Een nieuw levensmotto?

P1130811-001
Een levensmotto, zinnetjes die wat zeggen over jou instelling tegenover ‘het leven’. Sommige doen er niet aan en vinden het maar onzin – zo keek ik er een aantal jaar geleden ook tegenaan – en sommige kunnen niet zonder. Nu ben ik wat bijgedraaid en heb ik mijn motto toch echt gevonden, nieuwsgierig naar mijn motto? Lees dan snel verder! Wie weet inspireert het je!

Doordat ik alles veel meer ben gaan waarderen heb ik mijn motto: Smile and pretend everything is fine lichtelijk op zij gezet en is er plek gemaakt voor een nieuwe:

Leef, leer, lach en heb lief.

Leef
Ik heb geleerd dat ‘leven’ echt heel belangrijk is. Nu heb je, dus dan moet je er ook nu wat van maken. Leef! Ben je bewust van alles wat je hebt en meemaakt. Sleep jezelf door die diepe dalen en spring naar de toppen. Het is belangrijk dat je er wat van maakt nu het nog kan.

Leer
Als er iemand leergierig is, dan ben ik het wel. Ik wil van alles weten hoe iets in elkaar steekt of hoe het werkt. Wat dat betreft komt mijn nieuwsgierige eigenschap wel erg goed uit. Ik stel dan ook enorm veel vragen aan mensen! Gewoon omdat ik van alles wil weten en zoveel interessant vind! Ik heb hele brede interesses en het liefst leer ik elke dag weer wat bij. Ook is het belangrijk dat je leert van momenten in het leven. Zodat je de volgende keer niet dezelfde fout maakt, of juist meer kan genieten. Je hele leven lang leer je van jezelf en daar moet je gebruik van maken.

Lach
Een lach maakt je zoveel mooier! Ik kan ontzettend genieten als ik een oprechte (glim)lach spot bij iemand en merk bij mezelf dat ik me ook gelukkiger ga voelen zodra ik lach. Doe dingen die je leuk vind, en zoals Augustus van ‘The fault in our stars’ zo mooi kon zeggen. I decided a while ago not to deny myself the simpler pleasure of existence. Zo is het maar net! Lachen dus!

Heb lief
Het meest kostbaarste bezit van je leven verliezen zet je met beide benen op de grond. Je beseft je ineens dat de mensen die je lief hebt enorm veel voor je kunnen betekenen. Ik heb de mensen die ik nu nog om mij heen heb dan ook zeker lief. Ik zou niet zonder ze kunnen en iedereen betekent wel iets voor me. Ieder op zijn eigen manier. Soms is het gewoon even een herinnering voor mezelf dat ik wat aardiger moet doen en dat het belangrijk is om iedereen aandacht te geven. Want alles wat je aandacht geeft groeit.

Ik heb de woorden getypt op word en er daarna een afdruk van gemaakt. Deze staat nu in een lijst op mijn kamer! Zo wordt ik elke dag weer herinnert aan de beste dingen van het leven.

Liefs, Sophie

Heb jij een levensmotto? Wat is jou levensmotto?

23 comments

 1. Wat een mooi levensmotto. Het is belangrijk om te genieten van elk moment en dat probeer ik dan ook te doen. Zelf heb ik geen levensmotto, maar ik sta graag positief in het leven en doe zoveel mogelijk dingen die mij gelukkig maken en dingen waar ik mooie herinneringen over houd!
  Liefs, Iris

 2. Die staat al boven mijn blog. Live life to the fullest ;-)

  En deze motto is zo open dat iedereen hem zelf kan invullen naar zijn of haar leven.

  Carpe Diem is dan het vervolg, pluk de dag!
  En hoe men de dag plukt, is aan henzelf, zoals hierboven ook al staat, doe wat je wilt, but harm none… zeg ik er dan nog bij.
  Morgaine schreef onlangs …De grote schoonmaak.

 3. Wauw wat ontzettend mooi! Dit is iets wat je goed in je achterhoofd moet houden. Om een afdruk te maken voor je kamer is eigenlijk een ontzettend goed idee. Wanneer je het elke keer weer ziet, denk je er ook aan!

 4. Prachtige woorden en omschrijving. Lief hebben vind ik ook erg belangrijk net zoals de tijd nemen. Neem de tijd om te genieten, om te helen, om bij te komen of gewoon ergens te zijn. Het geef je zoveel innerlijke rust <3

 5. Prachtig motto! Eén van mijn favoriete quotes is eentje van Babe Ruth: “never let the fear of striking out, keep you from playing the game”. Angst om te falen heb ik altijd, maar die zin help me om me daar over te zetten en het alsnog te proberen, zelfs als die kans er is! xo || Naomi in Wonderland

 6. Wat mooi! Ik ben het eens met je motto, ik moet zelf ook leren om echt te genieten van het leven en mensen niet meteen te beoordelen maar lief te hebben op hun eigen manier.

 7. Een heel prachtig motto meis en ook mooi verwoord (waarom het motto zoveel voor je betekent). Mijn motto is if you believe in yourself, anything is possible… Geloof is het grootste goed in het leven en ik geloof dat je alles kan bereiken en doorheen kan komen als je maar blijft knokken! Een ontzettend inspirerend artikel lieve dame. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge