Dit wil ik nog doen nu ik in Amsterdam woon!

IMG_20150913_220246

Daar woon ik dan ineens in Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. De stad waar het wemelt van de mensen en waar er altijd wel wat te bleven valt. Het is een droom, een droom waar ik nu in leef. En tijdens een droom, droom ik graag nog even verder. Vandaar dat ik spontaan bedacht om een lijstje op te stellen met dingen die ik nog graag wil doen in de tijd dat ik in Amsterdam woon!

Outfitfoto’s maken
Het lijkt me namelijk waanzinnig om mooie foto’s te maken op de mooiste plekjes van Amsterdam. Who’s in?

Met heel de eenheid samen eten
Aangezien we op dit moment vaak apart koken omdat onze agenda’s nu niet echt op elkaar aansluiten. Wie weet komt het er toch ooit van!

Leuke plekjes ontdekken
Ik wil meer van Amsterdam zien dan de Kalverstraat en de hotspots!

Wandelen door het vondelpark, omdat het kan!

Thee drinken met een gebakje bij een zelf ontdekte hotspot
Bij mij in de omgeving zou ik dat namelijk nooit doen dus hier grijp ik mijn kans!

Met Anne wat leuks doen in Utrecht (dat is nu dus ook om de hoek :D)

Mijn garderobe vernieuwen
Want jeetje na drie weken ben ik er wel achter dat de mensen hier enorm modieus zijn!

Genieten van het feit dat alles zo dicht bij is nu!
Geen uren in het OV meer om in een stad te komen! :)

Naar een blogevent waar ik geen uren voor hoef te reizen
Als ik het geluk heb dat er in de komende maanden een uitnodiging in mijn mailbox verschijnt dan!

Uiteten bij Loetje aan het IJ
Gewoon omdat ik daar elke dag op uit kijk vanaf mijn bureau

Nieuwe mensen ontmoeten
Ik vind nieuwe mensen leren kennen gewoon zo ontzettend leuk!

Mijn dialect verminderen
Dat mensen niet eens vragen of ik uit het zuiden va het land kom zegt genoeg…

Positiever leren zijn
Ik was al hard op weg, maar het gaat nu echt stukken beter hier in Amsterdam. Al kan dat ook komen door de HEMA omdat echt bijna alle mensen zo spontaan en vrolijk reageren.

– Een nieuwe lippenstift kopen
Zodat deze me na deze stage tijd nog herinnerd aan deze tijd!

Een avondwandeling maken
Aangezien het heerlijk is om gewoon even buiten te zijn! Vooral als je de hele dag achter een computer zit!

Mensen uit mijn eigen omgeving de mooiste plekjes van Amsterdam laten zien
Hoe leuk is het om mensen te verrassen met je eigen ontdekkingen! Challenge accepted!

Mijn stage halen met een mooi punt

Veel jurkjes dragen met hakken
Aangezien ik ze nu echt dagelijks kan dragen in plaats van alleen bij presentaties op school! Daar wil ik graag gebruik van maken aangezien ik stiekem heel erg van mezelf netjes kleren houd. Al zal ik mijn spijkerbroek er nooit voor inruilen hoor!

Rust vinden waar ik al bijna twee jaar naar verlang
Gewoon even alleen zijn met mezelf en alles op een rijtje krijgen in mijn hoofd.

Het zijn misschien wel allemaal kleine dingen maar hierdoor niet minder leuk! Wie weet komen er nog veel meer dingen bij maar hopelijk kan ik eind januari al deze dingetjes van mijn lijstje halen!

Liefs, Sophie

Welke kleine dingen zou jij nog willen doen dit half jaar?

27 comments

 1. Aaaah! Wat een heerlijke lijstje zeg meis. Ik baalde er zo van dat ik vorige week niet met je meekon, des te meer de Outlet in Roermond helemaal niet zo leuk was (ben ik achter gekomen haha). Maar wanneer gaan wij dan daten? Dan sleep ik je wel even door Amsterdam heen hahaha ;-) En Loetje moet je zeker doen: daar komen mijn vriend en ik ook graag. Er zijn trouwens nog veel leukere restaurants hoor ik Amsterdam… aah! Nu ben ik dus helemaal enthousiast hahaha. X

 2. Jaaa, wat leuk! Je woont nu lekker dichtbij, hihi (stuur me even een mailtje via instagram, dan kunnen we een keertje afspreken! En die outfitfoto’s maken natuurlijk)

  Liefs,

 3. Het puntje ‘Mensen uit mijn eigen omgeving de mooiste plekjes van Amsterdam laten zien’ wil ik met je doen! Ik blijf ook maar in het oude vertrouwde Den Bosch hangen…

 4. Welkom! Loetje is top, ik kom er zelf erg graag. Houd je van wat pittiger? Dan is de biefstuk Bali zéker aan te raden. Ga eens langs bij de Drie Graefjes voor de geweldigste stukken taart en cakejes! Verder is een aanrader om gewoon eens te gaan fietsen door de stad, kijk maar waar je uitkomt. Zo leer je de stad goed kennen en kom je op de leukste plekken terecht. Zo ben ik drie jaar geleden ook begonnen en nu ken ik Amsterdam zélfs beter dan Rotterdam, waar ik vandaan kom.

  Geniet! X

 5. Leuk, ik ken je blog nog niet dus ik blijf even hangen als je het niet erg vindt ;) Ik ben niet heel vaak in Amsterdam geweest, maar weet wel dat als je op zoek wilt naar hippe kleding, je de Negen Straatjes eens moet uitproberen/bewandelen. Dat is dat winkelgebied waar je die ‘hippe’ vintage kledingwinkels hebt zitten zoals de Zipper.

 6. Wat heb je leuke punten bedacht! Outfitfoto’s maken in Amsterdam lijkt me nog steeds heel gaaf, helaas is het niet echt naast de deur voor mij ;)

 7. Hoi Sophie! Ontdek net je blog en wat is hij leuk! Met een hele mooi achterliggende gedachte. (En ik vind je header ook heel erg gaaf.) Ik verhuis eind oktober ook naar Amsterdam, dus het is leuk om tot die tijd jouw Amsterdamse verhalen mee te lezen! (:

 8. ahh wat een super leuk lijstje, dit gaat je vast allemaal lukken. Het chille aan amsterdam is, is dat alles zo heerlijk dichtbij is. Eten met de eenheid is ook leuk ik eet meestal met 3 huisgenootjes maar echt met zijn alle is echt geen doen omdat iedereen wel plannen of iets al heeft! Hopelijk vind je de rust waar je al 2 jaar naar op zoek bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge