Druk in mijn hoofd

Processed with VSCO with hb1 preset

Daar zit ik dan, acht uur ’s avonds op mijn bed met een groot mona toetje op schoot. Mijn zusje vraagt wiskunde uitleg door de telefoon en ondertussen typ ik dit artikel en geniet ik van mijn toetje. Toch is mijn hoofd alles behalve rustig. Bovendien is er nog zoveel te doen en zo weinig tijd!?

Ik weet niet wat het is maar mijn hoofd is de laatste tijd een beetje vol. Ik krijg hem niet snel genoeg leeg en merk dat mijn energiepijl wat begint te dalen. Daarom wil ik vandaag even fijn mijn hoofd leegtypen, beginnend bij mijn stage. Want jeetje, wat een snelheid zit er ineens in het leven. Zo slaap ik mijn eerste nachtje in deze kamer en nu ben ik hier nog maar 2,5 week! Echt, waar blijft de tijd!?

Aan de ene kant benauwd het me dat ik hier nog maar 2,5 week zit, het bevalt best goed om zo alleen op kamers te zitten in zo’n geweldige stad als Amsterdam. Lekker doen waar ik zelf zin in heb, eten wat ik wil, tv kijken in bed en nog veel meer. Toch verlang ik toch ook wel weer naar het ritme van thuis, waarbij ik het gevoel heb meer vrije tijd te hebben dan alleen maar de avonden en waar ik niet elke avond hoef te koken en af te wassen. Misschien dat ik daarom ook een beetje vol zit in mijn hoofd. Ik weet gewoon niet zo goed wat ik moet voelen. Moet ik nu verdrietig zijn dat het bijna over is, of moet ik blij zijn dat ik weer naar huis ga?

Daarnaast ben ik nogal een negatieve opslurper (is dit een woord?). Met andere woorden: al zegt iemand honderd positieve dingen over mij dan wuif ik ze of weg, of ik onthoud toch dat ene puntje van kritiek. Dat blijft dan weer veel te lang in mijn hoofd hangen en zo blijf ik er maar over piekeren hoe ik het aan moet pakken zodat het de volgende keer niet zo gebeurt.

Ook ben ik heel bang voor mijn eindpunt van mijn stage op de een of andere manier. Misschien omdat mijn beoordelaar nog niet bekend is of misschien omdat ik op school vaak negatieve feedback krijg vanuit studiegenoten als ik iets inlever terwijl ik er zelf juist trots op ben. Mijn stagebegeleider van stage is wel heel positief maar toch vind ik het dan eng om een presentatie te geven voor iemand die zo’n hoge verwachtingen van mij heeft. Wat als het tegenvalt?! “Gelukkig” is mijn presentatie pas volgende week woensdag…

Door al deze drukte weet ik ook nooit zo goed waar ik nu over wil schrijven voor mijn blog. Ik kan ratelen tegen honderdentien maar uiteindelijk is het geen samenhangend verhaal maar gewoon allemaal losse flodder gedachten, zoals ik ze altijd noem. Ik ben toe aan overzicht, orde en structuur en daarom ga ik ook nu, na het typen van dit artikel, gauw weer aan de slag voor stage. Het kan maar af zijn, toch :-)? Sorry dat dit verhaal wel een samenhang is aan verschillende dingen die door mijn hoofdspoken. Vanaf nu ga ik proberen zo veel mogelijk mijn hoofd leeg te maken. Om te beginnen met lekker rustige muziek én mijn stageverslag. Let’s go!

Liefs, Sophie

Hoe gaat het met jou?

11 comments

 1. Die onzekerheid herken ik wel, maar vertrouw op je eigen kunnen! Je bent zo sterk! En denken maar zo deze stage periode sluit je af en dat opent weer nieuwe hoofdstukken!

 2. Ah wat lastig, maar ik herken het wel. Al die drukte, al die dingen die er spelen en dan niet echt rust voelen of beleven. Als deze drukke periode straks voorbij is, dan heb je weer eventjes tijd om te ademen en alles in je hoofd te sorteren. <3

 3. Wow Soof, zo herkenbaar. Ik heb op dit moment precies hetzelfde. Druk in mijn hoofd met alle deadlines, al die verschillende documenten die je in moet leveren, en ik raak zelf ook een beetje het overzicht kwijt. En dan ook nog werken, sport en vrijwilligerswerk ernaast. We zijn allebei bezige bij’tjes. Maar het komt goed, we hebben laten zien wat we de afgelopen twee jaar hebben kunnen bereiken op onze opleiding, dus dit moet helemaal goed komen. En als je even wat dwars zit, of je hebt vragen (niet alleen over de stage) beloof je me dan te appen? Dat mag altijd hè, en je moet echt niet te onzeker zijn over de kwaliteit van je stukken, want ik heb de afgelopen twee jaar gemerkt dat jij zo veel kennis hebt en je stukken heel goed en duidelijk kan uitwerken. Beetje meer vertrouwen in jezelf, je bent echt supergoed bezig. Kan menig student nog een puntje aan zuigen hoor Soof!

  Ik twijfel ook of ik nu blij moet zijn dat stage over is, want wat hebben we het beide leuk bij ons stageadres en het is fijn om niet na de lange dag nog te moeten leren of huiswerk te moeten maken, maar hoe fijn is het ook als we straks weer naar school gaan, onze studiegenoten weer zien, alle verhalen over andere stages aan kunnen horen en ook meer vrije tijd te hebben. Het is dubbel, maar ik vind het wel leuk als ik je straks weer zie op school! (wow, we hebben elkaar gewoon echt een half jaar niet gezien).

  Ik kijk er naar uit om je straks weer te zien op school, en we moeten echt een keer na (of tussen) school wat doen om eens flink bij te kletsen! Helaas is het niet gelukt om elkaar tijdens de stageperiode te zien (wat ook lastig was natuurlijk, maar wat had ik het leuk gevonden als je mij alle speciale on-ontdekte plekjes van Amsterdam had laten zien) maar volgens mij heb jij daar een super tijd (gehad)! :)

  Heel veel liefs, en succes de laatste paar daagjes. Ik denk aan je komende woensdag, laat je me weten hoe je presentatie is gegaan?
  Linda

 4. Ja lastig, dit soort momentjes. Goed dat je het even lekker van je af typt! En probeer inderdaad ook maar echt wat rusttijd voor jezelf in te plannen waarop je alles even kan verwerken in je hoofd, denk dat dat al helpt:) Veel succes, ik weet zeker dat het je allemaal gaat lukken! Liefs

 5. Ontzettend herkenbaar zeg. Ik heb een tijd geleden ook gehad dat mijn hoofd vol zat. Wat bij mij toentertijd voor rust heeft gezorgd is om alles op te schrijven wat ik moest doen (echt alles), zodat het in ieder geval uit je hoofd is en je ook niet dat moet blijven onthouden (wat weer stress oplevert). Onzekerheid is ontzettend moeilijk, maar vertrouw op jezelf lieve dame: het gaat allemaal goedkomen <3

 6. Gisteren ben ik via via op je website terecht gekomen en heb ik een aantal van je verhalen gelezen.
  Nu kom ik net weer even kijken en lees ik dit berichtje, en wat is dat herkenbaar zeg!

  Ik heb het precies andersom, ik rond ook mijn stage af volgende week, maar ga ik die zelfde week juist uit huis, in plaats van weer terug naar huis. Sinds het officieel is vind ik het allemaal zo spannend, en twijfel ik of ik echt wel de juiste keuze heb gemaakt. Maar uiteindelijk komt alles goed denk ik!

  Fijn dat je het op deze manier even van je af kan typen! Succes de komende weken!

 7. Wow heel herkenbaar. Ik heb 28 januari mijn beoordeling en steeds spookt er in mijn hoofd dat ik het niet gehaald heb. Maar we moeten van het positieve uitgaan. Het komt goed!! Amsterdam lijkt me ook echt een te gekke plek om op kamers te zitten. Jammer dat je weer bijna naar huis gaat, maar weer een vast ritme is voor jezelf ook heel fijn.

  Succes met de laatste loodjes Sophie!

 8. Idd heel herkenbaar. Ik heb vandaag helemaal niets belangrijks te doen, maar toch wil ik zó veel! Nu is het alweer na 2 uur en heb ik nog maar 4 van de 15 dingen kunnen doen. Arrghhh. Let it go denk ik dan maar haha
  Miriam schreef onlangs …Granny hair

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge