Engeland deel 2 – Nog meer lunchpakketjes, een spatje regen en boerenkool met ei.

Vandaag deel 2 van mijn studiereis naar Engeland, de rest van de dagen waren gelukkig wat rustiger maar daardoor niet minder leuk! Ik had een rondleiding door Brighton, ging op stap en volgde Engelse les. Kijk je mee?

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Ontbijt sloeg ik vandaag even over. Ik voelde me ongelofelijk ziek en moe dus ik lag liever nog even langer in bed. Londen + op stap gaan was voor mij (na dit bewogen jaar) toch iets te veel van het goede. Dit was het lunchpakketje voor woensdag. Alweer chips (en het is mijn favoriet!), een chocolade reep en een appel. Ohja, als je je afvraagt waarom ik vandaag twee broodjes heb. Ik had per ongelijk het jongenspakketje gekregen dus een van de jongens had vandaag maar een broodje. Oeps! Vandaag zat er trouwens ei op het broodje. Lekker!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Vandaag moesten we naar de Engelse les in een hotel. Hier kregen we drie lesjes die gerelateerd zijn aan mijn opleiding, commerciële economie. Ik was alleen zo ontzettend moe van de dag ervoor dat ik hier niet zoveel van mee heb gekregen.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Schooldingen! De reden waarom we naar Engeland waren, we moesten onderzoek doen naar het siropen schap in Engeland. We doen deze periode namelijk marktonderzoek voor een nieuw soort siroop. Wat fotootjes maken bij de supermarkt en klaar :) Daar wil ik wel vaker voor een weekje weg hoor.

Processed with VSCOcam with lv03 preset

– Het zonnetje scheen weer heerlijk! Ik voelde me nog niet helemaal lekker maar het zonnetje was wel even genieten.

1424871340014

– We besloten met de bus terug te gaan naar ons ‘huis’ om nog even te slapen voordat we weer naar het volgende dingetje op het programma moesten. Met de bus die we hadden gepakt kregen we een soort van Sight-tour door Brighton omdat hij midden door de stad reed! Wauwie! Genieten, vooral met het zonnetje wat de stad nog mooier maakte!

20150225_135735

– Het huis waar wij deze week met 9(!) in zaten. Vier meiden, twee jongens en daarbij de moeder, een zoon en een oma. Gezellig en knus haha! Ohja, en de honden natuurlijk die overigens echt heel goed luisterden (waar ik als ‘niet-zo’n-viervoeter-fan’ wel erg blij mee was).

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Nadat we even op bed hadden gelezen stond de pub quiz op het programma. Weer op naar de ‘Vodka Revolutionbar’ om de quiz te spelen onder het ‘genot’ van een biertje. Helaas voelde ik me nog steeds niet echt lekker en hadden we niet gewonnen. Al was het wel gezellig en maakte dat laatste me niet zoveel uit.

20150225_181935

– Na de pubquiz weer richting ‘huis’ want onze gastvrouw had lasagne voor ons mét friet uit de actifry. Waarom deze combinatie? Ik heb werkelijk geen idee, volgens mij doen ze bijna overal friet bij hier in Engeland. Het was wel gewoon goed te eten dus ik was blij!

20150225_182428

– Ze had toen we tussen de middag thuis kwamen al verteld dat ze een toffee-cheesecake had gemaakt voor ons. Dus daar keek ik al de hele dag naar uit. Het was echt een verrukkelijk toetje! Alle restjes van de anderen waren dan ook welkom bij mij! Ik houd van toetjes na het eten en met een stukje cheesecake na het eten maak je me nog blijer!

Processed with VSCOcam with t1 preset

– Ik besloot deze avond thuis te blijven en eens een keer wat eerder naar bed te gaan (in plaats van vijf uur ’s nachts zoals de vorige avond). Ik skypte deze avond met mama en mijn zusje om alvast even te oefenen voor als ik over een halfjaar dolgraag naar het buitenland op stage wil. Ook kon ik zo even gezellig bijkletsen! In Engeland betalen ze met de pond waardoor het lijkt dat alles goedkoop is maar stiekem ben je veel meer geld kwijt dan de bedoeling! Oeps!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Op donderdag was het weer tijd voor een ontbijtje. Ik voelde me weer een stuk beter, een nacht fatsoenlijk slapen deed echt goed! Ik ging weer voor de chocolade cornflakes (met meer cornflakes dan melk) en een toast met een dikke laag pasta. Jammie, het eten begon steeds beter te worden!

Processed with VSCOcam with t1 preset

– Zo stonden onze lunchpakketjes elke dag weer klaar! Vandaag was het tijd voor een rondleiding door Brighton. Helaas was het deze ochtend wél regenachtig én mistig. De rondleiding was dan ook niet echt een feestje zo buiten in de stromende regen. Maar goed, wel interessant om wat meer te weten van de stad! Dus hebben we de hele ochtend lekker gemultitasked! Je paraplu heel houden ondanks de wind, zorgen dat je niet nat wordt doordat je paraplu verkeerd houdt, zorgen dat je in niemands oog prikt en luisteren naar de mevrouw (die overigens erg ongeduldig was en zich nogal ‘meer’ voelde als ons studenten).

Processed with VSCOcam

– Na de rondleiding in de regen hadden we enorme honger en at ik een heerlijk broodje bij de Subway! Even wat energie opdoen!

Processed with VSCOcam

– Het lunchpakketje van vandaag was ’typisch’ Engelse chips smaak, een Kitkat met sinaasappel smaak (erg lekker!), een broodje gezond en een appel. Best lekker nog na het broodje van de Subway ;)

Processed with VSCOcam with t1 preset

– Daarna was het weer tijd voor Engelse les, we kregen de opdracht om doelgroepen voor kranten te raden. Dit vond ik denk ik wel de leukste Engelse les aangezien de ‘leraar’ erg aardig was en vlot. Dat trekt voor mij wat meer de voorkeur dan al die oude mensen die allang met pensioen zouden moeten gaan.

Processed with VSCOcam with t1 preset

– Terwijl andere nog naar de Mac gingen na de Engelse lessen besloten ik en een huisgenootje nog even onze ponden te spenderen aan dingen die we hier in Nederland niet hebben. Tegenover het huis waar wij deze week verbleven zaten twee soorten supermarktjes, handig! We keken er wat rond en namen wat dingen mee voor op de terug weg en voor thuis!

Processed with VSCOcam with t1 preset

– Mijn aanwinsten voor thuis: Een chocoladereep met mint en een chocoladereep met aardbei. De eerste omdat mama after eight echt heerlijk vind. (Ik houd meer van de ijsjes variant). De tweede voor mijn zusje die niet zo van after eight houdt en ik haar ook graag blij wilde maken. P.s. Ze hebben na thuiskomst het weekend niet overleefd, goed teken!

Processed with VSCOcam with t1 preset

– Het was weer tijd voor avondeten wat elke dag weer een verassing was. We dachten eerst dat we deze aardappelschotel als ontbijt zouden krijgen omdat ze al om acht uur ’s ochtends in de keukenstond voor deze schotel. Gelukkig behoorde het toch tot het avondeten! Onze gastvrouw was uitermate trots op haar gemaakte maaltijd. Volgens haar (overleden) man was ze de beste van heel Brighton met deze aardappelschotel. Hij was erg lekker maar dat bad met jus had ik dan weer liever niet gehad, de spitskool onder de bedolven jus heb ik dan ook maar netjes laten liggen.

Processed with VSCOcam with t1 preset

– Daarna was het alweer tijd om de laatste avond in te luiden. We gingen -zoals elke avond- weer naar de ‘Vodka Revulotion Bar’ en sloten af in een Engelse Discotheek. Deze ging om drie uur dicht en ik was blij dat we dan naar huis konden. Helaas dachten mijn huisgenootjes hier anders over en ze wilde eigenlijk nog door naar een andere club. Gelukkig lokte een pizzeria de aandacht en besloten we een pizza te eten en daarna een taxi naar huis te nemen. Pizza’s smaken trouwens heerlijk op zo’n tijdstip…

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Toen we om vier uur ’s nachts thuis kwamen waren onze gastvrouw en zoon nog steeds op. Ze sliepen deze week in de woonkamer op de stoel en de bank maar volgens mij hebben ze amper geslapen. Aan de ene kant wel ontzettend zielig omdat ik me dan echt even besef hoe goed ik het wel niet heb thuis. Dat ik niet voor oma hoef te zorgen, te werken en studenten in huis hoef te nemen om enigszins een inkomen te hebben. Ik praatte een tijdje met de zoon in de keuken en hij wilde graag een drankje voor me maken. Ik kreeg een soort rosé bier maar dan eentje met aardbei en limoen. Erg lekker! Daar zaten we dan tot vijf uur ’s nachts te praten in de woonkamer totdat ik toch graag naar bed wilde gaan. Om 05:10 lag ik dan ein-de-lijk in mijn bed. Beetje jammer alleen dat de wekker over 50 minuten al weer ging………..

Processed with VSCOcam

– Helemaal brak in de taxi richting de plek waar we werden opgehaald door de school. Het zonnetje scheen al prachtig op dit tijdstip! Nog even een laatste blik op de zon en de zee!

Processed with VSCOcam

– De lange terugreis kon beginnen mét natuurlijk weer een lunchpakketje! Deze keer zat er garnalen chips bij. (Jeks, deze leek me echt smerig en is dan ook niet opgegeten) Op het broodje zat sandwichspread en daarnaast zat er ook een mint chocolade reep (erg lekker) en een appel bij. Ik was voorzien!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– En weer via de eurotunnel terug naar huis (met het heerlijke zonnetje weer, oh wat kan ik daar van genieten!). Ik heb trouwens bijna heel de reis geslapen, maar goed wat wil je ook met zo’n nacht van 50 minuten…

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Met de trein (die echt onwijs veel vertraging had, hé balen NS) een deel richting huis want mama kwam me tegemoet gereden.  Thuis ruimde ik eerst mijn koffer op zodat de was alvast kon draaien. Daarna viel ik aan op een bord boerenkool met een eitje wat mama voor me had klaargemaakt. “Normaal eten, daar was ik echt aan toe!”

Dit was alweer het einde van de week naar Engeland. Ik heb genoten van de omgeving en alle indrukken en het heeft me zeker geholpen me weer steeds beter te gaan voelen. Ik kom er wel stapje voor stapje!

Wat voor eten mis jij altijd als je weg van huis bent? Wat is het eerste wat jij doet als je thuis komt van een vakantie?

Liefs, Sophie

21 comments

 1. Haha wij (man en ik) hebben de prawn coctail geprobeerd. Hij is niet vies, maar ook niet bijzonder of zo. (En die chocoreep met munt is lekker! Ik vind after eight smerig, maar deze vond ik wel jummie ;-) ).

  Ook dit ziet eruit als een toffe paar dagen. Heb je nog foto’s van je tour door Brighton? Want het stukje nostalgische ikke diep in me hoopte toch op meer ‘omgevingsfoto’s’ haha.

  1. Ja ik snap dat je dat meer had gehoopt het weer was deze ochtend alleen zo slecht dat ik mijn telefoon niet uit mijn zak heb gehaald. Soms moet je gewoon genieten zonder druk bezig te zijn of de foto wel goed gelukt is ;)

 2. Hahaha, gek he, dat die Engelsen dan eigenlijk weer niet zo goed kunnen koken ;-) Ongezond dus ook vaak, ik snap wel dat een Jamie Oliver zoveel succes heeft of een Gordon Ramsey.

  Wat mis ik het meest aan eten als ik weg ben… vaak weinig, omdat wij meestal in een eigen huisje zitten en dan zelf koken of uit eten gaan, niet zo duur, maar ja, na 15 dagen ben je die spies met heerlijk vlees en patat en salade ook wel zat. Maar wat ik dan maak als ik weer thuis ben, is niet iets vasts, het is maar net waar ik trek in ben, maar meestal wel een normaal iets als groenten, aardappels en vlees ;-)

  Het eerste wat ik doe als ik thuis kom van vakantie of een weekendje weg, is mijn tassen en koffers uitruimen en de wasmachine aanzetten, als die eenmaal aanstaat, koffie zetten, en weer verder met de was, of eigenlijk de rest van de koffers of tassen uitruimen, dat doe ik dan direct, opdat ik het ook weer opgeborgen en netjes heb allemaal.
  Morgaine schreef onlangs …De Boekenweek en gratis reizen

 3. Wow wat schrijf je fijne uitgebreide artikelen! Super chill om te lezen en je hebt mn aandacht er de hele tijd bij weten te houden, bij deze heb je er weer een vaste volger bij :) je typische engelse lunch vond ik wel erg grappig, in NL moet alles maar gezond zijn en daar maakt het wat minder uit haha

 4. In Engeland hebben ze duidelijk geen kaas gegeten van lekker eten… Maar stiekem wist ik dat al. In de pubs is het gewoon veel lekkerder!
  Ik begrijp trouwens niet waarom jongens een broodje meer meekrijgen voor de lunch dan de meisjes.

 5. Wat leuk zeg zo’n studiereis en wat een toffe foto’s! Hierdoor wil ik weer heel graag naar Engeland haha.
  Ik heb je trouwens genomineerd voor de Liebster Award, mocht je het leuk vinden.. de vragen staan op mijn blog :) X
  Lou schreef onlangs …LIEBSTER AWARD

 6. Wat leuk om zo te lezen over je week naar Engeland. Lijkt me trouwens echt leuk om zo een week voor school weg te zijn. Ik heb nu wel zin in chips trouwens haha :-)

 7. Ik ben twee jaar terug met de middelbare school naar Londen gegaan. Vond het heel spannend wat we ’s avonds toch steeds zouden eten (zo makkelijk eet ik nu ook weer niet, dus ik zou die spitskool met jus ook laten liggen haha)! De typische Engelse smaak van de chips (vinegar) vind ik op het begin bij het eerste chipje altijd verschrikkelijk, daarna kan ik er geen genoeg van krijgen. Ook het geld uitgeven herken ik hahaha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge