Ik doneerde mijn haar!

Afgelopen vrijdag doneerde ik mijn haar. Benieuwd naar het eindresultaat, kijk dan snel verder!

Je haar doneren, niet iets wat je zomaar doet. Bij mij speelde het al heel lang door mijn hoofd. Ik heb immers toch zoveel en het groeit heel snel weer aan. Het idee spookte door mijn hoofd, al enkele jaren. Toch deed ik er niets mee, want hé het is wel mijn haar dacht ik! Mijn haar is echt mijn handelsmerk, ik ben diegene met die dikke bos haar waar iedereen jaloers op is (als ik mijn omgeving moet geloven). Ik ben er ook blij mee, want ik zou het werkelijk vreselijk vinden als ik mijn haar zou verliezen om wat voor reden dan ook.

Toen ik een aantal jaar geleden bijna huilend thuis kwam van de kapper dat mijn haar écht veel te kort was geknipt was ik vastberaden om het de volgende keer te doneren als er nog eens zoveel vanaf zou gaan. Vanaf toen speelde het idee actief in mijn hoofd. Ik heb wel 20 keer gemeten of mijn haar echt lang genoeg was dat ik er nog een ‘redelijk’ fatsoenlijk kapsel aan over zou houden.

Toen papa ziek werd heb ik heel veel geleerd. Ook leerde ik hoe zwaar het is om telkens steeds een stapje terug te moeten doen, telkens in te moeten leveren en jezelf tegen te moeten komen. Dat is zwaar, enorm zwaar. Ik wilde helpen, maar hé ik heb geen wondermiddel die kanker kan genezen. Had ik die namelijk maar 2 jaar geleden gehad. Sinds maart heb ik mijn haar iedere dag opgemeten, ik wilde weer naar kort want ik werd gek van de klitten die telkens onder in mijn haar kwamen. De woorden werden daden en na wat onderzoek besloot ik een kapper uit te zoeken waarbij ik haar kon doneren voor mensen met kanker. Ik kwam uit bij de haarstichting. Dit is een stichting die pruiken maakt voor vrouwen met borstkanker. Absoluut een goed doel dus als je het aan mij vraagt. Ik hakte de knoop door en maakte een afspraak. Zo zat ik op vrijdagmiddag bij de kapper. De schaar ging er in!

P1140815-001 P1140816

Dit is een fotootje van voor, mijn haar was zoooo lang.

P1140817 P1140821

De kapper heeft mijn haar eerst goed doorgekamd, opgemeten en daarna gevlochten. Aangezien mijn haar zo dik is moesten er twee vlechten worden gemaakt. De ene is wat dikker dan de andere omdat ik mijn scheiding niet in het midden draag.

P1140822 P1140827

Het knippen ging best nog wel stug door mijn dikke haar. Ik merkte er niets van toen de vlechten eraf waren!

P1140834 P1140845

Mijn haar werd gewassen en bijgeknipt. Zoals je ziet is er nog een heel stuk vanaf gegaan na het afknippen van de vlechten.Daarna werd mijn haar geföhnt en gestyled. Nog even een foto met mijn vlechten voordat ze bij de kapsalon achterbleven om opgestuurd te worden. Dat voelde trouwens ontzettend raar om je eigen haar in je hand te hebben! Doei haar, ik hoop dat jullie je plek vinden bij iemand die er gelukkig(er) van wordt!

P1140848 P1140855

Dit is dus het resultaat! Het is nu nog redelijk aan de steile kant dus het zal nog iets korter worden als mijn haar wat opkrult.

P1140851

Ik ben er in ieder geval ontzettend blij mee. Ten eerste omdat ik er iemand anders blij mee ga maken en ten tweede omdat ik toe was aan een nieuwe coupe! Ik ben klaar voor de zomer! Ohja, dubbel leuk is dat ik zeker weet dat papa het ook mooi vind! Hij vond mijn lange lange haar altijd een beetje ’te lang’ namelijk :D

Liefs, Sophie

Nu ben ik benieuwd wat jullie er van vinden? Heb jij er ooit over nagedacht om je haar te doneren?

68 comments

 1. Wat een prachtig gebaar! En het nieuwe kapsel staat je prachtig (en eigenlijk is je haar nog steeds behoorlijk lang haha). Moest trouwens wel even slikken om je laatste zin, wat knap dat je er ook op die manier naar kijkt. Ik weet ook zeker dat je vader trots was geweest.

 2. Sophie, wat ben jij een prachtmens! Van binnen én van buiten, want het gebaar vind ik echt geweldig en daarnaast zie je er ook weer fantastisch mooi uit met je nieuwe haar. :D Heel leuk om te lezen dit artikel!
  Emilia schreef onlangs …OUTFIT / Witte All Stars

 3. Wat staat dit je onwijs goed meid! Héél leuk, echt waar! En al helemaal top dat je iemand anders blij kan maken met jouw haar. Jammer dat mijn haar veel te dun is, want anders had ik het ook gedaan. Heel knap dat je er op een manier naar kan kijken dat je zeker weet dat je vader het prachtig zou hebben gevonden. :)

 4. Prachtig zeg! Je haar was inderdaad héél erg lang! Nu nog steeds best wel, trouwens, haha. :-) Staat je leuk!
  Ik vind het heel erg mooi dat je je haar hebt gedoneerd!
  Liefs

 5. Mooi redenen om je haar af te knippen! En het korte haar staat je ook heel goed! Helaas is mijn haar zo krullerig dat ik het niet kan doneren, anders had ik het ook gedaan.
  lotte schreef onlangs …Outfit Rome

 6. Ah zo onwijs goed dat je het hebt gedaan. En het staat je ook heel mooi! Ik wil ook graag mijn haar een keer doneren, maar daar vind ik het nu nog veel te kort voor, hihi. Super knap van je!
  Denise schreef onlangs …IK HEB HEM !

 7. Mooi gebaar!! Ik zit er ook al een tijd over na te denken maar heb ontzettend dun haar dus weet niet of dat aan de criteria ’s voldoet

  1. Vast wel! Ze gebruiken namelijk meerdere vlechten voor een pruik! Ik zou even kijken bij je kapper! Ze kunnen met heel veel haarsoorten iets!

 8. Wauw, staat je echt super goed! Fijn dat dat kan he, iemand anders blij maken met je eigen haar. Ik heb het nog nooit gedaan, maar mocht ik ooi lang haar hebben (duurt lang…), wie weet.
  Miriam schreef onlangs …Shopping saturday!

 9. Via via kwam hier op jouw blog terecht en daar ben ik enorm blij om!
  Ik ga even verder neuzen.. ^^ Enne, die haren staan je goed.. dat nieuwe korte haar is nog steeds best lang ;-)

 10. Wauw wat ben ik trots op je dat je je haar gedoneerd hebt aan Haarstichting! Ik vind het een heel mooi gebaar, vooral omdat je zo’n mooie reden hebt! Dit kortere haar (want het is eigenlijk nog best lang) staat je ook super mooi, staat lekker fris! Ik hoop dat iemand anders blij kan worden gemaakt met jouw haar, want dat zou ik diegene zo gunnen na al genoeg narigheid…

  Ik heb er wel eens over nagedacht om mijn haar te doneren, vooral nadat mijn tante in 2010 aan kanker is overleden spookte het wel eens door mijn hoofd. Maar toen was mijn haar nog te kort. Mijn haar is nu een stuk langer en ik laat het nog steeds groeien, en ook nu spookt mijn haar doneren nog wel eens door mijn hoofd. Ik ben wel gehecht aan mijn lange, dikke haar dus vind het ook wel moeilijk om over die keus na te denken…

  Nogmaals; ik ben in ieder geval super trots op je dat je het gedaan hebt! xo’
  Thirza | lifethingsbythirza schreef onlangs …Mezelf voorstellen

 11. Wat stoer van je! Ik vind dit je misschien zelfs wel mooier staan! Goed gedaan! Ik wil het ook graag maar m’n haar is daar nog te kort voor om er een fatsoenlijk kapsel aan over te houden!

 12. Wauw! Je haar is nog steeds lang hahah! Ik heb het ook al heel lang in mijn hoofd zitten, ik durf alleen nog niet zo goed. Mijn haar is zoals jij ook schreef, mijn handelsmerk maar ik begin nu wel een beetje flauw te worden van mijn kapsel..

 13. Wauw Sophie, wat heb jij toch een goed hart! Zo bijzonder dat je dit gedaan hebt! En die kortere coupe staat je ook nog eens fantastisch.. Heel mooi!

 14. Ik ben sowieso echt team kort haar (of nou ja, iets over de schouder is al kort genoeg) dus ik vind dit echt leuk! Korter haar staat altijd zo veel frisser en minder slonzig. Maar het is al helemaal mooi dat je op deze manier iets terug hebt kunnen doen natuurlijk!

  Ik denk niet dat ik het doorzettingsvermogen zou hebben om het zo lang te laten groeien. Mijn haar valt nu net tot de bovenkant van mijn borst en ik erger me er rot aan, haha. Snel weer naar de kapper!

 15. Wauw, super meis! Je nieuwe coupe staat je ook onwijs leuk, gelukkig <3
  Ik wil mijn haar ook doneren. Ik "spaar" er al een tijdje voor.. Binnenkort gaat het eraf!

 16. Oeeh, wat heb je mooi dik en lang haar. Ik dacht echt dat je nu een soort bob zou hebben haha, maar dat valt reuzemee. Echt goed dat je dit heb gedaan en zo iets kon betekenen voor iemand anders. Zelf wil ik het ook wel, maar eigenlijk ook niet. Dit is natuurlijk super egoïstisch, maar ik vind kort haar helemaal niet mooi biij mij en dan heb ik het speciaal kan laten groeien en dan gaat het er zo weer af. Eigenlijk belachelijk dat zoiets als haar zo veel betekent voor mij. Gewoon een hoopje dode cellen die weer aangroeien en dan het toch eng vinden om af te knippen terwijl ik weet day een meisje er heel blij mee is. Ik heb ook nog zwart haar en dat is denk ook wel handig, omdat er vast niet heel veel zwarte pruiken gemaakt kunnen worden. Je hebt me echt even bewust gemaakt hoe egoïstisch het is van mij om vanwege zo’n stomme reden het niet te doneren!
  Lisa schreef onlangs …Project van Laura Kampman: As she is

  1. Nee joh! Het is gewoon een keuze die je hebt! Voel je je er vooral niet schuldig door! Ik heb ook lang gespaard zodat er nog een fatsoenlijke lengte over zou blijven voor mijn haarstijl!

 17. Wauw, zalig dat je dit gedaan hebt! Ik wou dat ik dit ook kon doen, helaas is mijn haar gekleurd en niet zolang als dat van jouw, dus ik zou niet meer veel over hebben moest ik er zoveel afdoen! Echt knap dat je die stap gezet hebt want je helpt er inderdaad anderen mee! En dat nieuw coup’ke staat u heel mooi! ;)
  Charlotte schreef onlangs …A Yes Vote is a Vote for Love #MarRef

 18. Waauuww supermooi gebaar! Ik wou ook graag mijn haar laten doneren, maar volgens de kapper was mijn haar ’te kapot’ om er een pruik mee te kunnen maken (ik heb erg moeilijk en droog haar). Ik vind je nieuwe coupe trouwens heeel mooi! :)

 19. Allereerst diep respect voor de mooie manier waar je erover praat (schrijft). Echt goed gedaan. En uiteraard dapper. En pluspunt, echt even een compliment: ik vind het je zelfs veel mooier staan, maar echt. Niet omdat je dit hebt gedaan, maar ik vind je haar nu veel mooier en het staat je echt onwijs mooi.

 20. Dit voelt zo goed hè! Bij mij is het inmiddels een jaar geleden en ik had toen een bob. Inmiddels heb ik het weer bijgeknipt en is het net zo lang als bij jou nu! En als je dan zo’n vlecht in je hand houdt en door de brievenbus doet… voel je je helemaal gelukkig omdat je weet dat er iemand blij wordt met jouw haar!
  X Emma
  Emma schreef onlangs …3 ways to rock that yellow skirt

 21. Wauw, prachtig zeg!
  Je haar én het gebaar!
  Het word gewaardeerd hoor!! Mijn tante heeft net een mooie pruik uitgezocht.

  Ik zou het zo graag willen, maar mijn haar is er echt veel en veel te kort voor.
  Ik zou nooit zo een stuk als jou kunnen noteren.
  Wel heb ik laatst nog een race gerend voor de kankerbestrijding en daar € 300,- mee opgehaald! :-)

 22. Meis wat onwijs goed én lief dat je dit hebt gedaan en wat heb je nog een volle bos met haar over gehouden! Hier gaan ze vast iets heel moois mee doen, dat kan niet anders dan met zulk mooi haar <3 Ik heb hier echt onwijs veel bewondering voor!

 23. Wauw, Sophie! Waarom heb ik dit artikel gemist? Hihi. Wat een dapper en mooi besluit heb je gemaakt. Super tof dat je dit hebt gedaan. De gedachte achter de donatie is prachtig, net als jouw nieuwe kapsel. Het staat je hartstikke leuk. :-)
  Renske schreef onlangs …Mijn kiekjes #8

 24. Wat goed zeg! Ik wil het ook graag doen, maar mijn haar is mijn handelsmerk ook! Ik denk er al jaren over na maar ik durf de stap nog niet te zetten.

 25. Wat goed! Ik twijfel er al een tijdje over om ook mijn haar te gaan doneren, maar dan moet het nog wel even doorgroeien, want ik wil ook nog wat over houden.

 26. Wauw, ik lees sinds kort jou blog en ik vind het ontzettend knap en mooi wat je schrijft!

  Dit stukje sprak mij heel erg aan. Ik heb ook lang getwijfeld om mijn haar te doneren en durfde het uiteindelijk niet. Ik heb echt spijt want ik heb er wel een stuk vanaf laten knippen waardoor het nu niet meer kan :(

  Ik vind het echt onwijs knap dat je het hebt gedaan en het staat je super! Hoewel ik ook echt jaloers was op je lange haar! Daar mag je trots op zijn! Trouwens, je mag sowieso trots zijn op jezelf! :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge