Groetjes uit… Berlijn!

Vandaag een heel ander artikel dan normaal, namelijk eentje uit Berlijn! Nieuwsgierig? Lees dan verder!

Hoi hoi!

Nu ik dit typ lig ik uitgeteld op mijn bedje in mijn hotelkamer. Wat heerlijk dat ik dat mag typen. Ik droomde er al zo lang van en nu ben ik er gewoon! Ik zal even uitleggen waarom ik zo “ineens” in Berlijn ben. Aangezien ik in het tweede jaar van mijn HBO opleiding zit is het tijd om een stage te gaan zoeken. Ik wil dolgraag een stage in het buitenland. Australië of Nieuw Zeeland was altijd al een grote droom van mij geweest. Helaas is dat op dit moment niet meer aan de orde. Doordat het op dit moment niet helemaal goed gaat met mij fysiek durf ik het niet aan om voor een half jaar zo ver weg van huis te zijn. Daarom begon er een zoektocht naar stages in Europa. Aangezien ik van Engeland toch wel wat was afgeknapt ben ik gaan kijken in Duitsland. Op dit moment heb ik contact met een bedrijf en heb ik al mijn CV en motivatiebrief gestuurd naar twee andere bedrijven. Aangezien het bij een buitenlandstage wel twee maanden kan duren voordat men reageert heb ik besloten zelf actie te ondernemen. Want als je echt iets wil….

Gelukkig kwam vorige week maandag het bevrijdende nieuws dat ik (wonder boven wonder) al mijn tentamens heb gehaald. Ik was zo ziek geweest in de week van te voren en in het weekend zelf dat ik echt dacht dat er een herkansing bij zat. Niet dus! Nu heb ik deze week dus vrij en vandaar dat ik dit nu dus typ vanaf een hotelkamer in Berlijn. Vandaag kwam ik om half twee aan in Berlijn na een lange treinreis van maar liefst acht uur! Ik ben daarna de stad gaan verkennen want hé ik ben er nu toch! Twee jaar geleden ben ik ook naar Berlijn geweest met de Duits klas. Ik heb dan ook bij vele dingen weer leuke herinneringen opgehaald van die reis! Gelukkig is het nu een stuk mooier weer en heb ik met mijn All Stars en zomerjas door Berlijn kunnen lopen (in plaats van met een dikke winter jas en bevroren voeten door de sneeuw). Ik wilde nog naar een aantal toeristische dingen en ben nog eventjes het winkelcentrum in geweest. Geen zorgen, ik heb uitgebreid gevlogd en geplogd dus wees niet getreurd vrijdag en zondag. De artikelen zullen goed gevuld zijn!

Wel heel gek trouwens om in je eentje op reis te zijn. Je kan doen en laten wat je wil zonder dat je rekening hoeft te houden met anderen. Echt even wennen hoor! Een ander dingetje is dat ik mijn goede camera niet mee heb genomen. Nu zullen alle foto’s dus met mijn telefoon gemaakt zijn en dus ook een stuk minder van kwaliteit. Maar goed, dat overleven we wel! Het is tijd voor slaap. Vanmorgen om half 5 ging de wekker al dus ik ben aardig moe. Morgen wordt een spannende dag! Ik ga nu snel slapen en hopen dat het wat op gaat leveren dat ik hier ben. Zo niet dan is het een geweldige ervaring geweest én mijn eerste reis alleen!

Liefs, Sophie

Heb jij wel eens helemaal alleen een reis gemaakt?

 

16 comments

 1. Wow, surprise! ;) Leuk dat je ‘ineens’ in Berlijn zit. Ik wil daar echt graag een keertje heen. Het lijkt me er super! Maar super dat je alle tentamens hebt gehaald! :) Veel plezier nog in Berlijn & succes! X
  Renske schreef onlangs …Mijn eerste mijlpaal!

 2. Wat gaaf dat je gewoon in je eentje bent gegaan! Ik ga deze zomer voor het eerst alleen vliegen, normaal ga ik altijd op vakantie met mijn vriend. Dit jaar ga ik naar een huisje in Spanje waar mijn ouders verblijven, ‘even’ 4 daagjes op en neer. Ik vind het wel een beetje spannend, maar het gaat goedkomen! Ik kijk uit naar je plog en vlog!
  Liefs, Iris

 3. Aah wat fijn dat je je tentamens ondanks je ziekte toch allemaal nog gehaald hebt!

  En wat heerlijk dat je in Berlijn zit! Daar wil ik ook nog heel graag eens naartoe. Heel veel plezier en succes daar!

 4. Wauw, wat gek dat je helemaal alleen op reis bent geweest! Dat heb ik nog nooit gedaan en zou ik denk ik ook niet snel doen. Wel heel fijn en moedig dat jij dit wel doet, en heel goed dat je zo hard voor je buitenlandse stage gaat zeg! Ik hoop dat het je lukt! :-)

 5. Echt super toff! Ik ben er zelf over aan het denken of ik van de zomer niet een paar dagen in mijn eentje naar een grote stad in het buitenland wil. Helaas heb ik daar nu alleen het geld niet voor. Mijn contract op het werk is in februari niet verlengd. Maar ik moet het vakantiegeld nog krijgen dus ik hoop stiekem dat ik daarvan dan een paark daagjes weg kan.
  Echt respect dat je het gewoon gedaan hebt in je eentje!
  Lara schreef onlangs …Op de Plank: De Shining

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge