IJsland – Week 15: Goed nieuws, laatste week school, Reykjavik en een kerstfeestje!

p1150071
De een naar laatste week alweer, de laatste week dat we lessen hadden hier in IJsland. Daarnaast organiseerden we een kerstfeestje én gingen we uit in Reykjavik. Lees je mee?

Maandag
Ik zet de wekker op maandag rond half acht, tijd om te leren voor IJslands. Het examen was inmiddels op maandagmiddag en er was nog steeds niet zo heel veel gebeurd in de tussentijd. Toen ik aangekleed was en op het punt stond om te ontbijten hoorde ik een hard geluid uit mijn badkamer komen met vervolgens een hoop water. Eerst dacht ik dat er een bepaalde druk uit de riolering kwam waardoor er nu water omhoog kwam in de toilet maar toen ik ging kijken bleek het toch iets anders te zijn. Het waterreservoir van de toilet was gebarsten en het water bleef eruit stromen. Niet geheel handig aangezien de school niet open was en we de onderhoudsmannen altijd moeten mailen als er iets mis is. Uit wanhoop postte ik nog even op de Facebook of er een noodnummer was maar gelukkig was Stefan ook wakker. De badkamer liep langzaam onderwater en ik probeerde het water zo goed als mogelijk richting het putje te laten gaan door middel van een kleine trekker. Toen Stefan even later terugkwam met zijn wandelschoenen aan wist hij dat je een kraan dicht kon draaien en toen liep alleen het reservoir nog leeg. Gelukkig! Ik ging richting de receptie van de school zodra deze open was en legde de situatie uit. Ik moest een mail sturen naar de onderhoudsmannen met de titel: Urgent. Ze zouden deze dag tussen één en vier kunnen komen, precies de tijd dat ik een examen had, maar dat maakte niet zoveel uit. We pakten de laatste cadeautjes uit van onze sinterklaas en daarna moest ik me toch echt even concentreren om te leren. Om 13.00u begon de les en terwijl wij er helemaal klaar voor waren wilde hij eerst nog wat essay onderwerpen bespreken. Die van mij was al besproken dus ik las nog snel even alles door. De zon straalde en de lucht was strakblauw. Toen ik gedurende het tentamen uit het raam keek wist ik dat ik dit tentamen zo snel mogelijk moest inleveren en mijn wandelschoenen aan zou trekken. Gelukkig was ik ruim op tijd klaar en ging ik samen met Stefan en Boris op pad. We waren net op tijd voor een waanzinnige zonsondergang (om vier uur ’s middags). We liepen iets meer dan een uur en daarna kleed ik me snel om voor crossfit. Daarna hang ik de hele avond weer bij de buren waar we worden getrakteerd op warme chocomel. Jammie!

Processed with VSCO
Dit is geen fancy patroon, dit is gewoon een dikke barst :(

Processed with VSCO with a5 preset
Laatste cadeautjes van Stefan! Sinterklaas in IJsland was geslaagd!

Processed with VSCO with a5 preset
#studeren

Processed with VSCO with a5 preset
Wachten voor het examen wat wordt geprogrammeerd op het scherm. Vet irritant dus als je nog niet klaar bent met een vraag en er wordt al door gescrollt, óf je bent allang klaar en je moet wachten.

Processed with VSCO with a5 preset
Warme chocomel bij de buren! Jammie! Thanks Flo!

Dinsdag
In de morgen is het tijd voor de boodschappen. Een van de laatste keren dat we boodschappen moeten doen. Dat is een beetje raar want voor het eerst heb ik geen standaard lijstje met brood en meer van dat soort dingen. Ik moet eerst proberen zo veel mogelijk op te maken. Daarna zou ik nuttige dingen moeten doen maar uiteindelijk hebben we alleen een projectmeeting waarin ik een lunch voorbereid. Daarna ga ik naar crossfit waar Martin deze keer de les geeft. Hij was er zo trots op dat ze hem hadden gevraagd een les te doen dat wij natuurlijk meededen die avond. Na crossfit sprong ik snel in de douche om daarna pasta pesto te maken voor ons en de buren. Daarna had Karo echt een geweldig toetje, Bueno cheesecake!

Processed with VSCO with a5 preset
Laatste keer de week boodschappen doen én even een cadeautje halen voor het cadeauspel op vrijdagavond!

Processed with VSCO with a5 preset
Heaven! Karo, wat ga ik je missen!

Woensdag
Op woensdag hadden we al vroeg een meeting want we hadden een presentatie in de middag en we waren er nog niet helemaal mee klaar. We maakten de presentatie van ons businessplan en daarna was het tijd voor een snelle lunch want de les begon 11.50. Ondertussen kwam de onderhoudsman langs om mijn wc te maken. De presentaties duurden tot het einde van de les en om kwart over vier was het alweer bijna donker toen we naar huis liepen. Ik ging na de les naar het huis van Martin en Vivien en daar dronk ik een kop thee en probeerde ik samen met Martin de snoepjes uit die ik had gekocht in Netto. Het was Lakrys met chocolade en salmiak poeder eromheen en stiekem aten we bijna de hele zak leeg. Daarna gingen we naar onze buren waar ik nog even bleef hangen tot het eten klaar was. Ik ging naar huis en was daarna weer bij de buren te vinden. Mischa kwam even later nog een doos met pizza brengen van haar werk, samen met wat brownies. Zo lief! Samen met Marion maakte ik de spelregels voor het spel van vrijdag. Daarna was het tijd om naar bed te gaan want op donderdag hadden we onze laatste les hier in IJsland.

Processed with VSCO with f2 preset
En gewoon nog een stukje, zoooooo yummie!

Processed with VSCO with a5 preset
Het is een beetje raar, maar best lekker! Salmiak poeder, drop en chocolade.

Donderdag
Op donderdag had ik mijn laatste les hier in IJsland. De les begon weer 8.45u en duurde tot 12.00u. Tussen de les door had Karo brownies  De laatste les zat er op en het enige wat nog op de planning staat is een deadline en een tentamen op maandag. Toen ik niets vermoedend mijn mail refreshte na school zag ik ineens dat ik mail had van het bedrijf waar ik vorige week een sollicitatie gesprek mee had. Ik was aangenomen voor mijn afstudeerstage, yay! Ik rende meteen naar beneden om het Marion te vertellen en daarna naar de buren waar iedereen me in de armen vloog, omdat ze allemaal samen met mij zaten te wachten tot ik iets te horen kreeg. Superlief! Daarna belde ik met mama om haar het goede nieuws te vertellen en ook mama was zo blij! Extra fijn om te horen natuurlijk :) Het voelde alsof alles in mijn leven gewoon even zo fantastisch was, dat ik er gewoon om moest huilen dat papa dit niet mee kan maken. Het leven is op dit moment gewoon te mooi om waar te zijn. Ik belde Martijn daarna ook meteen met het goede nieuws, die daar vervolgens heel droog op reageerde met goed zo! Misschien ben ik ook gewoon een enthousiasteling als het gaat omdat soort dingen. Daarna deed ik mijn was, want dat moest ook gewoon gebeuren. Om 17.30 werden we opgehaald met de bus voor de Reykjavik by night trip. We aten burgers en frietjes en daarna gingen we naar een kroeg waar we een bierproeverij hadden en we zelfs chocolade bier hadden gedronken, enorm lekker kan ik zeggen! Na de kroeg gingen we naar Kiki’s waar we al twee keer eerder zijn geweest en daar dansten we de hele avond tot 1.00u, toen ging de bus weer terug. Rond half vier lag ik uiteindelijk in mijn bed. Een geslaagde avond!

Processed with VSCO with hb1 preset
Allerlaatste les in IJsland… Arctic Politics.

Processed with VSCO with a5 preset
Brownies in de les, made by Karo. Again. <3 <3 <3

Processed with VSCO with a5 preset
Diner in Reykjavik tijdens de trip van school.

Processed with VSCO with a5 preset
Alle gezellige kerstlichtjes! Ik zou willen dat het bij ons ook zo vroeg begon! Zo gezellig!

Vrijdag
Vrijdag stond in het teken van eten! Ik kwam pas laat mijn bed uit, maakte een lunch voor mezelf en jaag de buren het huis uit zodat we konden beginnen. Eerst het printwerk. We gaven de buren een plekje onder de kerstboom als Jozef, Maria, de Engel, een schaap, herders en de drie wijze. Dit neemt allemaal wat meer tijd als van te voren bedacht maar uiteindelijk heb ik een heel papierwerk uit te printen. Dit omdat ik ook een spel heb bedacht voor deze avond. Deze avond organiseerde ik namelijk een ‘Christmas-party’ met de buren en Martin. Na het printen begon ik aan mijn wraps. Marion had ondertussen op donderdag al banaan pralines gemaakt en Stefan stond deze middag in de keuken voor Bosche bollen. Supertof dat iedereen wat had gemaakt! Marion maakte nog kerstkoekjes en daarna was het tijd om ons klaar te maken, want de dresscode was natuurlijk kerstig! Ik trok mijn oude kleren nog even aan want ik maakte twee grote tortillaschotels en een kleintje voor het diner! Toen die in de oven waren sprintte ik naar boven om me om te kleden. De gasten kwamen en de avond was echt geweldig. We aten, speelden spelletjes en lachten om van alles en nog wat. Ik hoor nog steeds van iedereen hoe geweldig de avond was, en dat maakt me stiekem nog een beetje extra gelukkig! Wat een fijne mensen heb ik toch mogen ontmoeten hier in IJsland. Het voelt zo als een grote vriendengroep! Deze avond proostten Elgin en ik ook nog op onze stages. Want hij was een van de eerste die me om de nek vloog toen ik vertelde dat ik de stage had! Liefde, liefde liefde dus. Uiteindelijk lag ik tegen half vijf in bed. Ik zeg, avond meeeeer dan geslaagd.

p1140617
Bosche bollen, gemaakt door Stefan! Ziet er goed uit!

p1140628
De zelfgemaakte kerststal. De buren kwamen niet meer bij van het lachen na ze dit zagen ;-) Missie geslaagd!

p1140637
Het diner! Jammie!

p1140639
Het cadeautje van Martin en Ada, zo leuk en lief! haha :)

p1140702
Het nieuwe spelletje Charades! wat we ontdekten, zo leuk! Kan het iedereen aanraden in internationaal gezelschap!

Zaterdag
Ik stond op tegen half twaalf en kon direct aanschuiven met het ontbijt dat Marion had gemaakt. Havermout appelcrumble, een gebakken eitje met spek en kaneelbroodjes van Karo. Prima ontbijtje dacht ik zo! Daarna vertrokken we voor een wandeling om te kijken of de paarden er weer waren. Helaas waren ze er deze keer niet maar dat mocht de pret niet drukken. We wandelden wat op de kleine vulkaan en liepen daarna weer terug. Tijd om aan het business plan te werken want we hadden een meeting gepland staan voor de middag. Na de meeting was het alweer tijd om te koken. Macaroni deze keer, dus ik was de kok. We aten de Macaroni en daarna heb ik even op bed gelegen. Zoveel dagen achter elkaar laat naar bed eisen zo zijn tol. Daarna gingen we naar de buren om kerstkoekjes te maken! Toen deze klaar waren vertrokken we met een grote groep weer naar ons huis om Charades te spelen en daarna Kent, een kaartspelletje. We speelden tot een uur in de nacht en daarna was het tijd om te slapen.

Processed with VSCO with a5 preset
Heerlijk ontbijtje!

p1150004
IJspegels op de vulkaan :)

Processed with VSCO with a5 preset
Kerstkoekjes in de maak!

Processed with VSCO with a5 preset
Kaartspelletjes spelen, wat ga ik dat ontzettend missen!

Zondag
Op zondag was ik weer laat op en besloot ik maar direct nuttig te beginnen. Uiteindelijk ging dat helemaal mis want ik was zoveel dingen tegelijk aan het doen. Ik moest werken aan mijn businessplan. Nog steeds de badkamerpoetsen na het incident van maandag, fotoboeken afronden vanwege een kortingscode, leren voor Arctic politics en het blogartikel typen van week 14. Uiteindelijk zat ik nog even bij de buren en daarna ging ik weer aan de slag. Ik maakte mijn fotoalbums af, liep een rondje om de campus en ik skypte met de familie die sinterklaas vierden bij opa en oma en het was zo fijn om te zien dat oma zo blij was om me te zien. Daar kan ik dan stiekem wel echt gelukkig van worden. Ik ga ze gauw weer opzoeken als ik thuis ben! Na het skypen kleedde ik me snel om en ging ik naar crossfit. Het is alweer een van de laatste lessen! We doen een zware partner workout en dus voel ik me voldaan wanneer ik twee uur later weer thuis ben. Tijd om aan te schuiven bij het diner, aardappelen uit de oven, zelfgemaakte kipcorn en groente. Jammie! Daarna is het tijd om te douchen en taken af te ronden. Ik typte mijn deel van het businessplan, at mijn toetje bij de buren en ging daarna weer aan de slag met het artikel van vorige week. Het kost toch stiekem heel wat uren voordat er een artikel klaar staat. Maar goed, nog even volhouden! :) Uiteindelijk typ ik dit nu tegen twaalf uur en is het tijd om te slapen. Want het leren voor het examen van morgen is er helemaal bij in geschoten…

Processed with VSCO with a5 preset
Pasta als lunch! Jammie! En weer veder werken aan het business plan.

p1150063
Zon in IJsland. ZO mooi.

Liefs, Sophie

Nog maar een paar dagen :(

One comment

  1. ZO spijtig dat het er alweer bijna opzit :( Ik ga deze verslagjes missen! Maar wellicht ben je ook heel blij dat je je familie en vriend gaat terugzien! Maak er nog maar prachtige dagen van en geniet!! Liefs :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge