Een weekend lang jarig!

Afgelopen vrijdag werd ik alweer 21 jaar én dat heb ik het hele weekend goed mogen vieren. In dit artikel klets ik je bij over mijn verjaardag, 21 diner en de verrassing die gisteren kwam! Lees je mee?

Vrijdag was het 11 augustus, de dag waarop ik 21 mocht worden. Het is gek om dat zo bedenken, vooral omdat er nu al zoveel tijd verstreken is zonder papa. Mijn papa heeft niet eens mijn 18e verjaardag mee mogen maken en dat steekt nog altijd. Ook de nacht voor mijn verjaardag had ik het er moeilijk mee. Het wordt dan ineens weer zo definitief dat ik gewoon geen papa meer heb. Dat hij geen idee heeft wat ik op dit moment doe, wat ik heb bereikt de afgelopen jaren en met wie ik omga.

Gelukkig begon vrijdag dan ook gewoon heerlijk rustig. Ik stond op, ontbeet en ging daarna de deur uit om een rondje hard te lopen. Het ging zo goed dat ik zelfs nog een ommetje maakte aan het einde. Daarna kon ik rustig douchen en klaarmaken. Toen was het tijd voor de felicitaties en cadeautjes van mam, mijn zusje en mijn vriend. Daarbij ben ik ook enorm verwend met cadeautjes, leuk! De rest van de middag hebben we wat boodschappen gedaan en geluncht met zelfgemaakte panini’s, jammie! ’s Avonds bleven mijn opa, oma en oma bij ons frietjes eten voordat de rest van de familie en vrienden kwamen. Uiteindelijk heeft mijn verjaardag nog tot midden in de nacht geduurd waardoor ik kan concluderen dat het een geslaagd feestje is geweest!

Zaterdag stond echter in het teken van bijslapen én inkopen doen voor mijn 21 diner. Deze stond namelijk afgelopen zondag gepland. Ik houd van koken, eten en alles wat daarbij komt kijken dus ik ben er al maanden van te voren mee bezig geweest. Nu het dan bijna zover was hielpen ook Martijn, mam en mijn tante mee om alles op tijd klaar te krijgen ;) Het thema van mijn 21 diner was ‘Ga je mee op roadtrip?’. Ik had vlaggetjes gemaakt (zoals jullie kunnen zien op de foto boven dit artikel) en verhalen gemaakt voor tussen de gerechten over mijn leven en over de vriendinnen. Deze verhalen moesten worden aangevuld met eigen invullingen óf hadden een raadsel zodat ze moesten uitzoeken wat de volgende bestemming zou zijn.

Zondagavond was mijn 21 diner en mam, mijn tante en mijn zusje hebben de hele avond in de keuken gestaan om alle verschillende gerechtjes te verzorgen. We hebben er de hele avond van kunnen genieten en volgens mij was het allemaal goed geslaagd!

Op dinsdag (gisteren) werd ik ook nog eens enorm verrast voor mijn verjaardag. De bel ging en we zagen de plaatselijke bloemist voor de deur staan. We gingen er vanuit dat deze vast voor de buren waren en deden de deur open om de bloemen aan te nemen. Vanuit de kamer hoorde ik al mijn naam vallen en zodra de voordeur dichtviel riep ik al vol ongeloof “Voor mij!?”. Ik vroeg direct aan mam “Van wie zijn ze!?”. Ik kon het amper geloven toen ik ‘Marion’ zag staan op het kaartje. Mijn vriendin uit Duitsland laat een bosje bloemen bezorgen voor mijn verjaardag!? Hoe heeft ze dit weten te regelen!? Ik was zo verrast en tegelijkertijd zo blij met een geweldige vriendin zoals zij. We hebben elkaar vorig jaar leren kennen in IJsland en we waren onafscheidelijk in die periode. Zo’n verrassing laat dan ook maar weer zien dat deze vriendschap nog lang niet over is.

Al met al kan ik dus zeker zeggen dat mijn verjaardag geslaagd is! Mijn 21e levensjaar heb ik geweldig mogen starten, op naar een jaar vol nieuwe avonturen!

Liefs, Sophie

Ben jij ook eens verrast voor je verjaardag?

3 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge