Een dag uit mijn leven – 23 februari 2014

image

Vandaag neem ik jullie mee terug in de tijd zoals ik wel vaker heb gedaan doormiddel van een dagboek fragment. Deze keer heb ik een PLOG van bijna precies een jaar geleden. Dit is hoe mijn zondag eruit zag met een vader die uiteindelijk nog twee weken leefde. Kijk je mee?

image

Het was vandaag (morgen een jaar geleden) de bedoeling dat ik half 10 op zou staan, maar dit is 10 uur geworden. Ik heb in de winter altijd last om snel uit bed te komen, ik ben gewoon meer een zomer mens denk ik!

Ik gebruikte elke dag dezelfde make-up en dag-crème, heerlijk saai maar ik vind het prima. Sjaal om, dik vest aan. Ik ben klaar voor een luie zondag.

image

Daarna kijk ik in mijn TO-DO boekje wat ik voor het weekend allemaal af moet hebben voor huiswerk. Ik ga wat eten en begin, ik blijf tenslotte een ‘gewone student’ ;) 

dag uit mijn leven8

Tijd voor zelfgemaakte kippensoep van een kennis en toastjes met Paturain. Mam en ik aten deze zondag alleen. Pap sliep nog en mijn zusje at bij mijn oma. Echt onwijs lief dat deze lieve kennis voor ons een pan vol lekkere soep had gemaakt. Soep is trouwens bij ons echt een typische zondagse maaltijd.

Daarna weer aan de slag met huiswerk en het checken van social media en nieuwe youtube video’s.

image

Onder het maken van het huiswerk luister ik allerlei soorten muziek op Spotify. Vooral in de tijd dat het steeds slechter ging met pap luisterde ik naar wat rustigere muziek. John Mayer live in Los Angeles is echt een favoriet (nog steeds!), net als Edwina Hayes die overigens redelijk onbekend is. Ik houd echt van onbekende artiesten! Zeker even luisteren dit prachtige nummer. Ohja, voor de ‘My sisters keeper’ kijkers onder ons, yes het is het liedje uit de film! *kippenvel*

image

’s Middags dronken we een kopje thee en voor papa een kopje koffie. We dronken het samen in de woonkamer op met zijn viertjes. Fijn om eventjes met z’n vieren te zijn! Deze momentjes waren zo zeldzaam dat ik ze maar al te graag herinner.

Daarna ging ik weer terug naar mijn kamer om verder te werken aan school. Ik houd van deze snoepjes!

image

Onder het huiswerk keek ik de maskervideo van Beautygloss. Die vond ik altijd heerlijk om naar te luisteren. Ik mis ze stiekem wel een beetje nu ze niet meer elke zondag online komen.

Aan het einde van de middag kon ik aardig wat afstrepen van mijn ‘To Do-lijstje’. Ik vond het wel weer genoeg voor vandaag. Veel had ik niet afgekregen maar het concentreren ging me ook een stuk slechter af dus ik accepteerde het.

image

Lekkere snoepjes in de snoeppot op mijn kamer, het enige nadeel vind ik altijd die suiker die in de pot blijft zitten!

Ik werd naar beneden geroepen door mam. We gingen naar buiten met pap! Vol enthousiasme ging ik naar beneden. Pap ging in zijn rolstoel naar buiten omdat hij volgens ons echt moest genieten van het heerlijke winterzonnetje dat scheen.

Foto's7

Helaas waren we nog maar een paar meter de deur uit toen hij riep dat hij terug wilde. Hij vond het te koud en absoluut niet fijn. Mam maakte nog even heeeel gauw een foto met pap buiten in de rolstoel en we gingen gauw weer naar binnen toe. Het was te enthousiast van ons, pap kon het niet meer aan. Na 1 minuut de jas dus maar gelijk weer uit.

We aten deze zondag eten wat papa altijd erg lekker vind. In zijn laatste dagen ging het eten erg lastig en dus wilde mam hem graag tegemoet komen door een biefstuk met champignonsaus voor hem te bakken met aardappeltoefjes uit de frituur. Hij kreeg maar een beetje op, maar goed alles was meegenomen wat hij binnenkreeg.

image

’s Avonds kwam mijn vriend langs met een lieve verassing! Mini appeltaartjes, roombotertaartjes en chocolade. Fijn, lekker én altijd welkom bij ons thuis! Super leuk zo’n verassing! (Het was wel al snel op haha)

’s Avonds zette ik thee voor mam, mezelf en mijn vriend. Daarna gingen mijn vriend en ik naar boven aangezien we in de woonkamer niet konden praten omdat papa sliep.

image

Op mijn bed keken we een film, ‘About time’. Een film over een jongen die de gave heeft om de tijd terug te draaien. Zeker een aanrader!

♦ Mijn vriend ging naar huis en nam verward afscheid. Pap was weer eens in de wonderwereld van morfine en stelde gekke vragen aan hem. Ik zag dat hij het er erg moeilijk mee had en niet goed wist hoe hij moest reageren. Hij nam afscheid zoals gewoonlijk maar ik had het met hem te doen toen ik hem weg zag fietsen. Wat zal er toch door zijn hoofd omgaan? Dit was overigens de laatste keer dat hij papa heeft gezien/gesproken. Het was niet meer mogelijk om te komen en ik wilde niet graag weg van huis ‘just in case’…   Ik keek in bed hoe laat ik naar school moest die maandag en zocht de juiste bus/treintijden zoals elke avond.

♦ De wekker op 7:42 en 7:58, tijd om te slapen. Het weekend was weer voorbij.

Dit was mijn zondag op 23 februari 2014, morgen precies een jaar geleden. Vandaag is een hele andere zondag. Het is namelijk tijd om mijn koffers in te pakken voor mijn Engeland reis, eten in te slaan, PSV te kijken en natuurlijk Boer zoekt vrouw. Een hele andere zondag dan een jaar geleden. Het leven gaat weer door maar mijn gedachten blijven bij pap, altijd.

Liefs, Sophie

Hoe ziet jou zondag er vandaag uit?

32 comments

 1. Ik doe elke zondag een familiebezoek. Maar deze keer is ie wat anders. Ik moet voor 3 weken mijn koffers pakken en ga daar logeren. Super fijn!, maar heb wat stress!
  PS. Veel sterkte xx

 2. Ik weet niet goed waar ik de reactie neer moet zetten, maar ik wilde toch graag even met je delen hoe bewonderenswaardig ik je blog en je teksten op je blog vindt:
  ” Prachtig om te zien hoe je kracht haalt uit het verlies van je vader en de meeste mooie & pijnlijke momenten deelt. Heel veel respect hiervoor. Sterkte! ”
  Geniet van de tijd in Engeland!

  1. Ja he! Ik heb hem heeel lang geleden gekregen en wilde hem toen niet gebruiken als een gewoon schrift tot ik op een gegeven moment to-do lijstjes ging schrijven haha

 3. Fijne manier van terugkijken/ploggen is dit. Het moet wel extra confronterend zijn hoe hard je leven is veranderd nu :( Maar ikzelf vind ook altijd veel troost in het bekijken van foto’s ‘van vroeger’, het doet de goeie herinneringen levendig houden. Soms eindigt zo een fotosessie in tranen, soms met een glimlach.

 4. Wat een mooi stuk en goed dat je toch nog best positief kan terugkijken op iets wat achteraf natuurlijk zo’n rare dag/rare tijd was. Ook al is het inmiddels al even geleden, sterkte!

   1. Overigens vind ik het echt bizar dat je alles van moment tot moment weet. Ik hoop dat je het een plekje inmiddels hebt kunnen geven maar het veranderd je leven wel voorgoed. En vind het ook heel knap dat je het zo van je af schrijft en met ons durft te delen omdat het een heel persoonlijk verhaal is <3

    1. Wat leuk om te lezen zeg! Mijn geheugen is opzich nog vrij goed maar we schreven alles op wat we deden op een dag dus ik check voor ik de artikelen schrijf altijd even de agenda van vorig jaar. Meestal vind ik dan wel een “ohjaaa” momentje en komt dan alles weer naar boven!

 5. Op een jaar tijd kan er inderdaad enorm veel veranderen. Ik weet nog dat de eerste zomer zonder mijn papa ook zo raar was. Hij was in de zomer erg ziek en toen draaide ons hele leven ook rond het verzorgen van papa. Wanneer je een jaar later dan in de zon zit te niksen, komen die herinneringen vanzelf weer naar boven drijven hé.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge