Een ‘hier word ik gelukkig van’-lijstje!


De zon die kan me zo gelukkig maken! Het begin van de lente, het weer wat beter wordt. Ik heb die heerlijke temperaturen echt gemist! Vooral nu ik eigenlijk al zo lang rondloop met een dikke jas (sinds augustus), kijk ik nog meer uit naar het feit om zonder jas van huis te gaan. Gelukkig scheen het zonnetje ook écht vorige week én dat zorgde ervoor dat de kriebels in mij, weer aan het dansen gingen. Ineens ging ik mijn geluk achterna en deed ik dingen waar ik gelukkig van wordt. Vandaar dat ik vandaag dolgraag mijn ‘hier word ik gelukkig van’- lijstje deel.

De zon
Om te beginnen dus met het zonnetje dat schijnt, wat heerlijk is dat! Ik kan er maar amper van genieten, nu ik voortaan van 7.30u tot 18.00u weg ben van huis, maar zodra er de kans is, dan pak ik hem maar al te graag! We hebben zelfs al twee keer buiten kunnen lunchen door het heerlijke weer van vorige week. Echt genieten!

Nieuwe kleren
Soms heb je zo’n fase dat alles wat in je kast hangt, je al jaren lijkt aan te staren. Dat ene leuke blouseje van drie jaar terug gaat je dan zo tegenstaan, dat je echt toe bent aan iets nieuws in je kast. Misschien ligt het aan mij, maar ik ervaar het altijd als een fase, want soms dan schiet ik zonder moeite in die broek of schoenen die er ook al jaren staan. Maar goed, nu ben ik dus écht toe aan nieuwe leuke kleren. Want dat ontbreekt een beetje in mijn kast op dit moment. Gelukkig ben ik afgelopen zondag in de stad goed geslaagd en heb ik weer wat leuke nieuwe dingetjes! Laat de lente maar beginnen. Hoewel ik vroeger het winkelen écht haatte, begin ik het nu eigenlijk wel leuk te vinden om weer iets moois te vinden. Ook moet ik eerlijk toegeven dat ik nu veel meer durf te dragen, en dat maakt het kopen van nieuwe kleren toch een stukje leuker!

Het album van Ed Sheeran
Op de radio hoor je altijd mensen praten over ‘de eerste plaat’ die ze zelf hebben gekocht. Als die tijd nu was, dan had ik gewild dat dat Multiply van Ed Sheeran was. Mijn hemel, wat een geweldig album is dat! Ik vind echt bijna alle liedjes leuk en ik draai ze helemaal grijs. Het leuke aan dit album is dat er zoveel verschillende genres op te vinden zijn. Heel tof! Echte favorieten zijn dan ook moeilijk te benoemen. Ik dacht eerst dat Supermarket flowers favoriet was, maar Barcelona vind ik toch ook wel leuk. Hopelijk raak ik er nog lang niet naar ‘uitgeluisterd’!

Vrienden
Dat je om je heen kijkt en ineens denkt, wauw wat heb ik het getroffen met de mensen om mij heen. Dat moment heb ik de laatste keer steeds vaker. Er zijn zoveel leuke dingen te doen dat ik me geen moment hoef te vervelen. Een festival, 21 dinner, op stap of gewoon borrelen, het is allemaal zo gezellig. Dat deze tijd maar heeeeel lang mag duren. Ook dat moment waarop er bloemen werden bezorgd op de sterfdag van papa, was zo bijzonder. Dan besef je ineens hoe rijk je je mag voelen met de mensen om je heen.

Afstudeerstage
Mijn stage is LEUK, maar dat wisten jullie waarschijnlijk al een beetje. Niet alleen gaat het goed met mijn opdracht op dit moment *klopt af op het bureau*, ook heb ik super leuke collega’s om mij heen. Zo plannen we regelmatig een lunch, diner of avondje weg en dat maakt het afstuderen toch eigenlijk stiekem wel een feestje! Mijn afstudeerstage mag dus ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Het is voor mij totaal geen straf en ik leer er enorm veel. Opnieuw zoveel geluk dat het me zo goed bevalt! Nu nog hopen dat ik mijn stage ook goed af mag ronden. Duimen jullie mee?

Een plan voor na mijn studie
Oh wat vond ik dat moeilijk, dat gapende gat na 30 juni. De laatste dag op mijn afstudeerstage. Maar inmiddels zit ik vol goede moed want er lijkt een plan te zijn! Ik zeg nu nog even dat het zo lijkt, omdat ik donderdagavond nog naar een open dag ga. Hopelijk kan ik dan na dit weekend met vol overtuiging gaan voor mijn nieuwe doel voor na mijn studie. Mocht ik meer duidelijk hebben dan vertel ik jullie er graag over!

München
En dan hetgeen waar ik misschien nog wel het ‘aller blijst’ mee ben. Ik heb een citytrip geboekt naar München! Samen met een aantal vrienden uit IJsland heb ik afgesproken om in Mei een weekend naar München te komen om elkaar weer eens te zien! Echt geweldig, want ik spreek een aantal van hun nog bijna iedere dag! Heel bijzonder dat, als je zo ver weg woont, dat het contact na al die maanden nog zo goed is. Naja, ik kijk er dus ENORM naar uit. Yay!

Zoals je ziet, een aardig lijstje én ik ben er trots op. Hopelijk mogen er nog meer dingen bij komen en blijven deze dingen er nog even op staan. We gaan het zien!

Liefs, Sophie

Wat maakt jouw gelukkig?

2 comments

  1. Wat fijn dat je met je IJsland-vrienden gaat afspreken in München! Ik kan geloven dat je er erg naar uitkijkt. Ik ga nu éíndelijk het Ed Sheeran-album eens beluisteren. Ik heb er al zo veel goeds over gelezen. Stiekem heb ik nooit echt naar Ed Sheeran geluisterd. *oeps* Leuk lijstje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge