IJsland – week 14: Sneeuw, sollicitatie gesprek, Sinterklaas en weer er op uit!

20161120_100546
Oeps, dat was een lange radio stilte. Het is zo lastig om een blog te combineren met zoveel deadlines op school en alle gezelligheid hier. Nog eventjes en dan ben ik weer thuis en kan ik eindelijk zoveel meer met jullie delen over IJsland! Dus moeten jullie het nu nog een weekje met deze manier doen.

Maandag
Goedemorgen! Maandag, een nieuwe dag van de week. Tijd om sinterklaas te vieren! Met Stefan, Marion en Boris vier ik sinterklaas deze week. We hebben allemaal cadeautjes voor elkaar gekocht van rond de 3 tot 5 euro en zondagavond was Marion de eerste om de schoenen te vullen. Zo leuk dat we het hier allemaal zo enthousiast vieren, ik heb het nog nooit zo leuk gevonden denk ik haha :) Uiteindelijk zaten we allemaal om 10 uur ’s ochtends klaar om de cadeaus uit te pakken. Ik werd verwend met thee en een chocoladereep. Altijd lekker! Daarna probeerde ik nog wat nuttige dingen te doen voor de IJslandse les die die middag begon. Daarnaast kreeg ik ook eindelijk het laatste cijfer terug van het examen in de examenweek. Die heb ik ook gehaald dus dat is fijn! Daarna IJslandse les. De laatste…. De tijd vliegt zo snel. Volgende week is het alweer tijd om een examen te maken … Al denk ik dat ik daarvoor mijn IJslands nog moet oefenen. Na IJslands was het weer tijd voor crossfit en toen ik terug kwam was de vriend van Marion er. Hij is er de laatste drie weken en gaat ondertussen alleen door IJsland trekken. Hopelijk gaat er niet zoveel veranderen tussen de band die we samen hebben. We gaan het zien! ’s Avonds was het tijd om me wat voor te bereiden en op tijd te gaan slapen.

Processed with VSCO with a5 preset
Woehoe, de eerste keer is het de beurt van Marion. ’s Ochtends als we op staan zijn de schoenen gevuld!

Processed with VSCO with a5 preset
Om half 11 zitten we aan de tafel, klaar voor de cadeautjes! Van Marion krijg ik thee en een chocoladereep, jammie!

Dinsdag
Woehoe! Er ligt sneeuw. Iedereen is gelukkig. Ik zit echter vol stress want ik had een skype gesprek voor een mogelijk afstudeerstage. Omdat het internet soms uit kan vallen heb ik op school een lokaal geregeld waar ik kan zitten tijdens het skype gesprek. Ik ben op tijd wakker, bereid me voor en loop rond half 10 aan naar school. Een half uur zou genoeg moeten zijn om me te installeren in het lokaal. Eenmaal op school blijkt dat ze niet echt iets georganiseerd hebben en willen ze me op een balkon plaatsen terwijl daaronder gewoon les gegeven wordt. Ze zeggen dat ze de muren kunnen sluiten maar dit duurt een tijdje omdat ze me eerst willen helpen met een goed internet netwerk. Als het de klok 9.42 aantikt zeg ik vriendelijk tegen de meneer dat ik nog maar tien minuten heb. Hij neemt me mee naar een andere kamer. Toen ik die kamer binnenkwam was ik meteen een beetje boos. Deze kamer was geen gezicht als achtergrond voor mijn skypegesprek. Een oude hotelkamer met een onopgemaakt bed en gelige muren. Bovendien was er geen wifi en was ik dan volledig afhankelijk van het internet wat ze op mijn laptop wilden krijgen maar wat niet echt wilde lukken. Uiteindelijk kwam het er op neer dat ik 9.52 de school uit kwam rennen door een sneeuwstorm. Ik maakte mijn bed netjes op en schoof alles aan de kant wat niet netjes zou zijn. Met een beetje geluk zat ik klaar om 10.00u. Maar er was geen skypeverzoek. Ik refreshte mijn mail een aantal keer en inderdaad, door het slechte internet kon ik geen verzoeken ontvangen. Met veel stress en een aantal minuten later, waarin ik hopeloos mijn Nederlandse telefoonkaartje aan het zoeken was -zodat ik dan maar gewoon zou moeten bellen- zag ik ineens een melding van een verzoek. HOERA, het doet het! 15 minuten later dan de bedoeling heb ik uiteindelijk toch het skypegesprek gehad. Daarna was het afwachten want er was niemand thuis. Ik praatte met Roxanne in de keuken wat mij was overkomen omdat ik het even kwijt moest tegen iemand. Daarna kwam Elgin aan omdat ik hem had geappt. Ik dronk een kopje thee in hun huis en ik kon eindelijk mijn verhaal kwijt. Uiteindelijk bleef ik hangen bij de buren en at ik daar ook mijn lunch. Mijn huisgenoten kwamen terug van de supermarkt en sloten ook aan bij de lunch bij de buren. Toen Martin appte rond half 2 dat hij naar de bibliotheek ging, besloot ik dat dat wel handig zou zijn als ik dat ook zou doen. Hij haalde me op en samen liepen we naar de bibliotheek om te werken aan onze essay voor IJslands. Ik was echter afgeleid en bedacht dat het wel leuk zou zijn als ik de lieve buren ook zou verrassen met Sinterklaas. Deze avond was het namelijk mijn beurt om de schoenen te vullen als sinterklaas. Uiteindelijk bleef ik nog tot 17.00u op school om toch ook nog wat nuttigs te doen terwijl het buiten door bleef sneeuwen. Thuis begon ik met het maken van boerenkool met spekjes, champignons en paprika toen ik thuis kwam. Na het eten waren we weer bij de buren te vinden om te kletsen. Ik bleef er uiteindelijk hangen terwijl de rest naar karaoke ging. Helaas kon ik niet mee want ik had namelijk nog heel wat Engelse gedichten en brieven te schrijven voor mijn verrassing voor Sinterklaas. Uiteindelijk werkte ik tot ’s avonds laat aan de verrassing en ging ik daarna weer terug naar de buren. Die nodigden mij uit voor een sneeuwballen gevecht. I’m in! Ik kleedde me snel om en het gevecht kon beginnen. Wat startte met zijn drieën eindigden in een grote groep. Ontzettend gezellig, leuk en vermoeiend. Ik streek uiteindelijk weer neer in het huis van de buren want iedereen in ons huis sliep al een tijdje. We dronken thee en aten lekkere dingen. Uiteindelijk was ik pas om twee uur thuis. Tijd om stiekem terug te sluipen naar de buren om daar de brieven en de cadeautjes neer te leggen. Spannend! Het lukte uiteindelijk allemaal en om half drie lag ik in mijn bedje. Tijd voor slaap!

Processed with VSCO with a5 preset
Woehoe, mijn eigen kerstbal. Nooit gedacht dat het er ooit van zou komen ;-)

Processed with VSCO with a5 preset
Alle cadeautjes voor iedereen van mij! Met dank aan de inpakkunsten van mama. (Iedereen wilde het papier bewaren ;-))

Woensdag
Hoezee! Het is mijn beurt om Sinterklaas te zijn deze dag. Ik kom alleen echt mijn bed niet uit omdat het de avond van te voren zo laat is geworden. Ik verplaats het tot 10.30u zodat ik nog even in bed kan blijven liggen. Ik voel me niet opperbest en wil het liefst verdwijnen in een dikke wollen trui. Het is vast door de vermoeidheid maar uiteindelijk weet ik op tijd aan de keukentafel te zitten. Tijd voor mijn cadeautjes! Iedereen is enorm blij met de cadeautjes en dat doet me goed. Daarnaast vinden ze mijn Engelse rijm die ik had gemaakt ook enorm leuk. Missie geslaagd! Na de cadeautjes stel ik voor te wandelen. Snel schieten we onze wandelschoenen aan en kleden we ons tegen de kou. Tijd om eventjes te wandelen in dit met sneeuw bedekte wonderland. We moeten uiteindelijk nog terug rennen door de sneeuw om nog enigszins op tijd in de klas aan te komen. Oeps! Het is ook allemaal zo prachtig en zo zonde dat het alweer zo snel donker wordt. Ik kan hier van blijven genieten! Na school maken Marion en ik de kerstboom wat completer en de muur er omheen ook meteen. Daarna komen de buren binnen rennen om me te knuffelen voor het cadeautje en de persoonlijke kaarten. Zo leuk dat iedereen zo enthousiast is. Ik hou er zo van om mensen blij te maken. Ook zoveel complimenten over mijn handschrift, zo schattig haha :) Na de lieve dankwoorden van de buren kleed ik me om en is het tijd voor crossfit. Na crossfit hebben de jongens gekookt en kunnen we weer zo aanschuiven. Wat een luxe! Na het eten gaat iedereen weer naar de filmavond en ik verplaats me naar mijn kamer met kerstmuziek, kerstthee en een lekker fins baksel van Karo. Tijd om eventjes mijn blog up-to-date te houden. Ik begin het zowaar een last te vinden omdat ik leuke dingen soms mis en ik soms beter aan school kan werken, maar goed. Ik moet nog heeel even volhouden zodat ik van de hele periode een verslag heb aan het einde! Het leven van een blogger gaat nu niet altijd over rozen ;-) Uiteindelijk besteed ik er de hele avond aan en start ik alvast met deze blogpost. Ik moet het toch een keer bij gaan houden hier. Nu ik dan weer eventjes bij ben kruip ik in mijn bed om colleges van Arctic Politics te kijken. Welterusten!

Processed with VSCO with a5 preset
We lopen regelmatig eventjes naar de heuvel om te genieten van het uitzicht. Zo mooi ook met al die sneeuw!

Processed with VSCO with a5 preset
Met een van mijn beste vrienden hier, Boris! :)

Processed with VSCO with f2 preset
Kopje thee halen tussen de les door.

Donderdag
Goedemorgen! Ik word wakker om 8.00u en zie een filmpje van Martin op Facebook van een sneeuwstorm. Ik hoor de wind razen en lift vanuit mijn bed de verduistering op om te kijken. Het enige wat ik zie is sneeuw, mijn hele raam zit onder de sneeuw. Ik spring uit bed en probeer het wat beter te bekijken. Ik open mijn raam en wordt direct wakker van de sneeuw in mijn gezicht, ook goedemorgen. Ik heb nu al zin in de dag. Het liefste kruip ik in een dikke trui maar uiteindelijk kies ik toch maar voor wat kleren die ik binnenkort toch moet wassen. Tijd voor ontbijt! Beneden zit Boris al aan zijn ontbijt en hij vertelt me dat hij de deur niet open kreeg. Dat moet ik natuurlijk even proberen en terwijl ik hem nog geen 20cm open heb ben ik al sneeuw aan het happen. Tijd om eventjes naar buiten te gaan door de voordeur, de andere kant van het huis. Toen ik naar buiten liep zag ik dat de hele voordeur onder gesneeuwd was en de wereld was donker en vol sneeuw. Toch wel bijzonder om mee te maken! Daarna ren ik snel weer naar binnen want het is gewoon koud zonder jas. Voor de les van 8.45 kleed ik me voor het eerst goed aan. 50 meter trotseren betekend een winterjas en muts. Ik krijg het zelfs voor elkaar om een kopje thee mee te nemen. De les gaat over klimaatverandering, best interessant. Na de les lig ik de hele middag in de sneeuw. Zo’n meter sneeuw op sommige plekken maakt je dan toch weer even een klein kind. Rollen van een heuvel, je laten vallen in de dikke laag met poedersneeuw, het kwam allemaal voorbij. Daarna dweilde ik nog even het huis want het was mijn beurt om te poetsen. Ik ging daarna weer naar de buren. Mijn vaste thuis sinds de laatste paar dagen. Rond half zes hielp ik Boris met het avondeten en in de avond heb ik anderhalf uur geskyped met een vriendinnetje die in Schotland haar minor doet. Even bijkletsen over alles wat er gebeurt bij ons, zo leuk!

Processed with VSCO with a5 preset
Hoe de deur eruit zag toen ik ’s ochtends eventjes naar buiten liep om te kijken.

Processed with VSCO with a5 preset
Tijdens de les Arctic politics moesten we een SWOT maken van de visserijen in de wereld. Toen we tijd over hadden lieten we onze creativiteit de vrije loop en stond onze hele SWOT vol vissen ;’)

Processed with VSCO with a5 preset
En toen ik terug kwam van Arctic Politics was het niet helemaal meer mogelijk om via de achterdeur binnen te komen. De voordeur dan maar!

20161117_144612
Met mijn andere beste vriend uit Singapore :) Fun in de sneeuw!

Processed with VSCO with a5 preset
Na een sneeuwballen gevecht is er niets lekkerder dan Karo’s baksels en een kopje thee bij de buren.

Vrijdag
De wekker ging al vroeg want vandaag hadden we de dagtrip. We moesten ons warm aankleden van top tot teen en voor de rest wisten we niks. Om kwart voor negen vertrokken we in het donker naar bestemming onbekend. We zaten ongeveer een uurtje in de bus voor we bij de eerste stop aankwamen, een tour door de lavagrotten. We kregen een helm op en liepen door een witte wereld naar de grot. In de grot was een houten stelling gebouwd waar je overheen kon lopen, deze was alleen spekglad doordat het vroor en de vochtigheid van de grot. Naar beneden was dan wel weer tof want dat kon dan gewoon bijna glijdend. Na de eerste stop gingen we lunchen in Husafell. We mochten eten van een lunchbuffet en er zaten een hoop lekkere dingen bij. Toen we helemaal vol zaten gingen we onderweg naar Hraunfossar, de waterval waar we al eens zijn geweest. Deze keer konden we hem met sneeuw bewonderen (wat ik al met mam en Fleur had gedaan) en dus besloot ik de fotograaf uit te hangen voor de anderen. Daarna reden we door naar een boerderij met geiten die in Game of Thrones hebben “gespeeld”. We knuffelden de geiten in de sneeuw, bekeken de andere dieren en kregen een rondleiding in de boerderij. Daarna reden we door naar een lokale bierproeverij en proefde we de meest gekke biertjes. Er was er zelfs eentje bij die gemaakt was met het geslachtsdeel van een walvis, gerookt op schapenuitwerpselen. En ja, ik heb het geprobeerd! Na de proeverij mochten we een biertje uitkiezen om mee naar huis te nemen. Ik ging voor ‘Northern lights’, mijn favoriet tijdens het proeven. Daarna was het weer tijd om naar huis te gaan, te douchen en klaar te maken voor de ’three month party’, we zijn namelijk al drie maanden hier in IJsland! We aten pizza, dronken glühwein en rode wijn en gingen daarna naar het feestje. Daar bleef ik uiteindelijk tot half twaalf en daarna dook ik mijn bedje in.

Processed with VSCO with f2 preset
De helmen lagen al klaar, tijd om onder de grond te gaan!

Processed with VSCO with a5 preset
Nog even wat tips en tricks voordat we de grot betreden. De omgeving was geheel wit van de sneeuw.

Processed with VSCO with g3 preset
De lava die nog in de grot was leek net op chocolade! Alle rotsen waren brownies en de muren gesmolten chocolade! #washetmaarzo’nfeest

Processed with VSCO with a5 preset
Tijd voor de lunch. We hoefden niet om te komen van de honger.

Processed with VSCO with a5 preset
Bij Hraunfossar, waar het water onwijs blauw is en waar ik elke keer weer geniet.

Processed with VSCO with b1 preset
Met de knappe Vivi! :) Bij de geitjes in de sneeuw.

Processed with VSCO with a5 preset
Tijd om al deze biertjes te proeven bij een lokale brouwerij in de omgeving!

Processed with VSCO with a5 preset
Het noorderlicht bier was uiteindelijk mijn favoriet!

Processed with VSCO with a5 preset
Kaartspelletjes, ik denk dat ik wel meer dan tien nieuwe weet nu. Ze blijven leuk!

Zaterdag
De wekker ging om iets over acht, maar die verzette ik gauw naar negen uur. Te moe om iets nuttigs te doen. Ik stond op om negen uur en poetste mijn hele kamer weer eens grondig. Dat was namelijk wel even geleden en het was een grote bende. Ik deed daarna ook mijn was, maakte een heerlijke lunch, ging nog even langs bij de buren en daarna typte ik verder aan deze blogpost. Nu moet ik echter écht gaan leren want op maandag heb ik een deadline én een examen. Uiteindelijk heb ik mijn essay afgerond ben ik daarna nog bij de buren gaan zitten. Daarna was het tijd om te slapen.

Processed with VSCO with a5 preset
Tijd om mijn essay af te ronden.

Processed with VSCO with b1 preset
En IJslands te leren…

Processed with VSCO with a5 preset
Het was tijd om Stefan’s cadeautje te gebruiken. Ik tel deze keer niet de dagen af tot kerstmis, maar de dagen tot ik naar huis ga :(

Zondag
Zondag was even saai als zaterdag. Er moest IJslands geleerd worden maar er kwam niet zoveel van terecht. De wekker ging om acht uur want we gingen er op uit voor een hike! Samen met Floristan, Elgin, Marion en haar vriend ploeterden we ons een weg door de sneeuw. Op sommige plekken lag echt een halve meter sneeuw. We startten terwijl de wereld langzaamaan lichter wordt. We stoppen bij de wilde paarden die we tegenkomen en klimmen daarna op de vulkaan. Na de hike probeer ik mijn bevroren benen op te warmen,  Uiteindelijk werd het middag en was het tijd voor lunch. Karo had pizza gemaakt en Boris ‘porridge’. We aten tot we niet meer konden en tot zover had ik nog steeds niet heel veel nuttigs gedaan. Ik keek daarom na de lunch alle lectures en deed daarna een kort dutje. ’s avonds wilde we graag een sneeuwman bouwen maar de sneeuw was veel te koud (poederig) dus dat had niet zoveel effect. Elgin dronk thee bij mij in de keuken en samen praten we wat. Ook Marion kwam er daarna even bijzitten en daarna was het tijd om te slapen.

Processed with VSCO with g3 preset
Zo magisch met al die lichtjes!

20161120_093957
We kwamen een groep IJslandse wilde paarden tegen. Zo prachtig! Ik verander langzaam in een dierenvriend, ik weet ook niet hoe dat is gebeurd.

Processed with VSCO with a5 preset
Na de hike een heerlijke lunch met de buren.

Processed with VSCO with a5 preset
De zonsondergang rond een uur of vier. Prachtig!

Processed with VSCO with se1 preset
Het plan voor een sneeuwpop was misschien te ambitieus met deze poeder sneeuw. Uiteindelijk werd het een miniatuur versie van Gabrok, de vulkaan om de hoek. Lijkt sprekend toch ;-)

Processed with VSCO with a5 preset
Elgin kwam langs voor een kopje thee en samen kletsten we nog tot midden in de nacht. Wat ga ik dat missen!

En dit was alweer een week vol moois! Op naar de laatste weken…..

Liefs, Sophie
Hoe is het weer in Nederland?

One comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge