Dit ga ik doen nu ik mijn diploma heb gehaald

Eindelijk kwam er dan het goede nieuws en weet ik meer over wat ik ga doen na het behalen van mijn diploma. Ik heb er het afgelopen jaar veel over nagedacht. Ineens kwam het allemaal zo dichtbij en moest ik besluiten wat ik met mijn toekomst wil doen mét diploma op zak. Nu was mijn eerste zorg natuurlijk om die diploma dan ook werkelijk te behalen en omdat ik er al ruim van te voren zeker van was, kon ik dat gelukkig dan ook alle aandacht geven. Benieuwd wat mijn plannen zijn? In dit artikel vertel ik je er uitgebreid over!

Voor mij waren er drie opties na het afstuderen. Doorstuderen, werken of reizen. Toen ik net begon aan mijn stage had ik nog geen idee wat het zou gaan worden. Die minor in IJsland was meer dan geweldig en smaakte naar meer. Een reis naar Nieuw-Zeeland of Australië is daarbij ook een echte grote droom die ik al lange tijd heb. Toch wilde ik voor de zekerheid nog eens kijken naar een master. Twee jaar geleden was ik er namelijk heilig van overtuigd dat ik door wilde studeren na mijn HBO. Ik was dan ook al eens naar een openavond geweest bij de universiteit in Tilburg. Hier werd ik echter niet meteen enthousiast van. Maar iedereen die ik sprak ging naar Tilburg dus ik had me voorgenomen om nog eens te gaan kijken.

Bij mijn afstudeerplek hadden ook vele een master gevolgd. Zo was er ook iemand die in Nijmegen gestudeerd had. Bij die universiteit had ik eigenlijk nog nooit gekeken en ik besloot ook om daar eens naar de open dag te gaan. Om niet helemaal voor niets naar Nijmegen te rijden besloot ik last minute nog twee extra studies te kiezen om te bezoeken. Doordat mijn collega op stage communicatie en informatie wetenschappen gestudeerd heeft ging ik er vanuit dat dat ook een opleiding was die ik zou willen doen. Echter werd ik compleet verrast bij de master communicatiewetenschappen. Van alles wat ik daar te horen kreeg werd ik vrolijk (Oké, niet van het idee dat ik WEER een scriptie zou moeten schrijven). Ik had verwacht dat ik de andere masters misschien wel leuker zou vinden en dus ging ik alle presentaties af waar ik me van te voren voor had aangemeld. Echter werd ik nergens meer zo enthousiast van als van die eerste master. Deze studie wil ik doen!

Om het 100% zeker te weten ging ik nog eens naar de universiteit in Tilburg om daar drie studies te bekijken die me interessant leken. Echter kon niets op tegen de (pre-)master communicatiewetenschappen. Toen ik eenmaal wist wat ik wilde doen na mijn stage had ik even rust. Heerlijk is dat, weten wat je wil. Tijdens deze vier jaar op het HBO heb ik zoveel tijd gehad om te kijken waar ik gelukkig van word en daar ga ik me nu in verdiepen. Ik durfde me nog niet aan te melden en gelukkig had ik hier nog de tijd voor tot 1 juli. Je moest verschillende stukken insturen om te kijken of je aan de eisen voldoet. Ik hoopte dat dit wel goed zou komen, maar zeker weten doe je het nooit.

Toen -op de diploma-uitreiking- een docent vroeg of ik wel een 7 gemiddeld stond, sloeg de twijfel toe. Ik had werkelijk geen idee wat ik gemiddeld stond na deze vier jaar op het HBO. Het berekenen had geen zin, want ik had geen idee hoe het geteld zou worden en of het aantal ECTS ook meewogen. Afwachten dus!

Als antwoord op mijn e-mail met de benodigde stukken voor toelating, kreeg ik te horen dat 10 juli de uitslag medegedeeld werd. Vorige week maandag was ik dus ook non-stop mijn e-mail aan het refreshen. Helaas kreeg ik geen bericht. Ik stuurde ’s avonds maar meteen een mailtje want ik brandde van nieuwsgierigheid. Hier kreeg ik pas donderdag reactie op. Er waren veel meer aanmeldingen van verwacht maar de brieven zouden die week verstuurd worden.

Zaterdag ontving ik dan eindelijk de brief met het goede nieuws dat ik was toegelaten voor de pre-master communicatiewetenschappen, joehoe! Ik was enorm blij, zoals je kunt begrijpen. Mijn droom werd werkelijkheid, ik ga doorstuderen!

Als je mij dit had verteld toen ik net op de HAVO begon had ik dit natuurlijk nooit verwacht. Toch gaat het nu echt gebeuren! Ik ga naar de universiteit! :)

Liefs, Sophie

17 comments

  1. Ahhh wat fijn dat je nu weet wat je wil doen en dat je er zo naar uit kijkt! Gefeliciteerd met je toelating!! <3

    (Al is die Australië optie ook nog altijd aan te raden hoor, hihi ;))

  2. Oh wat tof en knap dat je gaat doorsturen! En ik kan -uit ervaring- zeggen dat Nijmegen een heel leuke stad en universiteit is :) (als je daar gaat studeren tenminste)

  3. Wat leuk! Ik was (en ben) ook toegelaten voor Communicatiewetenschappen in Nijmegen. Maar door een aangeboden baan ga ik nu toch eerst werken. Hadden we bijna in hetzelfde studiejaar gezeten;-)

  4. Wow wat een toeval! Ook al dezelfde hbo opleiding en nu dezelfde master. Ik ga ook beginnen met de premaster communicatiewetenschappen. Waar ga je de master volgen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge