IJsland – Week 5: Een feestje in ons huis en on the road again!

wp-1474243422120.jpeg
Hoi hoi, eindelijk weer bericht van mij. Het is alweer week vijf. Afgelopen week was ik precies één maand in IJsland, reden voor een feestje dus! Ook ben ik dit weekend weer op trip geweest, lees je mee over mijn week in IJsland?

Maandag
Op maandag begon het gewone leven weer gewoon. De les begon om 13.00u en van te voren deed ik wat aan school. Boris en ik rondde ons gezamenlijke assignment af en daarna deed ik wat dingen waar geen wifi voor nodig was, want die deed het weer eens niet op mijn laptop. Voor lunch aten we de overgebleven pasta pesto met tomaatjes, komkommer en sla. Daarna begon de les International Business van de enthousiaste Amerikaanse vrouw. We doen zoals weer een ‘quiz’ a.k.a. oefententamen en deze keer met een hoop spelregels. Ze maakt er elke week weer een spel van omdat ze denkt dat we het zo allemaal beter onthouden. Na de les was het alweer bijna tijd voor crossfit! Deze keer besloten Marion, Boris, Julian en ik ook op maandag te gaan. Het is hier bijna elke keer ‘leg’ day haha, de regel ‘never skip leg-day’ nemen ze hier wel heel serieus ;-) Na de crossfit was het tijd voor avondeten en daarna ben ik gaan kijken voor de trip die mijn vriend en ik kunnen gaan maken als hij mij op komt opzoeken!

Processed with VSCO with f2 preset
Pasta voor lunch!

Dinsdag
Dinsdagochtend besteed ik aan school en bereid ik me voor op de les van die middag. Tijdens deze les zouden we een assignment hebben. In de les bleek dit het maken van een presentatie, over een nieuwsartikel in combinatie met de theorie, te zijn. Toen de presentatie af was binnen de tijd ging hij opeens spontaan door met lesgeven en waren we om drie uur klaar. Geen presentatie dus schijnbaar en alleen inleveren op myschool. Oke? Op dinsdag waren de wortels ook ineens weg, bleek iemand ze in de diepvries te hebben gestopt, en vervolgens had iemand ze eruit gehaald en waren ze niet meer te gebruiken. Handig als je net die dag voor twee huizen wortelstamp wil maken! Gelukkig hebben we ook een soort klein winkeltje hier en haalden we hier wortels. Zo zaten we rond vijf uur allemaal wortels te snijden, uien te snijden en natuurlijk aardappelen te schillen. Twee pannen dampende wortelstamp en voor ieder een worst. De buren hadden we uitgenodigd om te blijven eten en ze vonden het lekker, jeej! Toen ik ’s avonds op mijn kamer zat kreeg ik op Facebook een berichtje van Julian of we ook naar de bar kwamen voor een feestje. Maar natuurlijk! Dus de studieplannen werden uitgesteld en het was tijd voor een feestje. Samen met Marion zijn we naar de bar gegaan en uiteindelijk lagen we rond twee uur in bed.

wp-1474243422120.jpeg
Een van de twee pannen met stamppot ;-)  Proudly presenting of course.

Woensdag
De volgende dag had ik een ‘meeting’ om negen uur. Zat ik helemaal klaar om negen uur (na het feest!) zonder mega voorbereiding, was er helemaal niemand. Pas een half uur later kwam de eerste en nog wat later kwam de derde. De vierde kwam niet ineens opdagen wat resulteerden in mijn slechtste presentatie ever. Maar goed, het wordt niet beoordeeld dus dat scheelt. De presentatie ging over het alþing. Het parlement wat in 930 in IJsland is opgericht. Het was op zich wel interessant maar de voorbereiding was dus bagger. De hele les hebben we naar presentaties geluisterd en toen ik thuis kwam heb ik tijd besteed aan de presentatie van donderdag. Aangezien we al weken goed presteren moesten we daar natuurlijk wel goed op voorbereiden. Daarna was het weer tijd voor crossfit! Na de crossfit namen we een douche en daarna stond er eten voor ons klaar. Jammie!

Donderdag
Donderdagochtend begonnen om 8.45u de presentaties en onverwachts waren we toch weer in de top drie! Het was vooral onverwacht doordat er niet echt mogelijkheid was voor creativiteit. Aan het einde van de les heb ik iedereen uitgenodigd om ’s avonds een feestje te komen vieren in ons huis. Wij hebben namelijk het laatste huis in de rij en daar komt tot op heden nog niemand spontaan langs gewandeld, tijd om wat van ons te laten horen ;-) Na de les heb ik mijn kamer even grondig gepoetst en daarna zijn Boris en ik weer onze wekelijkse was-bezigheden gaan doen. Tussen de wasmachines door weer een potje pingpong en daarna stond het eten klaar! Marion had de hele dag in de keuken gestaan. Eerst een taart gemaakt voor de avond en daarna een heerlijke groenteschotel. Jammie, wat een geluk zo’n huisgenootje! Na het eten fleurden we het huis op en kwamen we op het idee om toepasselijke quotes op te hangen bij ieder op de deur. Daarna kwamen de gasten en bracht Karo nog even zeventig ‘cow-shit’-cookies. Lekker! Het feestje was uiteindelijk pas afgelopen rond half drie, goed geslaagd dus! Ook was de taart helemaal op, net als alle koekjes. De eerste maand in Bifröst zit erop!

Processed with VSCO
De gedecoreerde muur in de keuken. Hij komt steeds voller :)

Processed with VSCO with f2 preset
De quote die ze bij mij vonden passen en dus vanaf nu op mijn kamerdeur te vinden is ;-) Uhm, ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet zeggen. Misschien heeft het met mijn korte concentratievermogen te maken op dit moment door alle toffe dingen die ik hier meemaak? haha!

Processed with VSCO with f2 preset
De taart en koeken! Jammie! Ready voor het feestje!

Vrijdag
We hadden het plan om rond negen uur te ontbijten en dan het hele huis te poetsen, want Marion en ik hadden de beurt deze week. Toen de wekker eenmaal ging was een appje genoeg om dat even een half uurtje uit te stellen. Uiteindelijk hadden we ook voor de eerste keer in één maand thuis de beschikking tot een stofzuiger. Iemand vertelde ons op het feest dat je die kon lenen van de receptie. Handig! Voelt gelijk een stuk schoner dan met een bezem door je kamer. Na het poetsen heb ik mijn was opgehaald en gestreken en daarna een poging gedaan om aan school te werken. Ondertussen bracht ik de stofzuiger terug naar het huis waarvan we het konden lenen en nodigde ik de mensen daar uit om ’s avonds langs te komen om een spelletje te komen spelen. Uiteindelijk zaten er die avond tien mensen bij ons op de bank Uno te spelen, gezellig! We stopten rond een uur of twaalf want de volgende dag was het weer tijd voor een trip!

Processed with VSCO with f2 preset
Na het eten even chillen voor onze mega geweldige televisie. Er zijn maar een paar programma’s maar we hebben eigenlijk altijd een soort van MTV aan staan. We waren dus gewoon clips aan het kijken met een hevige sneeuwstorm zoals je kan zien. En dat terwijl de jongens de afwas doen, goed geregeld!

Processed with VSCO with f2 preset
Gezellig met z’n alle een spelletje spelen!

Zaterdag
Yay, tijd voor de trip naar het noorden. De eerste dag reden we naar Akuereyri in het noorden van IJsland. Onderweg bezochten we verschillende bezienswaardigheden en het weer was droog, altijd fijn! ‘s Avonds om vijf uur gingen we iets heel gaafs doen, namelijk walvissen spotten! Drie uur op zee en we hebben verschillende keren een groep van vier gezien, tof! Daarna hadden we ook nog een fantastische zonsondergang. Liefde voor deze trips! Rond acht uur waren we weer aan wal en gingen we naar onze slaapplek. Deze keer hadden we een cottage met z’n vijven. Martin was deze keer mee op trip met Boris, Marion, Stefan en mij. Gezellig! We kookten pasta en daarna gingen we in de hottub buiten. Na de hottub speelden we nog kaartspelletjes en gingen we uiteindelijk slapen tegen één uur.

Processed with VSCO with f2 preset
Hartjes stoplichten in Akuereyri!

Processed with VSCO with f2 preset
De herfst is echt al begonnen hier in IJsland. Alles is al geel gekleurd, de blaadjes beginnen te vallen.

Processed with VSCO
Mega mooi zicht vanuit de boot tijdens ‘Whale watching’ :)

Zondag
Alweer de tweede dag van onze trip. We vertrokken al vroeg want er stond veel op het plan voor vandaag. We hebben enorm veel gezien en het zonnetje straalden aan de heldere hemel. Het was weer een dag vol genieten en lachen met zijn alle in de auto. Wat een fijne momenten zijn dit toch. Dit is volgens mij waar het leven voor bedoelt is! We kwamen uiteindelijk rond half 8 kwamen we weer aan in Bifröst. Boris en ik sprongen meteen in de schoolauto en de huurauto om deze terug te brengen en toen we iets voor tien terugkwamen stonden er vier dampende pizza’s klaar. Jammie! Martin bleef eten en speelden daarna nog Beverbende met Marion en Boris terwijl ik aan de keukentafel meekijk en dit artikel schrijf.

wp-1474242465258.jpeg
Artikel schrijven aan de keukentafel terwijl de andere een spelletje spelen.

Deze week was een enorm sociale week. We hebben zoveel mensen beter leren kennen door het samen eten, het feestje en de spelletjesavond. Op naar meer gezellige momenten! Morgen weer een nieuwe week. De eerste keer wanneer er nog geen trip gepland staat voor het weekend. Misschien toch een keertje tijd besteden aan school ;-)?

Liefs, Sophie

4 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge