Ik ga eindelijk weg!

wpid-img_20150927_134222.jpg
Ik ga weg! Ik ben er de laatste tijd enorm druk mee bezig geweest en nu ik de laatste officiële dingen aan het afronden ben ga ik jullie eindelijk vertellen waar ik heen ga en wat ik ga doen! Lees je mee?

Het derde schooljaar is alweer voorbij en dat was me een jaar! Zo begon ik mijn schooljaar in Amsterdam, waar ik stage heb gelopen op het HEMA hoofdkantoor. In de zomervakantie verhuisde ik naar Amstelveen en ging ik tijdelijk wonen op de Uilenstede studentencampus. Daar kwam ik terecht in een hele gezellige eenheid en ik heb echt de tijd van mijn leven gehad! Precies wat ik nodig had om uit mijn dip te komen waar ik eigenlijk een beetje in zat in mijn gehele tweede schooljaar. En nu, nu is het tijd voor totaal iets anders! Mijn minor staat namelijk op het programma in het begin van het vierde (en laatste!) schooljaar en laat ik die nu juist niet in Nederland gaan doen.

Het buitenland heeft me altijd al zo aangetrokken en ik roep al jaren dat ik een keer voor lange tijd naar het buitenland wil. Tijdens de keuze voor mijn stage heb ik nog getwijfeld om in Berlijn mijn stage te doen, maar aangezien de HEMA toch ook wel een enorm gaaf bedrijf is, heb ik gekozen om mijn stage daar te doen. Bovendien ook makkelijker om te kijken of mijn studie nu ook echt iets is wat ik later ook zou willen doen! Maar goed, nu gaat het dus echt gebeuren. Ik ga mijn koffers pakken om te gaan studeren in het buitenland.

2016-06-25-04.31.29-1.jpg.jpeg

Ik ga namelijk naar IJsland!!!!!!! Zo, dit was even gek om te vermelden nadat ik er al maanden mee bezig ben! Jup, ik vertrek in augustus naar IJsland om daar mijn minor te gaan volgen aan de universiteit bij Borgarnes. Ik blijf in totaal bijna vier maanden in IJsland want vlak voor kerst ben ik alweer thuis. Echt helemaal perfect dus!

Stiekem kijk ik er zo erg naar uit! Zodra we een mailtje kregen waarin de bestemmingen verdeeld stonden over de studenten was ik zo zenuwachtig! Toen ik las dat ik naar IJsland mocht, vond ik dat zo ontzettend gaaf! Vanaf toen was het ‘echt’ echt zegmaar. Ik moest gewoon eventjes een rondje gaan fietsen om het te laten bezinken haha! ;-) Nu zullen jullie wel denken, waarom IJsland? Nouja, er gaat nogal een verhaal voor af hoor.

Ik wilde mijn minor sowieso in het buitenland gaan doen. Australië leek me dan ook fantastisch om heen te gaan, maar uiteindelijk leek me het beter om daar gewoon écht te gaan reizen in plaats van te studeren. Daarnaast bleven er maar weinig plaatsen over waar het zonnetje zou schijnen. Zo waren er opties in Turkije (niks voor mij!) en Spanje. In Spanje wilde ik eerst graag studeren maar omdat een andere opleiding voorrang had op een aantal toffe steden, wilde ik graag een back-up hebben waar niet zoveel mensen heen zouden gaan. Dat werd IJsland! Een keer iets heel anders dan wat je normaal gesproken hoort, maar juist des te leuker! Mam en mijn zusje lachten er nog om toen ik het opperde en zonder hun weten heb ik het gewoon netjes ingevuld op het blaadje. Uiteindelijk vinden ze het stiekem ook wel tof hoor volgens mij ;-) Toen ik afgelopen april één weekje op de universiteit van Valencia was, was ik in één keer ZO blij dat ik daar niet ga studeren. De Spaanse cultuur is gewoon niks voor mij (lees: totale chaos, geen duidelijkheid, slecht Engels). Dus ben ik nu nog meer gelukkig met deze beslissing.

En nu ga ik dus écht naar IJsland over minder dan twee maanden! En ik ben blijer dan ooit en ik weet zeker dat dit sowieso een gave beslissing wordt. Ik ga naar een land waar ik nog weinig van weet, mijn Engels gaat sowieso verbeterd worden (mijn uiteindelijke doel van studeren in het buitenland), ik ga vast en zeker op ontelbaar veel avonturen (hopelijk dan) en ik ben gewoon met kerst alweer thuis. Beter kan haast niet <3 Tijd voor avontuur :)

Vanaf nu komt er dan ook een nieuwe rubriek op mijn blog: Road to IJsland. Waar ik van alles ga delen over de voorbereidingen de komende weken en jullie natuurlijk meeneem terwijl ik in IJsland ben! Hopelijk vinden jullie dat leuk!

Liefs, Sophie

33 comments

 1. wauw, wat een gaaf avontuur! Stiekem hou ik wel van die niet-standaard dingen. Ik kijk nu al uit naar je artikelen als je daar bent. IJsland is zo mooi!

 2. Wat enorm gaaf! Studeren in IJsland dat hoor je niet vaak maar lijkt mij echt bijzonder. Heel benieuwd hoe het gaat bevallen. Geniet van de voorbereidingen!

 3. Ah wat gaaf! Heel origineel ook, nog nooit iemand gehoord die daar een semester ging studeren! Ik ga tegelijk weg, benieuwd naar je updates :)

 4. Oooooooh je gaat het zo leuk hebben daar, IJsland is geweldig! Als je ooit vragen hebt over IJsland of de dingen die je daar moet regelen mag je die altijd aan mij stellen, heb het vorig jaar zelf ook allemaal moeten doen.

  (Ik heb inderdaad nog nooit gereageerd, maar ik lees altijd alles en nu vond ik toch dat ik een reactie moest achterlaten want IJsland is mijn grote liefde, hihi)

 5. Wauwieeee, wat gaaf zeg! Super dat je dat gewoon ook doet. En Ijsland, tja dat had ik dan niet zo snel gedacht, maar des te leuker! Ben heel benieuwd naar je avonturen =D

 6. Jeetje wat super gaaf joh! IJsland ook! Je gaat het echt geweldig hebben daar, dat is zeker :) Ik lees heel graag met je mee, dus kom maar op met de voorbereidingen!

 7. Aaah Sophie, super tof en heeeel stoer dat je gewoon in IJSLAND gaat studeren! Hallo, echt geweldig! Echt knap dat je dit durft hoor, wauw. Je gaat een fantastische tijd tegemoet, dat weet ik zeker hihi. :D

 8. Wow tof! Ik vond je blog per toeval omdat iemand dit artikel opsloeg op Bloglovin’, maar ik ga je voorbereidingen en de tijd daar zeker volgen. Lijkt me heel leuk om dit te kunnen doen! Ben nog nooit op Ijsland geweest, maar het “trekt” me wel.

 9. Wat super tof! Ik ben heel benieuwd naar je verhalen :-) Ik had het er net met mijn vriend over dat dat zeker een land is wat we allebei nog willen bezoeken!

 10. Heb al een aantal van je IJsland-blogs gelezen.
  Maar ga dit nu toch wat gestructureerder doen; gewoon bij de oudste beginnen!
  Heb net steeds onder het kopje ‘IJsland’ steeds op ‘older’ (rechtsonder) gedrukt!
  En zie nu dat ik nog heel wat te lezen heb; leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge