IJsland – week 1: Afscheid, Reykjavik en geweldige natuur!

wp-1471821748636.jpeg
Weer eens wat anders op de maandag. Ik heb besloten om ‘lief dagboek’ even uit te stellen zodat ik jullie sowieso een keer in de week op de hoogte stel wat ik de afgelopen week heb gedaan. Vanaf nu kunnen jullie dus iedere week een update uit IJsland verwachten. Op naar de eerste!

Donderdag
Op donderdag vertrokken we al vroeg in de morgen naar Schiphol. Om 7 uur ’s ochtends zaten we in de auto en we kwamen vervolgens ruim op tijd aan op schiphol. Altijd fijn. Met twee koffers en een gevulde rugzak ging ik op weg naar IJsland. Mam, mijn zusje en Martijn zwaaiden me uit.

Bij de gate kwam ik Stefan tegen, een jongen van mijn school die ook naar IJsland ging. Het klikte meteen goed dus dat is fijn! Samen hebben we heel Reykjavik doorgestruind met onze koffers. Waarom is dit land niet vlak!? Dat was echt een enorme zware tocht omdat het ook vrij warm was. We konden onze koffers afzetten bij de ‘Harpa Concert Hall’ en daarna zijn we nog naar een paar bezienswaardigheden geweest en hebben we bijna heel de stad gezien in 1,5 uur. Ja, dat kan dus.

Daarna waren we rond zes uur terug bij de Harpa Concert Hall waar de meeste studenten stonden om met de bus naar Bifröst te gaan. Dat is de plek waar we studeren, wonen, leven, etc. We zaten met ongeveer twintig mensen in één bus en zijn onderweg gestopt bij een supermarkt om eten te kopen. Ik kocht snel wat douche spullen en handzeep zodat ik in ieder geval kon douchen. Daarnaast nam ik ook thee mee.

Rond negen uur kwamen we aan bij Bifröst en werden we verwelkomd door Karl de coördinator van de buitenlandse studenten hier in IJsland. De sleutels werden per persoon uitgedeeld en zo kwamen we erachter bij wie we in een huis zaten. Ik zit nu met Stefan (toevallig!), Marion (Duits), Boris (Singapore), Vagyim (Denemarken) en zijn vriendin Roxanne (Australië) en Eunkyu (Zuid-Korea). Ik kan haar naam overigens nog steeds niet uitspreken. Met zeven zitten we dus in een huis en ik ben heel gelukkig met mijn kamer op de bovenverdieping. Ook hebben we ieder een eigen badkamer wat op zich wel heel fijn is.

Processed with VSCO with hb2 preset

IMG_20160818_114101

20160818_121122
IMG_20160818_223810
Samen met Stefan met de koffers door Reykjavik.

20160818_175453
Harpa Concert Hall, de plek waar we moesten verzamelen.

IMG-20160818-WA0052
Reykjavik.

IMG-20160818-WA0050
Ons huisje!

Vrijdag
Vrijdag ochtend pak ik mijn koffer uit en geef ik bijna alles een plaatsje. Ik moet nog even wennen dat dit echt geen vakantie is en dat het dus geen zin heeft om iets in de koffers te laten zitten. Daarna gaan we (Marion, Boris, Stefan en ik) richting de vulkaan naast onze ‘community’ (dorp is een te groot woord voor waar ik leef ;-)).  Vanaf de vulkaan zie je pas hoe weids alles is! Heel erg mooi :) Vrijdagmiddag om 13.00u start de introductieles. Daarin wordt wat algemene informatie verteld en kunnen we bepaalde instellingen op onze computer regelen (zoals printen en het internet). De school is trouwens echt vijftig meter lopen dus 10 minuten van te voren je schoenen nog aantrekken is geen probleem. Dat is weer eens wat anders dan thuis twee uur van te voren te vertrekken. Ook krijgen we deze middag een rondleiding door de school en het hotel en verschillende faciliteiten die we kunnen gebruiken tijdens ons verblijf zoals de ‘laundry room’ en het restaurant. Na de introductie plof ik even op bed. Doordat ik twee uur terug in de tijd ben gegaan voel ik me redelijk moe.

Al snel komt er iemand ons huis binnen en vraagt of er iemand is. Stefan en ik reageren beide. De stagiaire van Karl vraagt of we samen met Boris een andere jongen (uit Singapore) in Reykjavik op willen halen. Dit omdat Boris gewend is om links te rijden en ze het niet verstandig vindt om hem alleen te laten rijden. Stefan en ik gaan uiteindelijk mee en we vragen Marion om ook mee te gaan. Dat past namelijk precies in de auto die we hier een keer in de week mogen gebruiken. Stefan rijdt naar Reykjavik waar we Elgin ophalen. We eten bij de Subway rijden naar een strandje en daarna de hele weg terug naar Bifröst. En joepie! Ik heb een deel gereden in IJsland. Het laatste stuk na de tunnel heb ik voor het eerst sinds 1,5 jaar weer eens in een schakelwagen gereden dus dat was wel even spannend! Gelukkig was het weer heel goed en zijn er niet veel kansen om verkeerd te rijden ;-) Rond half 10 waren we weer terug in ons huisje.

DSCN2748DSCN2756
DSCN2760
Hier woon ik! Én ga ik naar school :)

IMG-20160819-WA0014
Elgin opgehaald :)

IMG-20160819-WA0021
Een stukje rijden door IJsland! Did it!

Zaterdag
Op zaterdag vertrokken we rond 10 uur naar een meer in de buurt en naar de Glanni waterval. Deze keer gingen we met vijf personen: Marion, Boris, Stefan, Eunkyu en ik. Het meer was even zoeken maar uiteindelijk hebben we het wel gevonden. Daarna zijn we doorgelopen naar de Glanni waterval. Deze was echt veel groter dan we hadden gedacht! Via een klein paadje zijn we nog dichterbij gaan kijken en uiteindelijk zijn we weer terug gelopen naar Bifröst. Om half drie mochten we namelijk de auto gebruiken om boodschappen te doen. Tijdens het “boodschappen” doen bekeken we ook nog natuurlijke bronnen met enorm heet water. Deildartunguhver. Het kookte en borrelde gewoon en dat midden in de natuur! Zo bijzonder om te zien. Ook hebben we nog een prachtige waterval bekeken, Hraunfossar. Het weer was echt heeerlijk en we besloten nog even het stadje Borgarnes te bekijken. Daarna kwamen we erachter dat de supermarkt om 18.00 sluit, dus hadden we nog maar een half uur om boodschappen te doen. Oeps! Racen door de supermarkt en met verschillende culturen proberen overeen te komen met producten, het was nogal een uitdaging ;-) Maaaar het is gelukt en na een half uur stonden we buiten met onze dure boodschappen van 140 euro. We moeten nog even leren hoe we hier het beste mee om kunnen gaan aangezien alles best duur is hier in IJsland. Ook is het moeilijk om in te schatten hoe duur iets is omdat ze hier met kronen betalen en dat dus totaal niet lijkt op euro’s. Uiteindelijk kookten we ons eerste echte avondeten (géén succes) en aten we soya pudding (ook geen succes) en speelden we een spelletje met z’n vieren en Vagyim en zijn vriendin Roxanne.

P1050673
Het landschap lijkt echt net een schilderij, zo mooi!

IMG-20160820-WA0003
Bij het meer in de buurt van Bifröst.

P1050690
Op pad met bijna iedereen van het huis.

Processed with VSCO with f2 preset

P1050738
Waterval ‘Glanni’. Dit zomaar op loopafstand, wat een luxe!

P1050784

P1060014
Met een klein ommetje naar de supermarkt kom je soms de mooiste dingen tegen. Dit was bij de natuurlijke bron waar het water zo heet was dat het kookte.

P1060036
Hier zie je hoe bijzonder dit eruit ziet! Heel apart om te zien zo midden in de groene natuur.

P1060040
En door naar het volgende!

P1060068
Zo onwijs mooi! Ik dacht dat er alleen blauw water bestond bij geweldige stranden maar hier in IJsland kunnen ze er ook wat van! Het was zo ongelofelijk mooi!

P1060098

P1060151
Even stoppen om de natuur te bewonderen zonder een autoruit er voor te hebben :) Superfijn dat we met z’n vieren zo fijn kunnen optrekken en dat we al zoveel hebben gezien!

P1060144
Dit is de auto die we mogen ‘lenen’ voor boodschappen.

P1060134
P1060188
Borgarnes, het stadje met de supermarkt (waar deze trip eigenlijk voor bedoelt was).

Zondag
Ik wilde lekker rustig opstaan en douchen toen ineens het licht uitviel in de badkamer. Een stroomstoring? Gelukkig was Stefan mijn held en heeft hij beneden de knop omgezet zodat de stroom het weer deed in mijn kamer. Rond een uur of half twee zijn we met zijn vieren (Marion, Boris, Stefan en ik) gaan wandelen naar de Glanni waterval. We besloten daar te genieten van het weer en liepen door het hoge gras langs de rivier. Na ruim twee en een half uur wandelen waren we weer thuis en hebben we stamppot gemaakt! Jammie! Het was best goed gelukt moet ik zeggen al was die soya pudding daarna dan weer een beetje een afknapper. Nouja, nog maar twee potten ;-) De volgende keer kopen we deze dus NIET. Nu typ ik dit artikel en om 21.00u hebben we onze buren uitgenodigd om even kennis te maken en te kletsen. Ben benieuwd! Uiteindelijk kwamen alleen twee jongens en hebben we nog even gekletst maar het was niet heel bijzonder. Wie weet leren we morgen meer mensen kennen als de lessen beginnen!

P1060216
Nog even terug naar de Glanni waterval!

IMG-20160821-WA0006

IMG-20160821-WA0008
Genieten van het weertje en de prachtige omgeving met Marion.

IMG-20160821-WA0016
Langs de rivier wandelen.

P1060253
Om vervolgens in het gras te ploffen!

20160821_151828
Genieten van de windstille dag en de temperatuur. Je kan dus wel degelijk een t-shirt dagen in IJsland ;-)

IMG_20160821_163315
En weer terug naar Bifröst na twee en een half uur wandelen.

20160821_183539
Om thuis wortelstamp te maken met worst! (die een beetje open was geknapt haha).

Liefs, Sophie
Hoe is het in Nederland?

Vind je het leuk om meer te zien, dan kun je mij volgen op snapchat: sophie-1108

8 comments

  1. Haha wow, toen je die foto van jouw ‘dorpje’ liet zien moest ik wel even lachen. Is dat alles? Dat daar uberhaupt een school is dan haha! Wel tof om een keer mee te maken. En die natuur, waaaaauww!!

  2. Echt tof om te lezen, hoe leuk dat je in zo’n klein gehuchtje woont waar zelfs je school ook is! Het ziet er echt gezellig uit met al die internationale studenten bij mekaar, heeeel veel succes nog daar! Ben al erg benieuwd naar de rest van je posts :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge