Een kijkje in mijn kamer in IJsland


Iets wat ik nog niet heb gedeeld met jullie! Mijn kamer in IJsland. Vandaag neem ik jullie mee terug naar de kamer waar ik bijna vier maanden heb doorgebracht. Het duurde even voordat het niet meer voelde als een vakantie, maar het was dan ook wel enorm gezellig op mijn kamer door alle foto’s die ik van thuis had meegenomen ;-) Kijk je mee?

Ik weet het nog heel goed, toen ik binnen kwam in mijn kamer moest ik mijn koffers open maken om mijn beddengoed te pakken. Toen had ik écht nog zo’n vakantie gevoel en heb ik mijn koffers ook nog ingepakt gelaten. Ik vond het zo gek om alles ineens een plek te gaan geven. Het moest denk ik nog even binnenkomen dat ik natuurlijk niet drie maanden lang die koffers op de grond kon laten liggen. Na een maand had alles zijn plekje gevonden en was mijn kamer helemaal af. Vanaf toen werd het voor mij ook echt ’thuis’ als ik het had over ‘naar huis gaan’ :) Als je denkt dat je iets herkent, dat kan kloppen! Ik heb regelmatig video’s gemaakt op mijn kamers en zelfs meteen een ‘roomtour’ gedaan in mijn eerste video. Toen de kamer nog helemaal leeg was ;-)


Te beginnen bij het uitzicht. Vanuit mijn kamer keek ik uit op een speeltuintje waar vaak kinderen te vinden waren. Zo was er vaak wat te zien buiten, wel zo leuk! Ik hou namelijk enorm van naar buiten kijken. Verder waren er huizen en een paadje naar boven. Ik heb enorm geluk gehad, want mijn kamer zat aan de zonnige kant van het huis. ’s Ochtends ging de zon op en pas laat op de middag was de zon bijna uit het zicht. Zo was mijn kamer natuurlijk stukken warmer dan wanneer je kamer aan de andere kant van het huis zat.


De deur die je aan de rechterkant ziet is de deur waarmee je mijn kamer binnenkwam. De deur aan de linkerkant is de deur naar de badkamer. Die was namelijk helemaal van mij alleen, fijn! Mijn kamer had twee kasten en dit was er een van. Deze kast kreeg meer de functie als tijdelijke opslag ruimte. Onderin de schoenen, op de tweede plank de was en de ‘nog één keer aantrekken’ kleren. Op de derde plank een foto die ik kreeg van mijn vriendinnen, het fotoboekje van ons gezin en spullen die ik vaak nodig had zoals mijn vakantieboek over IJsland, schriften voor school, portemonnee, zonnebril, random reader, mijn iPod en sleutels. De plank daarboven was er een vol verzorgingsspullen. Daar was namelijk geen ruimte voor op mijn badkamer. Ook was het de enige plank waarop de fles Licor 43 paste ;-) Die had ik mijn vriend mee laten nemen vanuit Nederland, want zo’n lekker likeurtje bleek ik toch wel te missen!


Dit stond er op mijn plankje in de badkamer, want meer plek was er niet. Alleen de hoog nodige dingen die ik elke dag als eerste gebruik stonden hier op.


Dit was de helft van de badkamer, hij was dus nog best groot voor een studentje alleen ;-) Helaas past niet alles op één foto omdat de deur naar binnen opengaat en de douche achter de deur zit.


We draaien even tegen de klok in (lekker logisch), maar de deur op deze foto is de badkamerdeur. Daarnaast de kast met mijn kleren en koffers, heerlijk uit het zicht en opgeruimd. De plek van mijn bureau vind ik zelf enorm gezellig geworden. Met foto’s van thuis en verschillende quotes zag mijn kamer er een stuk leuker uit.


Boven mijn bed had ik ook wat gezelligs opgehangen. Daarbij had ik een stoel gehaald die fungeerde als nachtkastje. Dat kon ik echt niet missen! Ik heb namelijk vanalles naast mijn bed liggen. Een zaklamp, mijn e-reader, de oplader, lippenbalsem en mijn bril. Ik was trouwens enorm blij dat ik een fleecedeken bij had. Het dekbed was enorm kort en ik kan er niet tegen als je voeten er onder uit komen. Door dit deken kon het toch lekker ingestopt blijven zitten haha ;-)


En hier nog de blik bij binnenkomst. Gezellig toch!?

Zouden jullie het leuk vinden om het gehele huis en de campus te zien? Dan deel ik die maar al te graag!

Liefs, Sophie

Wat vinden jullie van mijn kamer in IJsland?

6 comments

  1. Ik vroeg me altijd al af hoe vrouwen dat toch doen; elke dag andere kleding aan!
    Nou zo dus….. je legt je kleren gewoon na een dag dragen op de plank met de ‘nog één keer aantrekken’ kleren!
    Mysterie opgelost! Waar een blog over een kamer in IJsland al niet goed voor kan zijn!

  2. Wat een leuk kamertje, en zo mooi opgeruimd, wooow! Die foto’s zijn ook leuk, zo’n persoonlijke toets om naar te kijken tijdens het studeren :) Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge