IJsland – Week 7: Eerste tentamen, een gouden herfst en gezelligheid

Processed with VSCO with f2 preset
Goedemorgen, middag of avond. Het is vandaag alweer maandag en dat betekent dat het weer tijd is om jullie mee te nemen in mijn zevende week in IJsland. Pijnlijk feitje, ik ben hier gewoon nog maar iets meer dan twee maanden! De tijd vliegt! Afgelopen week had ik mijn eerste tentamen hier in IJsland, kon ik amper geloven dat ik in zo’n omgeving mag wonen en was er weer tijd voor gezelligheid. Kijk je mee?

Maandag
Op maandagochtend leerde ik voor het tentamen van woensdag. Dat moest namelijk maar eens dringend gebeuren. Daarnaast hadden we de laatste quiz tijdens international business. De quiz gaat over de stof die we moeten leren en er zit elke keer weer een spelelement in. Deze keer kreeg je het aantal punten van de mensen die het antwoord niet goed hadden, als jij het antwoord wel goed had. Niet echt een succes verhaal want met ons groepje hadden we elke keer de vragen goed die iedereen goed had. Maar goed! Daarna was het weer tijd voor crossfit zoals elke maandag.

Processed with VSCO
Samenvatten, samenvatten, samenvatten. Dat is hoe mijn dagen eruit zien als ik aan het leren ben. Met een kopje thee natuurlijk!

Dinsdag

Op dinsdag begon de dag weer opnieuw met leren, leren en nog meer leren. Want, ik zal schijnbaar nooit veranderen, ik blijf altijd alles uitstellen tot de laatste dag voor het examen. Zo vatte ik voor de les van deze dag een aantal hoofdstukken samen. Ging ik naar de les international politics en toen ik daarna thuis kwam ging ik weer naar boven. Het is niet aan te raden om de laatste dagen pas te beginnen want alle stof die we hier moeten leren is: veel. Gelukkig werd ik enorm verwend met een heerlijk diner a la Marion. Zij had namelijk penne gemaakt met kaas, room en spinazie. Jammie! In de avond gingen Boris en Marion naar de pubquiz. Ik had ook wel graag meegegaan maar er was voor mij nog een hoop te doen omdat ik nog steeds niet alles had gelezen. Rond 23.00u kreeg ik een berichtje van een van de studenten dat ik naar buiten moest komen voor het noorderlicht. Ik twijfelde even of ik wel zou gaan omdat het noorderlicht nogal kan verschillen. Ik keek nog door het raam en ontdekte dat ik het zelfs vanuit mijn kamer door het raam op de foto kon zetten. Ik dacht dat iedereen buiten was en besloot even een kleine pauze te houden. Ik klopte nog even op de deur van Stefan voor de zekerheid om hem te waarschuwen dat er weer een noorderlicht was. Hij lag al in bed -oeps- maar kwam er maar al te graag uit voor dit verschijnsel. Eenmaal buiten was er nog bijna niemand maar al gauw kwamen er meer naar buiten om te kijken naar het noorderlicht. We besloten naar een donkere plek te gaan, wat hier niet zo heel moeilijk is. Snel naar binnen rennen, jas aan, camera mee en op pad. Even zoeken hoe het ook alweer ging met het maken van de foto’s. Onderweg kwamen we anderen tegen die ook een plekje hadden gevonden in het donker.. Floristan legde mij uit welke instellingen ideaal zijn (thanks thanks!). Nu kan ik eindelijk wat proberen. Ik heb alleen geen statief dus ik moet nog even een creatieve manier vinden hoe ik dit ga fixen met een sluitertijd van 25 seconden. Het noorderlicht was deze avond zo geweldig. Ik voelde me zo gelukkig na al dit prachtigs. Het komt, het gaat, het wordt sterker, het beweegt én het werd ook nog paars deze avond! Daarnaast zagen we ook twee vallende sterren! Ik wist niet dat dat écht écht écht bestond! Maar dat bestaat dus gewoon! Ik zocht naar papa in de prachtige sterrenhemel, maar alle sterren straalden. Hier zou ik ook wel willen staan als ik een ster mocht zijn. Ik ben zo dankbaar dat ik dit alles kan zien en meemaken, het is zo geweldig!

Processed with VSCO with f2 preset
De heerlijke pasta van Marion!

Woensdag
Woensdag was D-day! Tijd voor mijn eerste examen hier in IJsland. Niet mijn eerste punt, want die 9 is al binnen (yay!) Het was een examen over de geschiedenis van IJsland. Over hoe IJsland is ontdekt tot hoe IJsland een onafhankelijk land is geworden. Een behoorlijk stukje geschiedenis met namen waar je u tegen zegt. Iedereen heet hetzelfde en dat is behoorlijk verwarrend. Vooral omdat je als zoon of dochter de voornaam van je vader als achternaam krijgt. Wie is nu familie van wie!? Maar goed. Normaal gesproken in Nederland ben ik altijd een uur voor de start van het examen op school. Nu propte ik een boterham in mijn mond om iets voor 11 uur en was ik drie over 11 in het lokaal. Iedereen was nog aan het leren dus ik besloot ook nog maar even over mijn gekriebelde samenvatting van belangrijke personen heen te gaan. Daar had ik maar liefst 20 minuten voor want de tijd nemen ze hier niet zo nauw. Het tentamen startte twintig minuten later en werd gepresenteerd op een diascherm. Best irritant want we scrolden gewoon door het examen heen en vraag één was meteen over een of ander gedicht over goden waar ik nou niet geweldig veel van begreep. Gelukkig ging voor mijn gevoel het tentamen aardig goed. We zullen het resultaat wel zien. Daarna hadden we een relaxte dag en liepen we in het stralende zonnetje wat door de omgeving. Wat is het hier prachtig! De herfst is goud! Om half 7 startte het feestje van een van de docenten hier. Zij wilde graag dat we met z’n alle zouden komen om lekkers te eten en optredens te kijken. Het eten was heerlijk en de liedjes op de piano van Karo waren echt prachtig. Boris maakte er een en al gezelligs van met de karaoke en uiteindelijk heb zelfs ik op het podium gestaan om op WMCA te dansen. En dat zonder een druppel alcohol, achja het was lachen!

In de avond maakten we ons klaar om voor de tweede keer naar het noorderlicht te kijken. Ze zouden in Reykjavik het licht uit doen om het beter te kunnen zien dus verwachtte we weer veel moois. Deze keer gingen we naar het meer, een paar kilometer verder op van Bifröst, om het noorderlicht te zien. Het duurde enorm lang voordat het er was aangezien we al rond 10 uur ’s avonds daar waren. In de tussentijd hebben Marion en ik in het hoge gras gelegen en gekeken naar de prachtige sterrenhemel. Het noorderlicht was er echt een paar minuten enorm fel en daarna weer wat minder. Dinsdag was stiekem mooier ;-) Maar we zijn weer een ervaring rijker. Daarna hebben nog tot laat in de nacht gezeten en gekletst met chips. Jammie!

Processed with VSCO with f2 preset
Klaar voor het tentamen. Nog even mijn blaadje met namen doornemen, daar had ik namelijk nog even de tijd voor omdat het pas twintig minuten later begon. #diddleblaadjesopmaken

Processed with VSCO with f2 preset
Na het examen vond ik het eindelijk tijd om dit kaartje open te maken! Het was onwijs lief en het gaf me weer even het gevoel hoe fantastisch het is dat ik hier ben!

Processed with VSCO with f2 preset
Na het tentamen hadden Marion en Boris heerlijk gekookt! We aten groente, een worstje en deze aardappelen en ze waren heerlijk! Deze zijn voor herhaling vatbaar.

Processed with VSCO
Wauw, ik kan hier naar blijven kijken. Wat een geluk dat ik hier mag leven!

Processed with VSCO with f2 preset
Al het lekkers dat ze had gemaakt voor ons! Bijna alles geprobeerd natuurlijk ;-)

Processed with VSCO with f2 preset
Mijn huisgenootje Boris en zijn lievelingsnummer ‘Don’t stop believing”

Processed with VSCO with f2 preset
Thee om op te warmen na het kijken van het noorderlicht en nog wat lekkers van het feestje wat we mee moesten nemen van de docente :) Geen probleem!

Donderdag
Op donderdag hadden we onze laatste les international business en er was bijna niemand. We hadden geen presentatie meer dus ik denk dat niemand een reden zag om te komen. Gelukkig heb ik deze tijd wel nuttig kunnen besteden door eindelijk te starten met de ’termpaper’. In het nederlands kun je dit gewoon een project/verslag noemen. Het moest een verslag zijn over een internationaal bedrijf, waar we gedurende de hele periode al presentaties over gegeven hebben. Mijn groep is bezig geweest met hoe het zou zijn als Zalando zou uitbreiden naar Singapore. Dus dat is dan ook het onderwerp van ons project. Eigenlijk heb ik daar de hel dag aan gewerkt. Daarna was het rond 17.00u weer tijd voor crossfit! Tweede keer deze week, en gelukkig niet zo heftig als de vorige keer. Daarna probeerde ik weer wat te doen maar aangezien mijn concentratievermogen nou niet geweldig is was ik meer aan het chatten met andere studenten op Facebook, toen Martin zichzelf uitnodigde voor een spelletje was ik natuurlijk in. Uiteindelijk kwam ook Julian even langs en zaten we tot midden in de nacht beverbende te spelen. Lang leven spontane avonden!

Processed with VSCO with a5 preset
Op naar crossfit!

Processed with VSCO with f2 preset
Ik was niet echt heel erg productief en toen Martin zichzelf uitnodigde om een kaartspelletje te spelen was dat natuurlijk geen probleem. Julian sloot ook aan en we speelden tot midden in de nacht Beverbende, alweer haha!

Vrijdag
Op vrijdag wilde ik een aantal nuttige dingen doen, om te beginnen met mijn studentenkaart die nog steeds niet werkt. Ik kwam er een paar dagen geleden achter dat het niet werkte, net als het feit dat mijn laptop nog niet verbonden was met de printer. Daarnaast ook meteen om een rooster gevraagd van de volgende periode zodat ik wat dingen kan plannen als mam en mijn zusje op bezoek komen! Daarna deed ik nog wat andere nuttige dingen en ging ik weer verder aan het verslag. Vrijdag was het tijd voor zelfgemaakte zoete aardappel friet. Lekker! ’s Avonds was er een spelletjes avond georganiseerd en daar besloten we met een aantal man heen te gaan. We moesten proberen de grappigste zin te vormen als antwoord op een van de kaartjes. Al met al een hele leuke avond!

Processed with VSCO with a5 preset
Wachten bij de receptie voor de administratieve dingen.

Processed with VSCO with f2 preset
Tijd voor zelfgemaakte frietjes met ’thumbs up ‘ van Boris, want ze zijn lekker!

Processed with VSCO with f2 preset
Het spelletje dat we speelden. Ieder kreeg tien kaarten om te antwoorden op de vraag die gesteld werd. Zoals je ziet, allerlei antwoorden!

Processed with VSCO with f2 preset
Onder het genot van een biertje en chips het spelletje spelen met IJslanders. Ik deed het nog niet zo verkeerd, ik had namelijk 4x de beste zin :D

Zaterdag
Op zaterdag weer een nieuwe dag om te werken aan de termpaper en wederom niet echt nuttig. Om 15.00 besloten Marion en ik naar de sportschool te gaan waar we vijf kilometer renden op de loopband, alle apparaten deden in de kelder en daarna nog buikspieroefeningen. We zijn in totaal twee uur bezig geweest! Daarna snel thuis douchen en beginnen aan de quiche. Ondertussen werden we uitgenodigd door Karo (buren) om pizza te komen eten. Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen! Karo’s zelfgemaakte pizzas zijn namelijk heerlijk! De quiche stond ondertussen in de oven en terwijl de jongens die avond weer spelletjes speelden met de IJslanders besloten Marion en ik thuis te blijven en een heerlijk rustige avond te hebben met wat nuttige dingen. Zo bewerkte ik de video voor mijn blog en deed ik wat voor de termpaper.

Processed with VSCO with a5 preset
In de kelder van de sportschool. #spotmij

Processed with VSCO with t1 preset
Ineens stonden er allemaal mensen voor het raam. Ik schrok er van. Normaal zien we echt amper mensen voorbij wandelen en nu stond het ineens vol met mensen voor ons huis! Schijnbaar is de omgeving waarin ik leef een attractie ;-)

Processed with VSCO with f2 preset
Pizza van Karo, lekker!

Zondag
Op zondag stond ik op tijd op, belde ik even met Martijn en had ik eindelijk mijn deel van de ’termpaper’ af rond 15.00u. Daarna even rustig aan gedaan want er stond weer crossfit op de planning. De vierde keer deze week! We hebben de sportieve vibe te pakken haha. Deze keer was het echt hel want we deden de armen en die zijn bij mij nou niet zo heel geweldig sterk. Wel heb ik het gewicht verhoogd en de hele serie afgemaakt en daar ben ik best trots op! We aten daarna en werden uitgenodigd voor een chocolade fondue, altijd gezellig en lekker natuurlijk. Daarna werkten we voor het laatst aan het verslag, leverde we het in en werkte ik aan dit artikel. Het heeft me wel een paar uur gekost om alles af te krijgen, maar voor jullie doe ik dat graag!

wp-1475448670325.jpeg
Zelfgemaakte chocolate chipcookies van Karo! Die kwam ze brengen in de middag toen ze nog heerlijk warm van binnen waren en krokant van buiten. Jammie!

wp-1475448670326.jpeg
Met zijn alle rond de tafel voor de chocolade fondue :)

Nu ga ik gauw slapen want ik heb nog een hoop te doen voor de tentamens die deze week zijn. Oh en sorry als er een paar zinnen een beetje half Nederlands zijn. Ik had er na het werken aan het verslag echt even moeite mee om goede Nederlandse zinnen te schrijven haha. Zou ik dan eindelijk beter worden in Engels?

Liefs, Sophie
Hoe was jouw week?

2 comments

  1. Dit was weer super fijn om te lezen. Ik lees je verslagjes elke week, hoe gek dat de tijd vliegt en je binnen twee maanden alweer naar Nederland vertrekt! Maar geniet nog maar van je tijd daar, wat een droom in vervulling trouwens om het noorderlicht te zien. En dan nog eens in zo’n prachtige setting daar. Heerlijk! Liefs & geniet van je week met je huisgenootjes! Het klinkt echt als een zalige bende.

  2. Om je statief te vervangen kan je ofwel je camera op een paaltje, bankje, .. zetten. Maar ’t helpt ook als je je armen dicht tegen je lichaam houd en dus een klein beetje opspant. Je bent nog redelijk jong, dus ik denk niet dat je last hebt van bibberen, maar die truc helpt ook tegen een onstabiele hand ;)
    Evelyne schreef onlangs …Mijn leven zoals het is #37 | Pijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge