Help, kun jij zonder telefoon!?

P1170411

Vorige week woensdag moest ik mijn telefoon inleveren aangezien er een technische fout in zat. (Bij elke foto die ik maakte stond er een blauw vlekje op) Een lichte paniekaanval ging door me heen toen ik hem definitief inleverde. Heb ik wel echt alles er vanaf gehaald wat me dierbaar is? Ik keek er naar uit, heerlijk zo zonder telefoon! Of toch niet?

Mijn mobiele telefoon lijkt soms wel mijn bff, of in ieder geval vaak zijn we onafscheidelijk. Daar baal ik wel vaak van want hé ik houd juist van kletsen en gesprekken voeren. Maar goed, het is er in geslopen. We gebruiken allemaal de gehele dag door onze mobiele telefoon en vooral als je vele bloggers volgt blijven er nieuwe dingen verschijnen op instagram en twitter. Over whatsappen nog niet gesproken. Het is enorm gek als er dan zoiets wegvalt in je leven. Vandaar ook vandaag een artikel over momenten waarop ik mijn telefoon echt miste, herken jij ze?

– Toen we naar de stad gingen om mijn telefoon in te leveren, bezochten we gelijk nog eventjes wat winkels voor mijn vriend. Normaal gesproken grijp ik, mocht het omkleden/passen lang duren, naar mijn telefoon om eventjes wat tweets te checken of instagram.

– ’s Avonds keken mam en ik tv, nu merkte ik pas dat ik vaak aan het appen ben of op social media zit terwijl ik tv kijk. Nu dus 100% aandacht voor Linda’s zomerweek (en in de reclames twitter checken op de computer, hoezo verslaafd!?)

– ’s Ochtends belde ik mijn vriend op met de huistelefoon aangezien we niet echt duidelijk hadden afgesproken bij wie en hoe laat we vrijdagavond wat zouden doen. Toen ik hem belde zei hij: “Ik had echt geen idee hoe ik jou moest bereiken”. Ik ben dus nog niet zoooo erg dat ik het bestaan van een vaste telefoon ben vergeten. (haha sorry Martijn!)

– Toen ik donderdags met de computer bezig was wilde ik echt ontelbaar vaak op de thuisknop van mijn telefoon drukken (die er helemaal niet lag!). Het werd echt pijnlijk duidelijk hoe vaak ik op een dag op mijn telefoon kijk.

– Op vrijdag en zaterdag moest ik werken en hier heb ik mijn telefoon eigenlijk altijd in het kluisje liggen. De pauzes waren alleen een stuk minder leuk toen ik de krant voor de tweede keer die dag doorbladerde voor tijdverdrijf.

– Zaterdag zou ik na het werk wat meenemen voor mama van de Albert Heijn. Uhm mam? wat moest ik ook alweer meenemen? Op goed geluk nam ik dingen mee waarvan ik hoopte dat ze dat had gezegd. (Het klopte ook nog eens!)

– Zondag vertrokken ik, mam en mijn zusje naar Amstelveen om de laatste spulletjes te brengen en alles een plekje te geven. Aangezien mam het nou niet echt een prettig idee vond om mij zonder telefoon naar de andere kant van het land te sturen had ik zondagochtend mijn oude telefoon weer eens tevoorschijn getoverd. Na heel wat kunsten is het gelukt om er whatsapp op te downloaden en vanaf nu kan ik dus in ieder geval weer bellen, smssen, appen en op (heeeeel traag) internet.

De dagen zonder telefoon waren voor mij echt wel een eyeopener voor mijn gedrag. Jeetje, ik moet écht minder vaak kijken op mijn telefoon! Ik zou een mailtje krijgen wanneer ik mijn telefoon op zou kunnen komen halen. Je begrijpt dat ik met smacht wacht op het mailtje aangezien ik het echt mis om niets op instagram te kunnen delen of blogposts te lezen. Oh en vergeet vooral 9292 niet, die is stiekem toch ook wel heel erg handig als je voor het eerst een nieuwe route moet afleggen met het OV.

Liefs, Sophie

Psssst, dit verklaard de radio stilte op instagram en een minibeetje op twitter.

Kijk jij vaak op je telefoon? Wat zou jij het meeste missen als je zonder moest?

11 comments

  1. Ik snap precies wat je bedoeld! Als je een keertje zonder mobiel zit merk je zo erg hoevaak je daar opzit. ik vind zelfs zonder mobiel of laptop wel heel erg fijn. <3

    Liefs! Evelien

  2. Haha, wat leuk om te lezen! Ik kan mijn telefoon in principe makkelijk een hele dag met rust laten, maar alleen als ik genoeg andere dingen te doen heb. Op momenten dat ik me verveel, kan ik de verleiding echt niet weerstaan…

  3. Gek hè, dat je zo gewend kan raken aan je telefoon! Ik kan eigenlijk heel makkelijk zonder mijn telefoon, maar soms als ik ‘m niet bij me heb, dan kom ik er achter hoe makkelijk zo’n ding gewoon is. Even de weg zoeken of inderdaad als je iets vergeten bent, dan is zo’n telefoon gewoon mega handig!

  4. Haha, ik ga twee keer per jaar op vakantie naar een huisje zonder WiFi, vind dat altijd heerlijk! Ook thuis zet ik vaak expres mijn telefoon een halve dag uit, dan doe ik tenminste de dingen die ik echt moet doen :)

  5. Oh ik ben ook zo vergroeid met mijn telefoon, maar ja het is ook mijn camera door zijn 41 megapixels. Weet niet wat ik zou doen zonder, eigenlijk best erg ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge