Count your blessings!

img_20161101_223049.jpg
Hoi hoi, even een ander blogje dan een weekoverzicht. Dat mag ook wel eens een keer naar zo’n lange tijd. En deze keer hoef je niet bang te zijn dat ik Engels ga schrijven. Gevoelens en gedachten gaan namelijk nog altijd het beste in het Nederlands. Vandaag wil ik het eventjes over die geluksbubbel hebben waar ik eigenlijk al in zit zolang ik hier in IJsland ben. Lees je mee?

Die geluksbubbel, hoe zit dat nou? Nou eigenlijk is dat woord een beetje ontstaan tijdens mijn stageperiode bij de HEMA. Daar spraken we vaak van ‘ik ben in mijn bubbel’ als niemand je kon storen voor de komende tijd. Die bubbel, die draag ik nog altijd graag met me mee en is inmiddels omringd met geluk! Je hebt een bubbel nodig om je geluk te kaderen, geluk te voelen en geluk uit te stralen. Zonder bubbel raak ik vaak afgeleid door negatieve opmerkingen of gedrag van andere mensen. Het wordt dan echt heel lastig om nog steeds dat geluksgevoel vast te houden.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, nee mijn leven hier in IJsland is niet perfect. Voor sommige misschien verre van, maar het gene wat telt: count your blessings, kan je zo’n gelukkig mens maken! Focus op de dingen die je wél hebt in het leven. Zo kan ik hier een artikel volschrijven dat de supermarkt een half uur rijden is, dat we meer dan een maand lang geen auto hebben gehad hier, dat ik Martijn natuurlijk enorm mis, dat ik niet bij dat ene feestje kan zijn in Nederland en dat school gewoon stiekem nog best wel veel werk is. Maar dat wil ik helemaal niet, want het leven is hier fantastisch! Dat we geen auto hadden was misschien even vervelend, maar de mensen in IJsland zijn zo lief dat een IJslandse klasgenoot haar auto wilde uitlenen aan mij. Kijk, dat maakt een mens nou intens gelukkig!

Het weer hier in IJsland is een grote verrassing elke dag weer. Het kan hier met de minuut veranderen. Het heeft dan ook absoluut geen zin om je druk te maken als het regent, waait of koud is. Je accepteert het gewoon en geniet er extra van als het zonnetje straalt aan een blauwe hemel of als er dikke sneeuwvlokken naar beneden vallen.

Met mijn bezoek uit Nederland ben ik al op verschillende plekken geweest waar ik al eerder geweest ben. Saai kan je denken, maar ik heb er juist nog meer van genoten! Ik zag weer zoveel andere dingen, de weersomstandigheden maken alles sowieso al anders. Daarnaast kon ik ook meer tijd besteden aan écht genieten in plaats van vele foto’s te maken. Er is niks leukers dan je enthousiasme delen met de mensen die je lief hebt! Het avontuur ligt hier in IJsland altijd om de hoek. Voor je het weet maak je weer eens iets onvergetelijks mee. Ik laat me dan ook graag verrassen door alles, des te meer kan ik alles waarderen.

De mensen hier maken het natuurlijk ook echt een feestje elke dag. We zijn echt een grote groep aan vrienden van elkaar en we lopen de deur plat als het gaat om gezelligheid, bezoekjes, feestjes, spelletjes en andere leuke dingen. We helpen elkaar, plagen elkaar en lachen met elkaar. Een groter geluk kun je bijna niet wensen! Daarnaast zijn de mensen thuis, die nog steeds eens een berichtje sturen hoe het met me gaat, ook gewoon echt geweldig. Ik krijg er al helemaal zin in om al deze lieve mensen weer te zien als ik terug ben in Nederland.

Maar hoe houd ik dit dan zo vol in die geluksbubbel? Loslaten. Loslaten is het antwoord op de vraag hoe je geluk kan voelen. Focus op de dingen die je wel hebt, het gaat inmiddels al bijna onbewust bij mij. Laat los dat niet alles kan gaan zoals je dacht, laat los als iets tegen zit. Het lukt me nog niet altijd, maar hier in IJsland heb ik al zoveel geleerd. Je kan zo blij worden van de kleinste dingen in het leven. Ook leer je het grote enorm waarderen, zo voel ik me weer zo gelukkig als ik alle foto’s terug kijk van de toffe reizen die ik dit jaar heb mogen maken! Daarnaast kan je ook gewoon accepteren als het wat minder gaat. Dan kun je je daarna des te meer focussen op wat je wel hebt. Zoals de titel van dit artikel je vertelt: count your blessings!

Liefs, Sophie
Waar ben jij gelukkig om vandaag?

4 comments

 1. Mooi geschreven Sophie! Dat loslaten zou ik ook veel meer moeten doen, maar dat is niet altijd even makkelijk :) Des te leuker dat het bij jou wel lukt! Je tijd in IJsland klinkt echt geweldig, maar ik kan wel begrijpen dat er dingetjes zijn die het soms wat minder makkelijk maken. Maar goed dat je toch zo veel kan genieten! Liefs :)

 2. Hallo Sophie,
  Wat mooi hoe je het allemaal omschrijft.
  En natuurljk bestaat het leven niet altijd alleen maar uit leuke dingen.
  Maar door het mee maken van minder leuke of heftige gebeurtenissen ga je anders tegen dingen aan kijken.
  Fijn om te lezen dat jij dat zo goed kunt.
  Ik zou eens wat vaker een voorbeeld moeten nemen aan jouw maar soms is dat nog zo moeilijk.

 3. Wat heb je dit mooi omschreven. Grote inspiratie ben je ook hoor, want ik heb het daar vaak moeilijk mee… met loslaten enzo. Dat van die bubbel ga ik hoe dan ook onthouden. Is een goede oefening om je geluk vast te houden :) Waar ik vandaag gelukkig van werd? Van dit moment nu. Het einde van een drukke dag en ik ga een fijn avondje tv kijken tegemoet. Lekker rustig. Genieten :)
  Sarah schreef onlangs …The Betta life

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge