De mooiste ster aan de hemel.nl bestaat één jaar!

Mallorca 20151
Het is vandaag alweer precies één jaar geleden dat ik het met mega veel enthousiasme mocht delen. Ik ging over op een .nl domein! Mijn eerste blogverjaardag is officieel, haha!

En toen was het een feit, mijn eigen website. Een super raar iets wat dankzij mijn ‘soort van buurjongen’ werkelijkheid is geworden. Sinds de overgang naar een eigen domein begon mijn blog aan een hele snelle groei. Binnen enkele maanden had ik al zo’n tweehonderd lieve vaste volgers. Ongelofelijk! Op dit moment zijn het er alweer 300+ en daar ben ik echt heel trots op!

Hoe demooistesteraandehemel begon…
Hiervoor moeten we terug naar een van de zwaarste periodes van mijn leven. Het was kerstvakantie (2013/2014) en ik was na lange tijd weer eens echt hele dagen thuis. Mijn leven stond op zijn kop en school was mijn uitvlucht. Mijn vader ging sinds december 2013 steeds meer achteruit en het onbezorgde leven met een compleet gezin zou nooit meer terugkomen. Beautyblogs waren echt mijn afleiding op dat moment en na een eerdere poging tot het zelf beginnen van een blog had ik de hoop opgegeven. Ik had geen normaal leven waarover ik kon schrijven, ik was niet in staat me druk te maken om make-up. Ik had hele andere dingen aan mijn hoofd dan make-up. Ik baalde ontzettend van het feit dat mijn leven niet gewoon normaal zou zijn.

Toen kreeg ik ineens een helder momentje, hoe bijzonder het wel niet was dat ik als 17 jarige dit allemaal meemaakte. Ik schreef wel vaker mijn gedachtes uit in een schriftje als ik niet kon slapen maar ineens besloot ik dat ik hierover wilde schrijven. De blog was dan ook onmiddellijk aangemaakt aangezien een naam bedenken niet zo moeilijk was. En toen bleef het stil…

Eind 2014 pakte ik mijn blog weer op en ging ik er serieus mee aan de slag, voor zover je dat serieus kan noemen natuurlijk. In februari 2015 wist ik het zeker, ik wilde doorgroeien met mijn blog. Dat gebeurde in maart en sindsdien blog ik met heel veel passie op www.demooistesteraandehemel.nl.

En nu?
Nu zijn we één jaar verder en is er ontzettend veel gebeurd. Mijn blik naar het leven is van hopeloos naar hoopvol gegaan. Ik omschreef mijn leven als een achtbaan, maar dat was het ook echt! Ik ben onwijs ongelukkig geweest, ontroostbaar, ziek van het verdriet. Toch heb ik ondanks alles de knop om weten te zetten dankzij die ene inspiratiebron die ik al zo vaak genoemd heb tijdens mijn artikelen, Dagmar. Zij heeft mijn ogen geopend en hoewel ik vorige zomer nog niet wist hoe ik verder moest, is ook dat nu anders. Natuurlijk ben ik er nog lang niet en zal ik nog door vele diepe dalen moeten gaan. Maar het is me gelukt door mijn dromen achterna te gaan en meer te genieten van de kleine dingen om me heen, een wonder als ik terugkijk naar mijn artikelen van een jaar geleden. De hopeloze gedachtespinsels over mijn leven en alles wat ik heb meegemaakt hebben plaats gemaakt voor artikelen met een glimlach, geluk en ook af en toe een traan. Hoe ik eerst met een achtbaan door het leven ging, ga ik dat nu lopend. Op mijn eigen tempo blijf ik stil staan bij de belangrijke dingen in het leven en probeer ik mijn leven kleur te geven.

De toekomst
Hoe gaat het nu verder met mij en mijn blog? Precies zoals ik nu bezig ben. Schrijven wanneer ik daar behoefte aan heb en dingen delen met al mijn lieve lezers. Mijn blog begon met het doel om te delen wat ik heb meegemaakt. Dit doel is nu niet meer het hoofddoel van mijn blog. Het is daarom ook tijd voor een nieuw doel voor het nieuwe blogjaar. Mijn doel is dit jaar om alle kansen te pakken die ik krijg en dit samen met jullie te delen. Het leven is immers te kort om er niet van te genieten. Natuurlijk zal het verliezen van mijn vader altijd iets blijven waar ik over zal blijven schrijven. Er is immers nog zoveel wat ik met jullie kan delen. Ook ga ik binnenkort de resultaten van de enquête met jullie delen en ga ik daar ook mee aan de slag.

Wat ik in één jaar tijd heb ik dit bereikt in getallen:
303 volgers via Bloglovin, 165 vind ik leuks op Facebook, 504 volgers op Twitter en 575 op Instagram. Ben ik op drie events geweest, heb ik vier reviews mogen schrijven voor een samenwerking, zijn er 4135 reacties geplaatst en staan er inmiddels 271 artikelen online! Het meest bekeken artikel is die waarin ik de dag waarop mijn papa overleed beschreef.

Bedankt
Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor alle lieve mails die jullie hebben gestuurd, alle lieve aanmoedigingen en alle reacties op zowel mijn blog als op ieder artikel. Het bloggen in het algemeen begint langzaam te veranderen maar het heeft mij tot nu toe al zoveel gebracht dat ik dit niet had willen missen. Dankjewel lieve allemaal! <3

Op naar een nieuw blogjaar!

Liefs, Sophie

p.s. Stay tuned, er komt binnenkort een winactie aan om het te vieren!

17 comments

  1. Wat heb je een fijn blogjaar achter de rug. En nog fijner dat je een plekje hebt waarin je van jezelf af kunt schrijven. Ik lees graag je blogs en hoop dat er nog heel veel gaan komen!

  2. Wat heb je dit prachtig beschreven, Sophie! Ik vind het zo mooi om jouw zoektocht van hopeloos naar hoopvol mee te mogen maken. Je hebt ook veel bereikt met jouw blog in één jaar tijd! Gefeliciteerd met het éénjarige bestaan! :-)

  3. Wat supertof Sophie dat je zoveel hebt mogen ervaren. Ik volgde je stiekem al op je wordpress blog (zo lang volg ik je al haha) en vind het mooi om te zien de ontwikkeling en groei die je hebt meegemaakt. Ik wens je voor komend jaar (en alle jaren die gaan volgen) dan ook nog al het moois toe en hoop dat je veel nieuwe dingen gaat ontdekken en doen <3

  4. Lieve sophie, van harte gefeliciteerd met je eerste blogverjaardag! Ik hoop dat ik in de toekomst lekker nog heel lang van je schrijfsels mag genieten! Je hebt een prachtig blogdoel voor je nieuwe blogjaar!

  5. Fijne eerste blogverjaardag! Hoewel je blog niet vanuit een leuk iets is ontstaan, mag je blij zijn met wat je bereikt hebt en dat je het als zo’n fijne uitlaatklep kunt gebruiken. Ik hoop nog lang van je blog te mogen genieten en dat jij zelf ook nog lang van het bloggen mag genieten <3

  6. Gefeliciteerd met je eerste blogverjaardag Sophie! Je hebt een mooi blogjaar achter de rug en bent zo enorm gegroeid! Prachtig om te zien. Keep on going, veel succes en plezier met je tweede blogjaar! :)

  7. Heel mooi geschreven en heel mooi hoe je in een jaar tijd zo gegroeid bent en hoe je blog zo met je mee gegroeid is! Ik was je blog even uit het oog verloren en ik vraag me af waarom, want je schrijft zo ontzettend goed en bent zo eerlijk. Ik neem mezelf voor hier weer veel vaker een bezoekje te komen brengen vanaf nu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge