IJsland – week 2: De eerste week school, de eerste echte trip en het welkomstdiner!

Processed with VSCO with a5 preset
Wow, wat vliegt de tijd! Er is alweer een week voorbij. De eerste week school zit erop en de eerst echte plannen zijn gemaakt! Kijk je mee naar deze week?

Maandag
Het weer op maandag was wederom fantastisch! De eerste les begon pas in de middag dus we hadden de hele ochtend de tijd. In de ochtend heb ik dan ook maar meteen de ‘studentfee’ betaald en alvast de huur voor een paar maanden. Hier in IJsland ben je redelijk vrij om te kijken wanneer je betaald wat op zich best bijzonder is! Daarnaast sluiten we hier ook nooit de deur omdat dat niet gewoon is op de plek waar ik woon en eerlijk gezegd raak je daar al snel aan gewend.

Deze dag hadden we international business van een oudere man (met crocs!) daarnaast zat er ook een over over overenthousiaste Amerikaanse vrouw (met wandelschoenen) in de les die de ‘spelletjes’ op zich nam. Zo wilde ze ons vertellen over management en moesten we in groepjes onze ervaringen met managers vertellen. Het was alleen wel de bedoeling dat eentje de ‘outliner’ zou zijn en dus óf alleen de waarheid zou vertellen of alleen zou liegen. De andere groepen moesten dan raden wie de outliner was en of deze loog of de waarheid sprak. De man was verder voor de serieuze theorie en behoorlijk slaapverwekkend ten opzichte van de vrouw.

Het was zo’n heldere dag dus we besloten in de avond nog even de vulkaan op te gaan maar jeetje, het waaide toch stiekem wel ongelofelijk hard. We waaiden bijna van de vulkaan af maar het uitzicht was het waard! Daarna gingen we bespreken welke trips we willen gaan maken én we hakten al meteen de knoop door, dit weekend gaan we naar het zuiden! Ik ben ZOOOO blij dat we met zo’n leuke groep bij elkaar zitten en dat er actieve mensen bij zijn die wat willen zien. Wat een geluk!

wp-1472425736534.jpeg
Het uitzicht vanaf de vulkaan!

Processed with VSCO with a5 preset

Dinsdag
Op dinsdag begon de les wederom pas in de middag. In de ochtend ging ik even kijken hoe ik hier Nederlandse programma’s terug kan kijken. Dat lukte me helaas niet op maandagavond, dankzij wat hulp via twitter is het me gelukt (thanks Nicole!) Toch moest ik eerst even de lecture kijken ter voorbereiding en als huiswerk voor de les van die middag, namelijk international politics. Dit ging eigenlijk voornamelijk over globalisatie en is best interessant! De man was ook prima en praatte ook fijn door (dat is nogal een uitzondering hier in IJsland). De les was ook een stuk vroeger afgelopen dan de planning en zo waren we dus al rond drie uur klaar in plaats van vijf uur. Dat scheelt! We besloten meteen aan de assignment te gaan werken met de groep die we hadden gekregen. Daarna ging ik thuis eventjes Linda’s zomerweek afkijken van maandagavond en begon ik met het koken van het eten. ’s Avonds maakte ik mijn deel van het assignment en keek ik Linda’s zomerweek zodra die online kwam. Wat herkende ik me stiekem in Simon in hoe hij in het leven staat! Was ook echt een besef moment dat papa niet weet dat ik hier in IJsland zit en de tranen vloeiden dan ook heel even rijkelijk. Gewoon omdat het moest denk ik, omdat ik het soms heel ver weg stop omdat niemand hier echt weet dat papa is overleden.

wp-1472425736527.jpeg
In de les business politics. Video’s kijken over globalisatie ;-)

Woensdag
Op woensdag had ik een keer geen ochtend vrij want we gingen bij Ósk aan de slag voor de assignment. Ósk is een oudere vrouw die nog studeert aan Bifröst University, dat is hier eigenlijk best normaal omdat op latere leeftijd (nog een keer) te doen. We moesten bij haar samenkomen (ze woont ook bij Bifröst) omdat haar hond anders paniekaanvallen zou krijgen. Nou prima, dus wij om 10 uur naar haar toe. Kwamen we in een huis vol zilveren accesoires en een grote poedel genaamd Gucci ;-) Daarna gingen we om 11 uur naar de les IJslands en dat was wel bijzonder! IJslands lijkt best wel op Nederlands als hoe het klinkt. Je schrijft het echter totaal anders. Het tweede deel van de les was interessanter vond ik omdat dat over de geschiedenis van IJsland ging. Om 14.00u waren we klaar en besloten we met zes anderen nog even terug te gaan naar het meer, het was zulk mooi weer! Daarna zat ik nog even in het zonnetje op onze soort van veranda samen met een Duitse student. We aten ’s avonds wraps en wat hebben we toen gelachen samen. Daarna maakte ik de vlog van de eerste week en keek ik ’s avonds ‘Love is in the air’ en ‘Linda’s zomerweek’.

Processed with VSCO with a5 preset
Bij Ósk op de bank, met Gucci voor mijn neus ;-)

P1060410
Het meer in de buurt.
P1060434
Yaaaaay, lekker weer! Geen jas!

Donderdag
Op donderdag ging de wekker al vroeg omdat de les deze keer al om 8.45u begon. We hadden weer international business en deze keer alleen van de Amerikaanse (enthousiaste) vrouw. We moesten een presentatie voorbereiden in onze groepen over wat we maar wilden. Uiteindelijk hebben we de vooroordelen over Singapore, Duitsland en Nederland gepresenteerd en iedereen was enthousiast! Fijn :D Dit was slechts bedoelt om een indruk te geven hoe je kan presteren volgende week maar wel een prima opvulling van de les. Om 11 uur had ik al weekend! Ik poetste mijn kamer, at een gebakken ei met Boris en nam daarna een douche. Ik verzamelde mijn was en pakte mijn backpack alvast in voor het weekend voor zover mogelijk. Na het wassen schrijf ik de artikels voor vrijdag en zondag omdat we op weekend trip zijn en dan maak ik me klaar voor het ‘welcome dinner’! Het welkomstdiner bestaat uit hamburgers, pizza en frietjes, jammie! Ook krijgen we bier, helemaal prima! Na het eten is er een bierpong tournooi waarbij ik onder andere de winnende maak voor mijn groep, vreugde alom zoals je kan begrijpen :) Na de bierpong zijn we naar Vallarkot 3 gegaan, de buren en hebben we daar samen met Karl (de coördinator hier in IJsland) drank spelletjes gedaan, gezellig! Eenmaal thuis na twaalf uur pakte ik nog snel de laatste dingetjes voor de weekend trip en schreef ik een artikel voor afgelopen zondag die ik in mijn notities van mijn telefoon had staan.

img_20160825_184512.jpg
Vlak voor het welkomstdiner!

14067819_10207296897967160_8355950070789637949_o
Op de afterparty bij de buren. Gezellig met een heel aantal mensen gekletst en drankspelletjes gedaan! :) Misschien niet de beste foto maar dit is de enige die ik tot nu toe heb van deze avond :)

Vrijdag, zaterdag en zondag
We vertrokken op vrijdag rond half 9. Vagiym bracht ons weg naar de autoverhuur en vanaf daar start ons avontuur! Ik vertel jullie gauw meer over mijn weekendtrip maar geweldig was het zeker! Hieronder alvast een paar foto’s!

P1060546
P1070219
P1060840
P1070563

En dus zit de eerste hele week er weer op in IJsland! De tijd vliegt als je het leuk hebt!

Liefs, Sophie

9 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge