Ik heb geen tijd!?

Druk druk druk, ook nu weer. Deadlines die in je nek lopen te hijgen, tentamens die schreeuwen om aandacht, kortom: stress, stress, stress! De drukste periode is weer aangebroken en het is weer tijd om alles op alles te zetten om alles tot een goed einde te brengen. Dit kost veel tijd en energie. Vandaar dat er gisteren ook geen artikel online is gekomen. Ik weet dat het heel erg verwarrend is dat er nu op een donderdag ineens wel een artikel staat maar ik kon het niet laten om zo lang niets te posten! Vanaf nu ga ik gewoon weer mijn normale blogdagen aanhouden! (vrijdag, zondag en woensdag!) Dit artikel was het gastartikel op de blog van Saske maar omdat ik er best wel trots op was wil jullie er ook niet van weerhouden om het artikel te kunnen lezen! Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!  

Het kan zijn dat ik de enige ben, maar jeetje. Soms denk ik bij mezelf, wat een druk leven heb ik toch. Ik ben een student, ik sport, ik werk en ik houd een blog bij. Met deze bezigheden vul ik zo mijn gehele week. Zit ik niet tot laat op school dan ben ik aan het werk of op het hockeyveld te vinden. Vind je me daar niet, dan zit ik tot erg laat achter de computer om andere blogs te lezen en mijn eigen artikelen te typen. Zoals je kan lezen, druk, druk, druk.

In mijn hoofd lijkt de tijd ook wel twee keer harder te tikken dan op de klok. De deadlines van school, de rommel op mijn kamer, het shoppen van een nieuwe zomer garderobe en nog zo veel meer. Allemaal dingen die je nog zou willen doen maar steeds uit blijft stellen omdat het niet leuk is, of omdat het veel tijd kost.

Maar wanneer besteed ik dan tijd aan de mensen om mij heen? Mijn familie, vrienden en mijn vriend. Is mijn leven wel zo druk? Ben ik echt wel altijd druk bezig of ben ik gewoon enorm slecht in plannen? Heb ik dan echt geen tijd?

Natuurlijk heb ik tijd, het ligt er alleen aan hoe je hem indeelt. Plof ik na een hockeywedstrijd op de bank of ga ik bijvoorbeeld nog even bij opa en oma op bezoek? Vaak kies ik voor dat eerste terwijl ik ook makkelijk kan kiezen om bij opa en oma op de bank te ploffen. Daar is het vast ook nog veel gezelliger aangezien er misschien ook nog andere nichtjes en neefjes te vinden zijn! En als er niemand is van de familie en je opa en oma nog niemand op bezoek hebben gehad die dag, dan vinden ze het vast superfijn dat er iemand langs komt. Wat is er nu mooier dan iemand blij te maken met iets wat eigenlijk zo’n kleine moeite is? Bovendien verwennen ze je vaak bijzonder goed dus een win-win situatie!

Als mensen een appje sturen of ik binnenkort wat leuks mee wil gaan doen denk ik vaak: “Oh, maar ik heb nog zoveel andere dingen te doen in die periode” en wijs ik het al lichtjes af. Stomme gedachten, want stel, je beste vriendin staat aan de deur. Hoe druk je het ook denkt te hebben op zo’n moment, je nodigt ze altijd uit om even binnen te komen. Je begint nog niet eens over het feit dat je het druk hebt. Vaak wordt het ook nog supergezellig en ben je blij dat je elkaar weer even hebt gezien! Zie je wel, je hebt het niet zo druk als je denkt! Inderdaad, onverwachte bezoekjes zijn vaak een van de leukste!

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk dat er iets negatiefs voordoet in je omgeving. Het is over tussen je vriendin en haar vriend, je vader of moeder krijgt slecht nieuws in het ziekenhuis, je zus zit een dipje. In deze tijden heb je elkaar nodig en is het fijn als er iemand voor je is. Je ziet het niet altijd als het wat slechter gaat met iemand vooral niet als je zo bezig bent met jezelf en je drukke leven.

Tijd hebben is dus een keuze, want als je echt wil dan kan het best! Maak eens tijd voor de mensen om je heen. Het doet jou goed en de mensen om jou heen ook. Een moment zoals een heerlijke lunch, een kopje thee of een goede film worden vaak nog specialer met lieve mensen om je heen! Echte vrienden en familie zijn er toch altijd voor elkaar in goede én slechte tijden?

Liefs, Sophie

Vergeet jij je omgeving wel eens als je het druk hebt?

10 comments

 1. Mooi geschreven Sophie! Ik denk dat je gelijk hebt, tijd is vaak een keuze. Niet altijd, maar die ene rustige avond ineen drukke week kun je ook met iemand samen besteden in plaats van alleen op de bank ploffen. Net zo gezellig!

 2. Goed stuk! Tijd maken is vaak zeker een keuze, maar ik kan me voorstellen dat dat soms erg moeilijk is als je bijvoorbeeld allemaal deadlines (+tentamens+werk+sport+whatever) hebt.

 3. Ik ben het helemaal met je eens. Tijd is iets wat je zelf kan maken, en indelen, alleen het proces van het maken en indelen gaat het afgelopen jaar bij mij gewoon niet zo goed. Ik denk zeker dat ik het helemaal niet zo druk heb, maar het gewoon druk maak. Al zijn deze toetsweken dan wel de énige weken het jaar dat ik oprecht tegen mezelf mag zeggen dat ik het écht écht druk heb, haha.

  Liefs,

 4. Ik ben het hier volledig mee eens! En wat heb je dat weer prachtig op geschreven. Tijd maken is een keuze en bij die keuze moet je zeker stilstaan dat je de dingen niet uitvlakt die je voor lief neemt: juist deze dingen kunnen er op een dag niet meer zijn. X

 5. Ik vergeet heel vaak mijn omgeving als ik het druk heb. Ik ben dan ook vaak chagerijnig en ik praat dan ook minder. Super stom! Genieten van het leven is super belangrijk, want het leven raast je voorbij wanneer je druk bent. Ik wil dan ook leren om echt te genieten van alle dingen, ook al heb ik het druk. Goed artikel zeg! Zet me echt aan het denken
  Maaike schreef onlangs …8x dingen die ik in de zomervakantie ga doen

 6. Dit is zo ontzettend herkenbaar! Ik heb het de laatste jaar ook zo ontzettend druk, mijn stage, werken in de psychiatrie, mijn vriend die op afstand woont en ik tijd voor in het weekend wil vrijmaken, vriendinnen, familie, hoe combineer je het allemaal? Ik vind het ook heel lastig, ik wil iedereen altijd zo veel mogelijk aandacht geven. Soms stel ik dan wel eens voor een avondje stappen met vriendinnen en nemen we de boyfriends mee, zoiets. Is ook heel fijn dat mijn vriendinnen mijn lieve vriend zo erg mogen. <3

  Liefs! Evelien
  evelien schreef onlangs …new in: kettingen van de h&m!

 7. Tijd maken is inderdaad iets wat je zelf in de hand hebt. In de waan van de dag is dat soms natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar zoals je zelf beschrijft: het is belangrijk om tijd te maken voor de belangrijkste mensen in je leven. Daarnaast is tijd voor jezelf (zonder afspraken) ook heel fijn en belangrijk om even op te laden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge