Hoera, ik ben jarig!


Wauw, en toen was het levensjaar alweer voorbij. Ik weet nog zo goed dat ik vorig jaar vol van IJsland was en dat ik eigenlijk niet goed wist waar het heen zou gaan in het afgelopen levensjaar. Nu zijn we gewoon alweer een jaar verder en heb ik écht onwaarschijnlijk veel meegemaakt. Vandaag vond ik het dan ook de perfecte dag om daar eens bij stil te staan!

Het afgelopen levensjaar maakte ik de meest toffe en onwaarschijnlijke dingen mee. Ten eerste vertrok ik natuurlijk naar IJsland. DE reis waar ik echt maanden naar uitgekeken heb. En jongens, het was de allerleukste tijd van mijn leven! Wat een bijzonder avontuur was dat!

Tijdens dit avontuur maakte ik ook zo ontzettend veel mee. Ik zag het noorderlicht ontelbaar keren. Vanuit de bus, vanuit mijn slaapkamerraam, bij de vulkaan, bij het meer en in de achtertuin. Ik maakte voor het eerst echte internationale vrienden waarvan nu nog steeds kaartjes in de brievenbus vallen én waar nog ijverig getagd wordt op Facebook en gekletst op Whatsapp. Ik zag voor het eerst zeehonden in het wild, had een vulkaan in mijn achtertuin en knuffelde met geitjes en wilde paarden (dieren en ik zijn eigenlijk een echte no-go, dus dit was een gevalletje: heeeel bijzonder). Maar goed IJsland doet rare dingen met je, er is altijd wat avontuurlijks te beleven.

Zo stond ik samen met Marion liftend langs de weg in IJsland (én een maandje later zelfs alleen). Heb ik in verschillende natuurlijke hotpots gezeten, reed ik in het pikke donker (maar dan ook écht donker) naar een hostel ín de bergen op een weg met haarspeldbochten zonder lantaarnpalen. Je snapt dat ik me even de koning te rijk voelde toen we veilig aan waren gekomen :) Ik maakte een enorme sneeuwstorm mee waarbij we ingevroren kwamen te zitten aan één kant van het huis. Luisterde kerstmuziek in November (want ze kennen daar natuurlijk geen Sinterklaas) en sloeg ik een droom afstudeerstage aan de haak.

Die droomafstudeerstage startte eind januari. Ik mocht afstuderen op het hoofdkantoor van Jumbo Supermarkten (HOE TOF!). Ik heb een passie voor eten en als er een bedrijf is geweest waar ik enorm veel heb kunnen en mogen leren dan is het Jumbo geweest. Jeetje! Ik kwam echt binnen als leek op het gebied van online marketing én wat heb ik veel kunnen leren. Daarnaast had ik geweldige collega’s die mijn stageperiode eigenlijk een feestje maakten. Helaas had ik wel een scriptie te schrijven waarbij ik dan wel weer alle pech van de wereld had. Gelukkig heb ik, doormiddel van me een aantal dagen op te sluiten terwijl het buiten 30 graden was, mijn scriptie weten te behalen! Zo kan ik zeggen dat ik op mijn 20e mijn HBO diploma in de pocket heb! Wat daarbij dubbel zo bijzonder is aangezien het voor mij een hele hectische periode is geweest. Ik vergat bijna dat het eigenlijk gewoon reuze knap is dat ik alles heb weten af te ronden binnen vier jaar ondanks het overlijden van mijn vader. Dat moet ik mezelf soms echt even vertellen, omdat alles zo normaal lijkt, omdat natuurlijk meerdere mensen hun diploma halen. Maar stiekem is dat voor mij dus helemaal niet zo normaal geweest.

En nu merk ik dat ik eigenlijk ook wel kapot moe ben. Moe van het vechten de afgelopen vier jaar. Vandaar dat ik deze week echt dacht, kan mijn verjaardag niet wat later zijn? Het komt nu zo niet uit. Maar goed, ook daar zetten we ons weer overheen én we gaan gewoon door met alles eruit halen wat er in zit. Want in september start ik met een nieuw avontuur op de universiteit.

Tijdens dit levensjaar heb ik maar liefst vier prachtige bestemmingen mogen bezoeken met het vliegtuig. Zo vloog ik na IJsland naar München voor een reünie met vrienden van IJsland, ging ik op citytrip naar Nice en ben ik net terug van een vakantie op Kos. Wat dat betreft heb ik natuurlijk helemaal niets te klagen en ik hoop dat ik ook het komende levensjaar weer onwaarschijnlijke dingen mag beleven en alles uit het leven kan blijven halen. En dit alles met papa natuurlijk in mijn achterhoofd. Want geen reisje gaat voorbij zonder tranen van gemis.

We gaan het zien! Vandaag proosten we in ieder geval op het feit dat ik 21 mag worden! Cheers!

Liefs, Sophie

20 comments

 1. Hi Sofie,
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Maak er een leuke dag van met allen die je lief en dierbaar zijn.
  Terugkijken is goed, vooruitkijken nog beter!
  Veel succes het komende jaar met alles wat je van plan bent!
  Hoop nog vele leuke, spontane blogs van je te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge