Plekken op de wereld die ik maar al te graag wil ontdekken!


Dromen over reizen, ik denk dat iedereen -waarvan het hart sneller gaat kloppen bij het woord reizen- daar alleen al van kan genieten. De voorpret is dan vaak ook enorm leuk van een reis of vakantie, wat is er te zien? Wat gaan we doen? Vragen waar je bij mij aan het juiste adres bent. Ik speur altijd Pinterest af voor de mooiste plekjes in de buurt van onze vakantiebestemming en zoek op of het mogelijk is om deze te bezoeken. Natuurlijk kost reizen een hoop geld, maar dromen mag altijd toch!?

Nu ik net terug ben van een langere periode in het buitenland is het reizen pas gaan kriebelen. Van te voren combineerden we eigenlijk altijd een relax vakantie met af en toe wat tripjes in de omgeving. Dit is me altijd heel goed bevallen en zou ik zo weer over doen, maar als ik écht mag kiezen dan ben ik klaar om een paspoort aan te vragen en éíndelijk buiten de Europese grenzen te reizen! In dit artikel vertel ik je graag welke plekken ik dan graag zou willen bezoeken.

Nieuw Zeeland en Australië
Ik kan niet anders dan beginnen met mijn ultieme droom, voor langere tijd naar Nieuw Zeeland óf Australië. Dat is echt het enige wat ik nog écht écht zou willen doen voordat ik me ga focussen op een baan, huis en wat daar dan allemaal bij komt kijken. Het lijkt me gewoon zo’n fantastisch mooie landen met een geweldige natuur én een fijn klimaat. Als ik dan naar het ene land voor langere tijd ga, hou ik die andere gewoon nog als optie voor een verre reis. Dat ik deze landen wil bezoeken dat is zeker! Ik wordt gewoon alleen al onwijs enthousiast bij alleen al het horen van deze landen!

Mexico
Ik weet niet wanneer ik erachter kwam hoe mooi Mexico eigenlijk is, maar één ding weet ik zeker. Ik wil er heen! Na het zien van deze knalblauwe zee was ik verkocht. Dat er ook nog een hoop meer te bezoeken is zoals overblijfselen van de rijke geschiedenis van het land maakt me direct enthousiast!

Zuid-Amerika
Deze plek heeft me zolang niet speciaal aangetrokken, maar de laatste tijd lijkt me een rondreis door Zuid-Amerika ook echt onwijs gaaf. Ik ben een enorme natuurliefhebber en ik denk dat ik zelfs nog eerder hier heen zou willen gaan dan naar de kust van de Verenigde Staten. De steden hebben me nooit zo erg getrokken als de natuur, dus ik zie een rondreis door deze landen wel zitten.

Canada
Wat zou ik graag een camper huren om drie weken door Canada te trekken. Genieten van de nationale parken daar én (daar gaan we weer) de prachtige natuur! Vooral door wie is de mol ging ik verder kijken wat Amerika allemaal te bieden had. Kwam ik me er toch achter hoeveel prachtige plekken dat land heeft. Zo ook kwam Canada op het oog, al is dat iets wat ik pas over een paar jaar zou willen doen.

Japan
Sinds ik in IJsland twee Japanse vrienden heb gemaakt, ben ik steeds meer over dit land te weten gekomen. Dacht ik eerst dat dit land niet meer was dan een paar overvolle steden, blijkt er daar ook gewoon onwijs veel moois te zien! Ik zou me dolgraag in dit land verdiepen om te kijken of dat iets voor mij is!

Finland
Daarnaast ben ik sinds IJsland ook gewoon ontzettend benieuwd naar Finland, laat mij nog maar een keer genieten van dat geweldige noorderlicht! Ook zou ik graag Helsinki een bezoekje doen! Ik was eerst van mening dat een vakantie altijd heerlijke weer moest beloven, daar ben ik echter toch helemaal op teruggekomen, een vakantie waarbij het (wat) kouder is kan ook onvergetelijk zijn!

Natuurlijk ben ik ook al op veel verschillende plekken geweest en zijn er zelfs plekken waar ik zo terug zou willen keren. IJsland, Formentera en Toscane hebben dan ook mijn hart gestolen de afgelopen jaren! Ik kan je zeker aanraden om daar eens heen te gaan!

Liefs, Sophie

Welke plek op de wereld zou jij nog dolgraag ontdekken?

4 comments

  1. Ik heb zelf al het geluk gehad om naar Australië te mogen reizen en het is echt de moeite waard! Ik zou ook dolgraag Canada een bezoeken, de natuur lijkt me daar echt prachtig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge