Een kijkje in mijn kamer in Nijmegen!


Inmiddels hebben jullie al een kijkje mogen nemen in verschillende kamers waarin ik een tijdje heb mogen wonen. En hoewel ik heel blij was met mijn kamer in Amsterdam en mijn kamer in IJsland, waren deze niet écht écht van mij. Na een half jaartje heb ik mijn eigen spullen weer opgepakt om weer terug naar huis te gaan. Deze keer is dat echter anders, want deze kamer in Nijmegen is hopelijk nog zo’n 1,5 jaar van mij. Daarom kan ik aan deze kamer nog oneindig leuke dingen toevoegen om hem steeds meer mij te maken. Toch wilde ik al wat foto’s delen van mijn eigen fijne gele kamer! Benieuwd? Kijk dan verder!

Een kamer zoeken in een nieuwe stad is echt niet een van de leukste dingen om te doen. Ook ik heb een aantal keer naar Nijmegen moeten rijden om te gaan hospiteren en toen ik eigenlijk al een tijdelijke kamer aangeboden had gekregen, besloot ik toch nog een keer naar een kijkavond te gaan. Dat was toen behoorlijk spannend, want de oproep was verwijderd van Facebook en ik had werkelijk geen idee welke kamer het zou zijn omdat ik ondertussen al op zoveel kamers had gereageerd. Toen ik echter binnenstapte op een bloedhete zomerdag wist ik ineens weer welke kamer het was. De kamer met de gele muur en de enorme ramen.

Dat deze uiteindelijk van mij zou worden én dat ik het hier zo naar mijn zin hou hebben had ik nooit verwacht. Dubbel leuk dus! Tijd om jullie mijn plekje te laten zien waar ik al heel wat kopjes thee en wijntjes heb mogen drinken op de bank met leuke mensen en waar ik maar al te graag ben.

Op dit plekje ben ik natuurlijk het meeste te vinden. Hier staat mijn laptop eigenlijk altijd open omdat ik altijd wel ergens mee bezig ben. Ook heb ik op mijn tafel een fijn plekje voor papa met een kaarsje. Aan tafel heb ik twee stoelen staan die ik ooit nog wel eens verplaats als ik bijvoorbeeld in het midden van de tafel wil zitten. Daarnaast kan mijn geliefde waterkoker niet ontbreken en de theedoos die ik kreeg van vriendinnen toen ik voor het eerst op kamers ging in Amsterdam. Van mijn peettante kreeg ik twee leuke vetplantjes die tot op de dag van vandaag nog levend zijn (vraag me niet hoe!?). Ik kan in ieder geval zeggen dat ik het beter doe dan in Amsterdam, want die vetplant had het niet overleefd in die periode dat ik daar woonde… oeps haha!

Naast mijn tafel heb ik een ladekast staan met van alles en nog wat. Van servies en bestek tot aan sportkleding en natuurlijk een rommel la waardoor mijn kamer er altijd redelijk opgeruimd uit ziet. Dat vind ik wel zo fijn :) Daarop staat mijn televisie die ik graag gebruik als mensen langs komen of als ik af en toe écht niets te doen heb. Inmiddels staan op dit kastje ook gezellig wat kaarsjes en een potje met dropjes (jummie!).

Als we verder in mijn kamer kijken zit achter de deur mijn ‘open kledingkast’ met zowel planken als hanggedeelte. Superfijn! Zo heb ik altijd genoeg ruimte om alles kwijt te kunnen. Daarnaast heb ik zelf een grotere spiegel op de muur geplakt omdat dat wel echt een ‘must’ is, kwam ik achter. Ook heb ik een eigen wasbak wat voor mij echt fantastisch uitkomt en wat eigenlijk ook mijn enige wens was voor een kamer. Met lenzen is het gewoon handig dat je niet hoeft te wachten tot de badkamer vrij is.

En hier nog het zicht vanaf de deur waar je binnenkomt en meteen verwelkomt wordt door de zonnestralen die door deze enorme ramen naar binnen komen. Heerlijk! Ook zie je een klein beetje van de gigantische gele muur haha. Doordat ik zo’n hoog plafond heb lijkt de muur nóg groter (net als mijn kamer), echt fantastisch! De meeste zeiden (schijnbaar) op de kijkavond dat ze meteen die muur zouden verven, maar voor mij is hij juist zo bijzonder omdat geel papa’s lievelingskleur is én natuurlijk de kleur van de zon (die ons beide o zo gelukkig maakt).

Verder vind je in mijn kamer natuurlijk giga veel foto’s en heb ik nog wat leuke dingen aan de muur gehangen zoals dit kunstwerkje van Ibiza. De foto’s hangen in twee grote lijnen tegen de grote gele muur van de ene naar de andere kant. Daarnaast heb ik ook in de hoek nog een lange kaartenslinger hangen van alle lieve kaartjes die ik inmiddels al heb mogen ontvangen van over heel de wereld. Supertof en fijn dat die nu ook een plekje hebben gekregen.

Kortom, ik ben helemaal happy met dit plekje hier in Nijmegen! Ik had geen beter plekje kunnen vinden met ook nog zulke fijne huisgenootjes die er zijn voor een lach en een traan maar waar ik me ook gewoon even terug kan trekken als ik dat wil. Daarnaast is hij ook groot genoeg voor een hoop bezoek en dus helemaal top!

Liefs, Sophie

Heb jij ook op kamers gezeten?

5 comments

  1. Wat een mooie kamer heb je! Het ziet er heel netjes uit <3 Dat ladekastje heb ik ook haha, zo typisch iets voor studenten :p Ik heb nu zelf een kamer met een eigen keuken, wat echt heel erg fijn is. Al ziet mijn kamer er een stuk rommeliger uit dan die van jou, omdat ik mega veel kleren en schoenen heb :p

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge