Ik sta op!

Wat eerst hartverscheurende verhalen waren, zijn nu verhalen van herkenning en oneindig verdriet. Kijk jij ook vanavond? 

Een programma dat mensen even wakker schut en heel even laat stil staan bij het feit dat er vele mensen hard vechten, erg gemist worden of het (wonderbaarlijk) overwonnen hebben. Vandaag is het zover, vanavond om 21:25 NPO 1. Sta Op Tegen Kanker. Vorig jaar heb ik het ook gekeken samen met mijn vriend. Ik was apart gaan zitten van pap en mam omdat ik bang was pap te kwetsen met de beelden en de verhalen. Toen het programma afgelopen was zijn we weer bij pap en mam gaan zitten. Daar zag ik dat hij op dezelfde zender stond als dat Sta Op Tegen Kanker kwam! Pap heeft dus toch gekeken naar alle verhalen en beelden van de hele avond. Het lijkt me gek nabestaanden, vechtende en mensen die zuiver zijn verklaard te zien als je weet dat je zelf enorm hard zal moeten vechten tegen iets waar niets tegen te doen valt. Heftige confrontatie lijkt me, al was ik er toen nóg niet zo mee bezig. Ik had hoe stom het ook klinkt gewoon de hoop dat pap er wonder boven wonder wel bovenop zou komen. Want opgeven bestaat niet bij mijn papa.

Helaas zit mijn lieve papa vanavond niet meer langs mij op de bank. Maar zit ik er alleen met mijn mama. Om die reden sta ik vanavond op! Sta jij ook op?

P1130111-001

Liefs, Sophie

3 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge