Help, een dagje naar de sauna!?


Help, een dagje naar de sauna!? Dat was mijn eerste gedachte. Ik ben helemaal géén type die zichzelf graag in een cabine zet om je vervolgens kapot te zweten. Stel je voor dat je dat een hele dag vol moet houden!?

Toch was mijn nieuwsgierigheid wel een beetje gewekt na het aanbod van Thermen Bussloo. Hoewel Voorst (in de buurt van Apeldoorn) totaal niet om de hoek ligt, besloten mam en ik het eens een kans te geven. Aangezien we beide niet bekend waren met een wellness resort in Nederland waren we heel nieuwsgierig hoe het ons zou bevallen.

In IJsland zijn we (natuurlijk) naar de BlueLagoon geweest. Ondanks de storm die over IJsland raasde, zijn we langer in de BlueLagoon gebleven dan we hadden verwacht. Omdat in de BlueLagoon ook iedereen ‘zwemt’ in zijn of haar badkleding besloten we Thermen Bussloo te bezoeken op een badkledingdag.

We waren er echt op het perfecte moment in juni! De badkledingdagen zijn op de tweede en laatste dinsdag van de maand. Mam en ik besloten de dinsdag nadat ik mijn scriptie had ingeleverd te gaan. Een beter moment voor ontspanning is er haast niet ;-)

Aangezien het om een samenwerking ging leverde dat nog heel wat gedoe op bij de entree. Gelukkig kon het uiteindelijk worden opgelost en ging ik die dag door het leven als mevrouw Aan de hemel. Een beetje apart, maar het is weer eens wat anders dan normaal zullen we maar zeggen ;-) We mochten er ook een ontspanningsmassage boeken (heeel fijn!). We besloten alles één voor één te proberen, het dompelbad, de sauna’s binnen en het zwembad. Daarna was het tijd om naar de wellness ruimte te gaan voor de ontspanningsmassage. Het voelde echt heel gek om een ontspanningsmassage te krijgen. Dat is echt iets wat we normaal gesproken nooit zouden doen maar wat natuurlijk wel heerlijk is! De tijd vloog voorbij en die twintig minuten voelden aan als vijf minuten. Wel weer even wennen om tijdens het wachten te worden opgeroepen als mevrouw Aan de hemel, maar hé dat heb ik er wel voor over ;-)

Daarna besloten mam en ik te eten in het restaurant. Hele bijzondere gewaarwording voor een ‘leek’ op het gebied van sauna’s en wellness resorts, om iedereen in een badjas te zien zitten eten. Het eten is natuurlijk enorm ‘overpriced’, maar omdat wij tegen drie uur pas aten waren we tot 19.00u voorzien. Dat is dan ook echt een tip! Na het eten besloten we alle sauna’s en infrarood cabines buiten te proberen en hebben we zelfs nog even buiten op de ligbedjes kunnen liggen om te genieten van het weer. We hadden zoveel geluk dat het die dag zonnig was en ongeveer 20 graden. Aan het begin van de avond besloten we naar huis te gaan. Helemaal rozig en met een zachte huid, heerlijk!

Al met al is het ons dus enorm meegevallen, én eigenlijk heel erg bevallen! We waren volledig ontspannen en het was echt een gezellige dag met mam. We hadden helemaal niet verwacht dat we het geduld hadden om te kunnen genieten in een sauna of infrarood. Het is jammer dat deze thermen zo ver weg zijn, maar zo’n dagje is zeker voor herhaling vatbaar. Nu ik er weer aan terugdenk kan ik niet wachten om weer eens een heerlijk dagje te mogen ontspannen.

Liefs, Sophie

Ben jij ooit in de sauna of een wellness resort geweest?

5 comments

  1. Wij proberen twee leer per jaar te gaan. Met alles (sauna, massage, modderbad en schoonheidsbehandeling) er op en er aan. Ook voor een man heerlijk😁!

  2. Ik ben nog nooit in zo’n kuuroord geweest. Een sauna wel. Maar ik krijg het daar altijd zo benauwd in. Een van de redenen dat ik niet zo snel naar een thermen of iets dergelijke zou gaan. De massages klinken dan wel weer erg fijn.
    Voor jou in ieder geval fijn dat het is meegevallen en jullie je echt vermaakt hebben.
    Deborah schreef onlangs …Vroege vogels…

  3. Grappig dat je die dag als mevrouw Aan de Hemel door het leven moest. Lijkt me heerlijk, zo’n dagje relaxen. Mijn vriend en ik gaan heel soms een paar uurtjes naar een privésauna. Kan je op je gemak in je geboortepak rondlopen, haha.

  4. Wat leuk dat je dit eens kon testen! Die naam is wel heel grappig, haha, wel tof dat je je hebt geamuseerd! ’t Is eens leuk hé om zoiets te doen! Je voelt je er zo snoezig door, haha. Liefs!

  5. Ohhh ja heerlijk vind ik het! Ik ben wel eens in die in Son (geloof ik) geweest. Die was ook heeeel relax, kan ik je zeker aanraden. Is ook een stukje dichterbij ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge