Een nieuwe bril?!

event
Bij deze verklaar ik de zoektocht voor geopend! Waarvoor? Een nieuwe bril! Een taak die ik maar al te graag uit blijf stellen want ik vind het zo vervelend. Het is zo’n beslissing voor jaren (in mijn geval) en die stel ik altijd het liefste uit. Toch kan ik er nu niet meer omheen, waarom? Dat lees je in het artikel van vandaag.

Sinds groep zeven ben ik steeds slechter gaan zien en werd een bril voortaan een noodzaak. Op dit moment draag ik dus al negen jaar een bril. In de tussentijd heb ik twee verschillende soorten brillen gehad. Nee, een nieuwe bril uitzoeken is echt geen hobby én goed is goed, toch?

Ik draag in principe eigenlijk altijd mijn lenzen. Ten eerste vind ik het een stuk mooier bij mij en ten tweede is het ook een heel stuk handiger! Zo is hardlopen met een bril heel vervelend, moet je vooral niet boven een kom soep hangen en is regen dubbel zo vervelend. Zijn er inmiddels al onzichtbare ruitenwissers uitgevonden? Oh en dan heb ik het nog niet gehad over het maken van foto’s. Ik heb altijd zo’n vage weerspiegeling in mijn bril als er een foto wordt gemaakt. Het zoeken van een foto met bril was dan ook al snel over, ik kon bijna niets vinden! Gelukkig vond ik in het ‘archief’ nog een foto van stage mét bril ;-)

Toch kan ik er nu niet meer omheen. Ik heb van mezelf best vaak last van mijn ogen. Sinds ik slechter ben gaan zien heb ik regelmatig ontstoken ogen. Gelukkig gaat dit de meeste keren snel over. Toch heb ik al twee keer een hele periode lang last gehad van mijn ogen. Zo heb ik mijn eindexamens met twee ontstoken ogen gemaakt en moest ik vervolgens naar verschillende examenfeesten toe mét bril, zonder make-up. Balen! De tweede keer kwam het afgelopen jaar. Tijdens mijn stage bij HEMA heb ik opnieuw last gekregen van mijn ogen. Oogdruppels, oogzalf, met gekookt water mijn ogen af doen, niets hielp. In totaal heb ik er echt een flink aantal maanden mee rond gelopen. Best vervelend aangezien ik toen ineens mijn bril voor lange tijd op had.

Toen ik op een morgen weer eens door Amsterdam Centraal station wandelde viel me ineens op dat ik de vertrektijd van het pontje niet kon lezen. Eerst dacht ik dat het gewoon een vlekje op mijn ooglid was, maar toen ik zelfs op mijn stage plek de agenda op het raam niet meer kon lezen vanaf mijn plek werd het duidelijk dat de glazen van mijn bril duidelijk aan vervanging toe zijn. En als je toch de glazen moet vervangen, dan mag het model ook wel weer eens anders na vijf jaar. Aangezien ik tijdens mijn stageperiode in Amsterdam heb gewoond en in het weekend alleen naar huis kwam om te werken was er weinig tijd om een nieuwe bril te zoeken.

We hebben trouwens wel een hopeloze poging gedaan maar kwam er na een paar seconde al achter dat je helemaal geen bril uit kunt zoeken als je niets ziet! Ik heb een bril nodig om veraf scherper te kunnen zien én als je bijna met je neus tegen de spiegel moet staan om te kijken of het montuur iets is, kan ik je vertellen dat je daar niet blijer van wordt.

Na mijn stage in Amsterdam moest ik echt even mijn weg vinden hier thuis en dat is gelukkig inmiddels gelukt. Ik heb mijn weekritme weer een beetje terug en er is weer tijd om dingen van mijn lijstje af te strepen die er al een tijdje op staan. Zo ook een nieuwe bril. Deze week ga ik op pad, ik ben benieuwd wat voor eentje het deze keer gaat worden!

Liefs, Sophie
Draag jij lenzen of een bril?

12 comments

 1. Leuk, ben benieuwd welke het gaat worden! Ik riep ook al jaren dat ik naast mijn lenzen eens een nieuwe bril moest hebben… Met mijn oude mocht ik denk ik niet eens meer rijden. En meteen de 1e winkel zag ik een montuur waar ik verliefd op werd. Mr Brown in Eindhoven centrum, misschien een tipje voor je?

 2. Ben heel benieuwd wat het gaat worden. Ik ben zelf momenteel ook zoekende naar een nieuwe bril, en ondanks dat ik weet wat ik wil hebben kan ik deze nog niet vinden. Leuk dat Amy Mr. Brown noemt, de eigenaar is een ex-collega van mij. Super toffe winkel en mega goede service. Succes!

 3. Ik heb ook sinds kort een bril! Eigenlijk alleen voor autorijden en tentamens etc ivm concentratie, maar ik merk dat ik mijn bril ook in het dagelijks leven erg op prijs stel. Ik kijk net wat rustiger en word minder snel moe. Fijne werking, al zeg ik het zelf. Je bril staat trouwens enorm leuk!

 4. Stiekem is het altijd heel erg leuk om een nieuwe bril uit te kiezen, maar het is wel ook altijd héél moeilijk vind ik! Een paar jaar geleden heb ik mijn ogen laten laseren, dus gelukkig heb ik van slecht zien nu geen last meer. Maar ja, een zonnebril uitkiezen is ook moeilijk. ;)

 5. Ik heb geen ervaring met brillen behalve zonnebrillen. Het lijkt me echt lastig, want het moet natuurlijk ook kunnen in combinatie met je glazen. Ik ben benieuwd welke het word.
  Lisa schreef onlangs …Nieuwe lay-out

 6. Ik heb jaren een bril gedragen, maar ben blij dat ik de overstap naar lenzen heb gemaakt.
  Ik heb een tijdje ook veel oogontstekingen gehad, maar dat lijkt de laatste jaren weer minder geworden…

  Soms denk ik dat ik beter ook eens een nieuwe bril zou kopen. Ik heb er nog eentje van een jaar of zeven geleden, ergens in de kast liggen… Maar je kan je misschien wel voorstellen dat die er heel ouderwets zal uitzien… :-)

  Succes bij je zoektocht!
  Falderie schreef onlangs …Falderie wil naar Rusland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge