Engeland deel 1 – Brighton, London en aparte lunchpakketjes

Hiephoi! Eindelijk kan ik de foto’s van mijn studiereis naar Engeland met jullie delen! Ik heb de hele week lang geplogt (is dat een woord?) en ik neem jullie nu graag mee! Ik had zoveel foto’s gemaakt dat ik het in twee delen moest splitsen. Morgen zal dus -in een extra artikel- deel 2 online komen! Kijk je mee naar mijn zonnige tripje?

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Op maandag vertrokken we met de bus vol goede moed richting Engeland. Het zonnetje scheen heerlijk toen we richting de eurotunnel reden en ik heb optimaal kunnen genieten van het zonnetje, de muziek en van mijn reisgenootjes.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– We zijn in Engeland en hoe kun je je reis nu beter starten dan met een heerlijk kopje Engelse thee! Na een lange busreis stopte we in Canterburry een lieftallig stadje. Overal liepen schoolmeisjes rond in zo’n leuk uniform en het zonnetje maakte het nog beter! We gingen even binnen zitten in een soort cafeetje. Waar de helft al voor wijn koos ging ik toch liever voor een kopje thee zo rond het einde van de middag. Ik kreeg een eigen potje groene thee waar ik wel twee kopjes van kon vullen. Genieten!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Zo leuk die gekleurde huisjes in Engeland! Het was prachtig om door de wijken heen te lopen. Hier hadden zelfs de vuilniszakken een kleurtje haha, fancy!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– We kwamen rond 19 uur lokale tijd aan in Brighton, daar stonden een aantal gastouders klaar om hun studenten op te halen. Een aantal van de studenten moest met de taxi aangezien de gastouders niet konden komen of in ons geval omdat ze geen auto had. Beetje balen op het eerste moment omdat we geen idee hadden waar we naar toe gingen en omdat we natuurlijk super nieuwsgierig waren naar onze gastouder! Uiteindelijk was alles goed geregeld en zette de taxichauffeur ons netjes af bij het adres!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Het begon meteen goed toen we daar aan kwamen… De telefoon ging onmiddellijk toen we binnen stonden, er kwamen nog twee studenten bij ons. De vrouw bracht ons naar onze kamer en haastte zich daarna meteen om haar eigen bed en die van haar zoon af te halen en opnieuw op te maken voor de twee extra studenten. Vol spanning -wie er bij ons zou komen- stonden we in de woonkamer. Toen de deurbel ging stonden er twee jongens op de stoep. Gezellig! We zaten dus met vier meiden en twee jongens in een gastgezin. Helaas liepen, op het moment dat de deur open was, de twee honden weg van onze gastvrouw. De honden waren nog nooit buiten geweest en dus sloeg de paniek bij de zoon en de gastvrouw toch wel toe. Ik voelde me nu ook niet echt op mijn gemak met deze binnenkomer. Na driekwartier waren de honden gelukkig gevonden en kon de vrouw beginnen aan ons avondeten. We hadden namelijk erg honger aangezien het al 21 uur ’s avonds was! Ze maakte frietjes in de Actifry (die ze van kerst had gekregen van haar zoon, zoals ze vol trots vertelde) en we kregen pizza. Prima zou je denken…

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Het was de bedoeling dat we de friet op een (net uit de vriezer gehaalde) boterham te doen. Uhm pardon? Ja inderdaad friet op de boterham mét ,zoals zij had aanbevolen, lekker veel boter. Nou, dat wilde ik wel proberen. Nog een knijp ketchup er op en eten maar! Ik kan je vertellen dat de ketchup nogal overheersend was met de vetloze frietjes, de boter en de witte boterham. Nah, niet voor herhaling vatbaar haha! Gelukkig hadden we nog een sompige pizza om te delen met zes man ;) Achja, we zullen het er maar op houden dat ze er veel liefde in heeft gestoken.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– We moesten eigenlijk al om 21 uur verzamelen in de ‘Vodka revolution bar’. Zoals je kon lezen was dat niet helemaal gelukt met het hondenincident. Om 23 uur pakte we de bus op aanbevelen van de zoon naar de bar. We vroegen aan de buschauffeur nog eens waar we uit moesten stappen. Na een half uur in de bus te hebben gezeten moesten we uitstappen en ja, je begrijpt het wel. Zes studenten in een wildvreemde stad. Waar was de Vodka revultion bar?! Radeloos besloten we dus toch maar weer een taxi te nemen aangezien we echt geen idee hadden waar we heen moesten. Iets over half 12 kwamen dan ook eindelijk aan. Tijd voor een lekker biertje! Het was zo gezellig om steeds meer studenten van de opleiding te leren kennen! Daar kan ik echt genieten van zo’n avondjes! Lekker kletsen met een biertje erbij!

Processed with VSCOcam with t1 preset

– Sorry voor de wazige foto, maar goedemorgen inmiddels! Het was alweer dinsdag half 8 ’s ochtends en dus tijd voor een ontbijtje. Onze gastvrouw had een ruim assortiment (haha) aan ontbijtgranen dus er was keuze genoeg. Ik eet zelf echt nooit zoiets in de ochtend dus ik gokte op de chocolade cornflakes. Gelukkig was het goed te eten doordat de chocolade van de cornflakes zich mengde met de melk en het dus een beetje chocomel werd! Top!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Poging twee om met de bus bij het goede gedeelte uit te komen. We moesten naar een bushalte waar een bus van school ons op zou komen halen om ons naar het station te brengen. Het was vandaag namelijk de dag dat we naar Londen gingen! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! Sooooo excited.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– We dachten hier goed te staan totdat we ineens bedachten dat het verkeer hier andersom rijd! Stom! Oversteken dus naar de andere kant! Zie je trouwens die zon!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– En de lucht was ook prachtig blauw bij de zee. Genieten! Dit uitzicht verveelt echt nooit!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Wachten in het zonnetje bij een bushalte, echt even een heel bewust geniet en geluksmomentje! Ja het is echt, ik zit nu in Engeland en ik mag vandaag naar Londen én het zonnetje straalt!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– De bus was er na drie kwartier nog steeds niet (doen wij nu iets fout met die bus?). Tijd voor een eierkoek van een van de jongens. Heerlijk even wat ‘vast’ voedsel. Gelukkig kwam de bus uiteindelijk na wat smssen een uur later. Op naar het station!

Processed with VSCOcam

– We kregen tot onze verassing een lunchpakketje mee van onze gastvrouw (net als iedereen). Hoe grappig! We kregen gewoon chips in ons lunchpakketje en een soort chocoladereep. Daar moest ik echt even aan wennen hoor, chips bij de lunch. Al wilde ik dat ontzettend graag hoor, begrijp me niet verkeerd. Op het broodje zat, ja, geen idee? Volgens mij alleen boter. Die ging vandaag dan ook maar in de prullenbak. Echt zonde, maar een broodje met alleen boter? Nee sorry! De treinreis duurde een uur en ik keek mijn ogen uit hoe bergachtig Engeland eigenlijk wel niet is.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– We begonnen met een rondleiding van deze enthousiaste mevrouw. Ze vertelden ons een hoop informatie over de ‘Queen’ en vroeg of een van ons met ‘Harry’ wilde trouwen. Nee dankje haha!

Processed with VSCOcam

– We liepen nog geen 10 meter verder na Downing street en ineens begint de gids enthousiast tegen mij te praten. “Have you seen that!” Oh help, dacht ik bij mezelf, heb ik weer wat belangrijks over het hoofd gezien? Liep er net een bekende rond? Heb ik iets uitzonderlijks meegemaakt? Alle senario’s gingen door mijn hoofd hoe ik bewust getuige had kunnen zijn van iets geweldigs. Helaas hielp de vrouw me snel uit mijn droom want het was de ‘pre-minister’ van Engeland die rakelings voorbij mij liep terwijl hij aan het joggen was met vier man beveiliging. Oeps, ik dacht dat het een gewone Engelsman was die toevallig met een groepje ging hardlopen. Sorry not sorry!

Processed with VSCOcam with t1 preset

– Woehoee met mijn roomies op de foto voor Buckingham palace!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Aan het einde van de rondleiding vormden we samen met andere meiden ineens een hele gezellige groep. Vele kende ik nog niet maar het was onwijs gezellig! Op met 10 meiden naar Oxfordstreet! Het shoppen liet ik aan de rest over aangezien ik me niet echt prettig voel bij het idee dat er negen mensen op mij staan te wachten omdat ik iets wil passen ofzo. Ik vermaakte me met het keuren van outfits en het spotten van de meest gekke dingen. Helemaal prima!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Door heel London reden bussen met leuke reclames. (Goede marketing actie!) Die van Candy crush was nog wel het leukst hihi!

Processed with VSCOcam with a5 preset

– Zo ziet een ‘happy’ Sophie er uit! Ik genoot volop van het zonnetje, de meiden, London, de Engelse mensen, de taxi’s, alles! Wat een geluksvogel ben ik toch! ’s Avonds gingen we uiteten met zijn tienen. Daar kon ik ook nog eens genieten van een heerlijke lasagne!

Processed with VSCOcam with hb1 preset

– Uitgeput kwamen we terug van Londen rond een uur of 10 ’s avonds. Daarna was het weer tijd voor een avond stappen met heerlijke cocktails!

Ik kan nu nog steeds nagenieten als ik de foto’s zie. Ik krijg er gewoon weer een lach van op mijn gezicht! Vandaag heb ik mijn eerste hockeywedstrijd weer en ga ik naar een verjaardag. Morgen komt deel 2 online!

Liefs, Sophie

Wat zijn jou plannen voor deze zondag? Ben jij al ooit in Londen geweest?

 

 

23 comments

 1. Dat ziet er super uit en weten dat het nog altijd een lach op je gezicht brengt nu, betekent dat dit voor de rest van je leven bij je zal blijven als je de foto’s weer ziet.

  Ik ben zelf nog nooit in Londen geweest, zelfs niet in Great Brittain ;-) Maar ooit komt dat wel een keertje. I’m sure!

  Vandaag ga ik met het Boekenweek geschenk de trein op, op bezoek bij mijn nicht, heel veel zin in, en tijd om mij daarop voor te bereiden.
  Morgaine schreef onlangs …De Boekenweek en gratis reizen

 2. Het ziet er fijn uit ;-) en ja, het roept ook wel herinneringen op. Met werkweek op de havo zaten we ook in een gastgezin, en echt, 15 jaar geleden ging het eigenlijk net zo. Inclusief ‘maf’ lunchpakket met vies brood, een chocoladereep een een zakje chips xD

  Een paar jaar geleden heb ik twee maanden in de buurt van Brighton gewerkt voor mijn studie. Dat soort dingen moesten we helemaal zelf regelen trouwens, echt niet dat de HU onze verplichte excursies en zo regelde voor ons, ook niet toen we eerstejaars waren … In ieder geval, de bussen daar zijn zeker een ehm uitdaging. Als je het eenmaal weet valt het wel mee, maar met een weekje leer je er nauwelijks de weg kennen. (Oh ja, je bent toch wel bij Choccy Woccy Doodah geweest he? Want chocola!)

 3. Engeland is echt geweldig he? Ik ben voor een week alleen in Londen geweest en daarna kwamen mijn ouders en ging ik naar Oxford en Cambridge. Ik moest echt weer wennen toen ik terug in Nederland was.

  Verder patat op brood, het is misschien een beetje een rare combinatie maar ik vind het echt lekker! ik zag het ooit in de film Wild Child.

  xx

 4. Hele mooie foto’s. Ziet er uit alsof je een geweldige tijd hebt beleefd daar! London is echt een fijne stad, al is ie soms net wat té druk voor me. Maar wat een leuke winkels hebben ze daar!

 5. Ziet er een leuke reis uit! Wat hebben jullie prachtig weer gehad! :) Heerlijk, dat zonnetje! Die foto van jou met de Londense telefooncel is zoo leuk! En haha je uitleg over die chocoladecornflakes en melk is zo herkenbaar, ik maak er ook altijd chocomelk van, yummie! :D
  Anneleen schreef onlangs …#PlukhetGeluk project 5

 6. Ah Soof, ik zit dit net tijdens de les Frans terug te lezen, en merk dat ik ene glimlach krijg op mijn gezicht. Wat hebben we genoten die week, en wat boften we met het weer! Leuk om te zien hoe je de dingen verteld bij de foto’s, dat laat me nog eens even flink terugdenken aan de leuke week! xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge