Het resultaat van de enquête over mijn blog!

Processed with VSCO with a5 preset
Wauw, dit had ik nooit verwacht al die reacties op mijn enquête! Zoveel lieve lezers hebben mijn enquête ingevuld en daar ben ik jullie ontzettend dankbaar voor. In dit artikel vertel ik jullie meer over de resultaten van de enquête over mijn blog, lees je mee?


Mijn bezoekers
Onder de deelnemers van de enquête zat maar liefst één man. Het lijkt me duidelijk dat mijn blog dan ook met een ruime meerderheid door vrouwen wordt gelezen. De meeste vallen onder de leeftijdscategorie 19 tot 25 jaar (47,5%). Daarop volgt de leeftijdscategorie 16 tot 18 jaar (27,5%). Leuk dat heel veel mensen die zich in dezelfde leeftijdscategorie bevinden als mij, mijn verhalen lezen! Wat me opviel is dat zich in iedere leeftijdscategorie wel een bezoeker bevindt. Superleuk dus dat ik mensen van allerlei leeftijden kan bereiken met mijn blog!

Onder de deelnemers zaten bijna alleen maar mensen die mij al een half jaar of langer volgen! Wauw! De meeste lezen mijn blog gedurende de dag (57,5%) en een aantal specifiek ‘onder het ontbijt’ (17,5%). Iets wat ik wel merk aangezien mijn statistieken mij vertellen dat er in de ochtend de meeste mensen op mijn blog kijken. Ook één van de redenen waarom ik altijd mijn artikelen om 5.00u ’s ochtends publiceer, dat blijf ik ook gewoon doen.  Daarnaast ook zo fijn om te lezen dat de meeste van jullie dagelijks of wekelijks een bezoekje brengen aan demooistesteraandehemel.nl!

Social media
Ik ben als blogger actief op verschillende social media. Zo kun je mij vinden op Bloglovin, Facebook, Instagram, Snapchat (naam: sophie-1108), Twitter, Pinterest en Goodreads.

socialmedia1

Jullie volgen mij met name op Instagram en Bloglovin. Snapchat ben ik eigenlijk pas echt actief gaan doen nadat ik de enquête online had gezet dus die staat er niet bij!

Demooistesteraandehemel.nl
Ook stelde ik jullie de vraag: “Als ik denk aan demooistesteraandehemel.nl, dan denk ik aan?” Daar kwamen echt de liefste antwoorden op! Vooral eerlijkheid, oprecht, openhartigheid en persoonlijke leven kwamen naar voren wat ik echt ervaar als een reuze compliment! Naast deze mooie woorden waren er zelfs nog een hele hoop andere mooie woorden!

dmsadh1

Jullie favoriete categorie is dan ook ‘persoonlijk’ en daarop volgt ‘het proces (verlies van mijn vader)’. Geeft toch wel een fijn gevoel dat jullie daar nog steeds graag over lezen. Ik twijfel namelijk heel vaak over bepaalde content omdat ik soms echt niet weet wat jullie nu wel of niet leuk/fijn/mooi vinden om te lezen. Wat ik heel verrassend vond is dat jullie het leuk vinden om artikelen in de categorie ‘lifestyle’ te lezen! Leuk, daar ga ik zeker mee aan de slag! Artikels over bloggen vind ik bij andere heel interessant maar dat onderwerp is voor de meeste van jullie geen favoriet.

categorie

Wat verder echt een verassing was, waren de antwoorden op de vraag ‘Wat zou je graag (meer) terug zien/lezen op mijn blog?’. De meeste antwoorden met dat de balans tussen de verschillende categorie nu helemaal prima was en dat ik niets hoefde te veranderen. Fijn om te lezen dat de diversiteit jullie zo goed bevalt! Daarnaast werden dingen genoemd als tags, mijn opleiding en fotografie. Ook heb ik heel vaak gelezen dat jullie graag meer fashion op mijn blog willen zien vanwege mijn leuke kledingstijl. Zo leuk om te horen! Maar als ik jullie een geheimpje mag verklappen, ik ben totaal géén fashionista. Hier moest ik dus stiekem toch een klein beetje om lachen haha ;-) Aangezien zoveel mensen dit geantwoord hebben ga ik er binnenkort denk ik maar weer eens op uit voor outfitfoto’s! ;-) Laat het zonnetje maar schijnen!

Tips van jullie
Heel veel van jullie vertelden dat ik zo door moest gaan maar er waren ook een aantal goede tips waar ik zeker iets mee ga doen! Zo gaf een aantal van jullie de tip om mijn artikelen nog eens over te lezen voor ze online komen. Daar hebben jullie helemaal gelijk in. Nu schrijf ik mijn artikelen vaak ’s avonds voor ze online komen en aangezien ze de volgende ochtend al online komen lees ik ook vaak stomme foutjes pas als het al online staat. Ik ben me bewust dat er soms spelfouten in mijn artikelen staan en moet ook eens proberen vooruit te werken met mijn blog. Daarnaast heeft iemand van jullie gezegd dat het fijner zou zijn als er meer foto’s in mijn artikelen moeten staan. Daar ben ik het ook helemaal mee eens. Dat breekt een lang artikel, zodat het wat fijner weg leest. Toen ik las dat iemand had gereageerd elke dag wel een artikel te willen lezen vond ik dat wel echt heel speciaal! Dankjewel voor dit mega compliment lieve lezer!

Een ander onderwerp wat voorbij is gekomen is mijn lay-out. Voor sommige ziet deze er wat te steriel uit en voor andere wat te knutselachtig. Ik geef jullie geen ongelijk maar op dit moment ben ik best trots dat ik met wat hulp deze lay-out heb weten te realiseren. Natuurlijk zou ik ook wel zo’n fancy blog willen hebben, maar dat zit er op dit moment even niet in. Waar ik wel een beetje van schrok is dat ik soms door mijn enthousiasme arrogant over kan komen. Dat is echt helemaal niet mijn intentie of bedoeling dus ik ga er de volgende keer zeker even op letten! Ik ben deze blog gestart om mensen die het interessant vinden om te weten hoe het voelt om een dierbaar iemand te verliezen te helpen en om mensen herkenning te bieden die net als ik op zoek zijn naar iemand die ook zoiets heeft meegemaakt. Het is dan ook totaal niet mijn intentie om medelijden te krijgen, zielig gevonden te willen worden of aandacht te willen krijgen omdat ik iets heb meegemaakt. Dit zijn ook wel dingen die mij ooit onzeker maken wanneer ik een artikel schrijf omdat ik ooit bang ben dat het wel zo overkomt. Dat is dus absoluut niet mijn intentie maar vanaf nu staat dat dus in ieder geval zwart op wit ;-)

Beoordeling
Ondanks alle tips hebben jullie mijn blog echt een onwijs hoog cijfer gegeven. Hier kan ik echt alleen maar heel trots naar kijken!

widmsadh2

Kortom…
Ik wil jullie ontzettend bedanken voor het invullen van de enquête. Ik ga met jullie tips aan de slag om mijn blog nog verder te verbeteren. De lieve woorden van jullie zijn een echte motivatie om door te gaan met mijn blog. Super bedankt!

Liefs, Sophie
Heb jij nog meer tips?

7 comments

  1. Wat een mooie resultaten zeg! Lijkt me best spannend om dat allemaal over jezelf we je blog te lezen! Leuk ook om dit te lezen en fijn dat je zo eerlijk bent in de weergave ervan. Ga zo door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge