Boek aanraders! #1

Processed with VSCO with hb1 preset

Lezen, een herontdekte hobby! Nou kan ik het natuurlijk niet laten om deze hobby met jullie te delen en daarom een nieuwe rubriek met korte reviews van boeken die ik de laatste tijd heb gelezen. Vele mensen die ik ken hebben vaak weinig tijd om te lezen en daarom begint het vaak richting de zomervakantie te kriebelen om eindelijk te gaan lezen. Gaan deze mee in jouw koffer?

Toen ik in januari op het winter books, blogs en borrel event was, werd de vraag gesteld hoeveel boeken je dit jaar wilde lezen. Oeps! Totaal niet over nagedacht! Uiteindelijk ben ik de challenge aangegaan om dit jaar twintig boeken te lezen én om eerlijk te zijn ben ik al goed op weg! Aangezien ik boeken recenseer voor Adorable Books en ik vreselijk verwend ben op het event (én door de meiden van AB) was mijn boekenkast het afgelopen half jaar goed gevuld! Zo zit ik nu al over de helft van mijn challenge. Goed bezig! Op naar de eerste vijf boeken:

Mijn hart en andere zwarte gatenMijn hart en andere zwarte gaten – Jasmine Warga  (★★★★★)
Het verhaal gaat over Aysel. Aysel is zestien jaar en ziet het niet meer zitten om verder te leven. Ze wordt continu achtervolgd door haar verleden door haar gevoel. Als ze op haar werk een forum ontdekt om een zelfmoordpartner te zoeken, vindt ze Roman een jongen die ook achtervolgd wordt door iets uit zijn verleden. Na de eerste ontmoeting volgen er steeds meer en slaat de twijfel toe bij Aysel.

Dit boek heeft mijn hart gestolen. Wauw, wauw en nog eens wauw. Bij dit boek wilde ik gewoon niet dat het einde kwam. Het onderwerp ‘zelfmoord’ wordt hier echt onwijs goed beschreven. Een echte aanrader dus! Mijn review voor AB lees je hier.

Overspel Overspel – Tatiana de Rosnay (★★)
Overspel sleept je mee in een nachtmerrie. De nachtmerrie van Hélène. Als ze spontaan ingaat op het geflirt van een vreemdeling, zet dat haar leven op haar kop. De man overlijdt plotseling door een hartaanval in bed. Ze vlucht meteen uit zijn appartement maar heeft in paniek haar handtas laten staan. Toch gaat Hélène tot het uiterste om de waarheid te verhullen voor haar familie.

Dit boek is echt enorm spannend. Je belandt echt samen met haar een nachtmerrie die niet zomaar ophoudt. Het boek las ik in één treinrit uit van huis naar Amsterdam. Misschien had er voor mij toch iets meer diepgang in gemogen, vandaar twee sterren voor mij!

Het Rosie projectHet Rosie project – Graeme Simsion (★★★★)
Dit verhaal gaat over Don. Een man die door zijn autisme en sociale onhandigheid nog nooit verder is gekomen dan een eerste date. Met behulp van een lange lange lange vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te kunnen vinden. Onverwachts komt hij iemand anders tegen, die totaal niet in aanmerking komt als zijn perfecte partner. Toch helpt hij haar met de zoektocht naar haar biologische vader en stiekem doet hij dat toch wel erg graag.

Wat een bijzonder boek is dit! Het is een hele ervaring om mee te kijken in het hoofd van een autistisch persoon. Ik ben dan ook benieuwd naar het andere boek ‘Het Rosie effect’!

Tweede levenTweede leven – S.J. Watson (★★★★)
Een Tweede leven gaat over Julia. Ze wordt plotseling geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate die in Parijs woont. Ze woont daar samen met haar beste vriendin en via haar hoort ze ineens dat Kate een dubbelleven had. Julia wordt hier nieuwsgierig naar en terwijl ze op onderzoek gaat ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Onwetend belandt ze in een levensgevaarlijke wereld. Komt ze hier ooit nog uit?

Ik wist helemaal niet dat ik eigenlijk zoveel thrillers lees. Deze staat in ieder geval zeker hoog in het rijtje. Wat een spannend boek is dit zeg! Je moet gewoon even op adem komen zodra je de laatste bladzijde omgeslagen hebt. Als je van thrillers houd moet je deze echt lezen.

Een huis in FrankrijkEen huis in Frankrijk – Eva de wit (★★★)
Melanie woont in een prachtig landhuis in Frankrijk. Ze is hierheen verhuist voor de liefde maar als die haar plotseling verlaat komt ze erachter wat ze in Nederland heeft achtergelaten. Haar drie vriendinnen die ze heeft ontmoet tijdens haar studie Frans. Ze besluit ze alle drie uit te nodigen maar het wordt helemaal niet zoals ze het zich had voorgesteld. Iedereen blijkt stiekem haar eigen problemen te hebben. Zullen ze allemaal de waarheid vertellen?

Op zoek naar een boek om heerlijk weg te lezen in het zonnetje? Dan is dit boek echt iets voor jou. Het is geen ijzersterk verhaal maar wel heerlijk als je je gedachten even uit wil zetten. Als ik alleen al denk aan dit verhaal verlang ik al naar vakantie (én de zon!)

Als jullie het leuk vinden, ben ik er natuurlijk ook voor in om nog een vervolg te schrijven met de andere boeken die ik laatst heb gelezen!

Liefs, Sophie

Welk boek zou jij willen lezen?

16 comments

  1. Leuk lijstje! Ik ben zelf heel nieuwsgierig naar het nieuwe boek van SJ Watson. Ik heb er verschillende meningen over gehoord. Maar ‘Voor ik ga slapen’ is één van mijn favoriete boeken.

  2. Tweede leven vond ik ook onwijs spannend en rosie project staat ook nog op de planning. Ik loop een beetje achter in mijn reading challenge maar komt goed!

  3. Zo leuk, boekentips! Ik hou ook van boeken lezen (al doe ik het persoonlijk nog steeds wat te weinig) maar vind het altijd zo moeilijk kiezen, tips van anderen zijn dus altijd heel erg welkom!:) Het eerste boek dat je noemt, en waar je zelf ook zo enthousiast over bent, lijkt me heeel mooi en bijzonder, die ga ik dus op mijn lijstje zetten!! Liefs

  4. Liefde voor Het Rosie Project! Mijn hart en andere zwarte gaten vond ik ook mooi. Overspel en Een huis in Frankrijk wil ik nog graag lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge