Berlijn plog!

Van dinsdag tot donderdag heb ik een spontaan bezoekje gebracht aan Berlijn! Waarom? Dat vertelde ik in een eerder artikel. In berlijn heb ik geplogd en gevlogd! Om een vlog online te zetten vind ik nog best wel eng dus vandaar begin ik eerst maar eens met een plog! (Voor degene die dit lezen en niet weten waar ik het over heb, een plog is met foto’s en een vlog is met video’s). Laten we maar gauw overgaan tot de foto’s! Ik krijg er al helemaal weer kriebels van als ik er aan terug denk! Ik zou zo weer willen gaan!

Processed with VSCOcam with a5 preset

– De wekker ging  op dinsdagochtend om half 5 en ik stond om iets voor 6 uur (’s ochtends) al op de trein te wachten. Het was écht heel erg vroeg en het verbaasde me dat er nog meer mensen op het station stonden! Met mijn koffer, laptoptas en klein tasje voor mijn belangrijke spullen was ik helemaal klaar voor mijn spontane tripje!

– Ik had wat lekkers meegenomen voor onderweg in de trein aangezien de rit in totaal ongeveer acht uur duurde, deze zoute bommen waren alleen helaas een stuk minder zout dan gehoopt. Ze waren eerder zoet door de enorme hoeveelheid suiker! Ik ben echt een fan van drop en dus de volgende keer toch maar weer zoute haringdropjes!

Processed with VSCOcam with a5 preset

– Aangekomen in Berlijn ging ik op pad. De eerst dag had ik namelijk gepland om lekker even de toerist uit te hangen! Het was inmiddels drie uur en ik wilde graag nog een beetje van de stad bekijken. De S-bahn en U-bahn zijn echt mega handige dingen, tenzij je ze niet helemaal juist gebruikt hihi oeps. Na veeeel wandelen (want hé ik dacht echt dat het hier ergens moest zijn) vond ik per toeval het Reichstag en de Brandenburger Tor! Selfie time! (Ik heb trouwens heeeel veel selfies gemaakt want ja, als je alleen op reis bent heb je weinig keus haha)

Processed with VSCOcam with a6 preset

– Hierna wilde ik nog heel graag naar het ‘Holocaust monument’. Hier was ik twee jaar geleden wel langs gereden met de bus maar helemaal niet geweest. Vandaar dat ik nu mijn kans greep om er eens door heen te wandelen en stil te staan bij de reden van het monument. Er waren trouwens enorm veel klassen in Berlijn en ze zaten me allemaal aan te staren toen ik aan het vloggen was. Akward!

– Ik spotte een stuk Berlijnse muur en die moest natuurlijk op de foto! Ik vind Berlijn echt een prachtige stad met overal kunst op de muren, gebouwen en zelfs op DE muur. Niet van die lelijke graffiti zoals ik hier wel eens ooit zie in Nederland maar echt kunst! Weet iemand trouwens waar deze poppetjes voor staan? Ik kwam ze heel vaak tegen op muren en vind ze stiekem best wel leuk!

Processed with VSCOcam with a6 preset

– Ik besloot nog even wat mega grote winkelcentrums te bezoeken en mijn ogen uit te kijken hoe deze eruitzagen. Dit was mijn #OOTD, ik droeg mijn nieuwe mintgroene (nu al) lievelingstrui, een spijkerbroek en mijn witte allstars. Jaa comfi en leuk!

– Ik at bij Vapiano en ontmoette daar een ander Duits meisje wat ook alleen was! Zo heb ik dus de eerste keer helemaal niet alleen gegeten en heb ik ook nog eens 1,5 uur met haar gekletst op mijn beste Duits. Ja, ik ben best wel trots op mezelf dat ik dat zomaar heb gedaan! :) Ohja, het eten was ook erg lekker!

Berlijn 201515

– Doordat er iets was gebeurd (geen idee wat) kon ik niet met de U-bahn terug naar het station waar ik heen moest. Ik besloot maar een wandeling te gaan maken door de stad om vervolgens in een random bus te stappen en ik heb in totaal een uur langer gereisd dan de bedoeling hierdoor aangezien er vele haltes waren afgesloten. Uiteindelijk zette de bus me keurig af bij een groot station en kon ik weer verder reizen via de S-Bahn. Ik vind die S-Bahn trouwens een stuk leuker dan de U-bahn. Zo zie je namelijk ook nog wat van Berlijn als je boven de grond reist!

– Eindelijk kon ik op bed ploffen na deze vermoeiende maar leuke eerste dag. Ik besloot jullie maar eens te vertellen waar ik uit hing :)

Processed with VSCOcam with a5 preset

– Ik had echt amper bereik op mijn kamer en dat terwijl ik er nog om had gevraagd! Voorbereiden voor de sollicitaties ging dus super lastig omdat ik de hele avond heb geprobeerd foto’s te uploaden en naar het thuisfront te contacten dat ik nog helemaal heel was (haha). Om 12 uur ’s nachts sneakte ik mijn kamer uit om bij de ontbijtzaal goede wifi te halen, best wel eng zo alleen! Maaar ik kon eindelijk mijn artikel uploaden! Alles voor mijn blog hahaha.

– De wekker stond alweer om half 6 aangezien ik nog een verslag moest typen voor school waar ik die avond van te voren niet meer aan toe was gekomen. Om acht uur was het tijd voor een ontbijtje van het hotel. Lekker harde broodjes en een vers sinaasappelsapje!

Processed with VSCOcam with a6 preset

– Ik kwam trouwens overal op het station dit drankje tegen. Hebben ze het hier nu over Spacie!? Het drankje van vroeger waarbij je Fanta en Cola bij elkaar mixte! Dat was zo ‘cool’ toen haha!

– Ready to go naar het eerste bedrijf. ’s Ochtends was het nog wat frisjes dus ik besloot mijn jas toch maar aan te doen ondanks de heerlijke zonnestralen door het raam.

Processed with VSCOcam with a5 preset

– Mijn kamer sleutel was écht HUGE. Zo niet handig want het neemt superveel plek in beslag in mijn tas!

– Ooooooh de bloesem en de knal blauwe lucht. Hoe gelukkig kan je iemand maken :) (ik moest toen trouwens heel erg aan Dina denken die zei dat ze zo van bloesem houdt haha!)

Processed with VSCOcam with a6 preset

– Charlottenburg, het station waar ik elke dag via de S-bahn de stad in ging! Het was tijd om bedrijven te bezoeken!

– Deze dag ging ik geheel in stijl naar de sollicitaties toe hihi, het was wel echt warm met mijn zwarte laarsjes. Het was namelijk (net als in Nederland) behoorlijk warm op woensdag! Gelukkig had mijn jurkje korte mouwen! Overigens, bijna iedereen die ik sprak bij een bedrijf had gewoon zijn/haar sneakers en comfi kleren aan! Dat betekent dat, als ik daar een stage vind, ik niet elke dag mezelf in nette outfits hoef te hijsen! Pluspuntje :)

Processed with VSCOcam with a6 preset

– Om drie uur was ik al klaar en besloot ik mijn jurkje in te wisselen voor wat handigere kleren! Het was even een heel op- en neer gereis maar ik was blij om weer even een broek aan te hebben! Ik besloot ‘The East Gallery’ te bezoeken. Het zonnetje scheen daarbij heerlijk en ik genoot van de adembenemende schilderkunsten op de muur. Sommige gewoon mooi en leuk, andere heel diepgaand. Ohja, kijk daar heb je die poppetjes weer!

Processed with VSCOcam with a6 preset

– Deze muurschildering van het raam vond ik wel heel tof, hihi BERLIN! Ik kon toen nog steeds niet geloven dat ik het gewoon heb gedaan. Dat ik spontaan een reis durfde te boeken en langs bedrijven ben gegaan. Ja, ik ben best wel een beetje trots op mezelf!

– Ik besloot een restaurantje te zoeken ín de zon. Dat bleek nog een hele opgave in de stad vol met hoge gebouwen. Ik eindigde uiteindelijk bij de Brandenburger Tor als uitzicht mét een ondergaand zonnetje. Genieten!

Processed with VSCOcam with a5 preset

– Een biertje er bij tijdens de laatste zonnestralen van de dag. Wat een genot, Berlijn je bent fijn!

– Ik bestelde (weer) een pasta en het was echt heerlijk! Toen de zon onder was gegaan besloot ik weer naar mijn hotel kamer te gaan.

Processed with VSCOcam with a6 preset

– Voordat ik en mijn OV-kwaliteiten elkaar hebben gevonden waren we een half uur verder. Het was zo ingewikkeld dat er nét toen ik er was in Berlijn precies de U-bahn, die ik wel drie keer nodig had die dag, door wegwerkzaamheden maar  tot halverwege reed en waardoor ik dus twee keer moest overstappen elke keer. De stations gaven alleen helemaal niet aan op welke U-bahn je dan moest overstappen dus dat was elke keer weer een groot gepuzzel. Uiteindelijk kwam ik in mijn hotelkamer mét boodschapjes. Chocolade voor ’s avonds, een banaan voor op de terugweg, en mango koekjes voor Dagmar omdat ze zo van Mango houdt! Maar hé die moest ik net weer vergeten toen ik haar eindelijk zag vrijdag. (Slim, Sophie…)

– Op mijn kamer keek op aanraden van Justine, Love Rosie. Superleuke film alleen een beetje heel erg jammer dat haar vader overlijd in de film. Zulke momenten zijn zo ontzettend confronterend en een huilbui bleef dan ook niet achter. Ik haat films waarin mensen hun vader of moeder verliezen. Het is té herkenbaar en het verpest heel het ‘het is maar een film’. Uiteindelijk werd het moment niet te vaak aangehaald en vond ik het een leuke typische film waar je (normaal gesproken) niet bij na hoeft te denken. Perfect voor een avondje als deze!

Processed with VSCOcam with a5 preset

– Donderdag was het alweer tijd om naar huis te gaan, helaas! Ik kocht wat lekkers voor op de terugweg en een broodje voor ’s avonds aangezien ik gelijk naar de Uni ging zodra ik weer in Nederland was. Het was namelijk open avond voor master opleidingen en ik ging er nu al naar toe om te kijken of ik tijdens mijn minor een pre-master zou willen doen. Lekker toekomst gericht dan ook deze dagen haha!

– Ik las in de trein ein-de-lijk het boek uit waar ik echt al een half jaar in lees. Ik kon mezelf er gewoon niet toe dwingen te blijven lezen. Er zaten redelijk wat moeilijke woorden in het boek en ik vond de zinnen niet altijd prettig lezen. Uiteindelijk vond ik het wel een heel mooi boek en heb ik zeker even een paar keer mijn tranen weg moeten slikken toen ik naast die ene nette zakenman in de trein zat…

Processed with VSCOcam with a5 preset

– Jammie! Ik at mijn pudding rozijn dingetje als lunch en ik genoot er van. Vakanties zijn tenslotte om van te genieten! Ook minivakanties zoals deze!

– Daarnaast typte ik nog een aantal concepten voor mijn blog en kon ik eindelijk weer op mijn telefoon toen ik na 6 uur reizen weer in Nederland was. Ik heb deze vakantie geleerd dat slechte Wifi nog erger is dan helemaal geen Wifi… Het zonnetje verwelkomde me in Nederland en na heel wat uurtjes was ik dan eindelijk weer thuis!

Kortom, ik heb echt ontzettend genoten van mijn impulsieve tripje! Ik heb voor het eerst een reis alleen gemaakt en het beviel me heel goed! Ik heb ook zoveel meer mensen om me heen aangesproken en dat vind ik eigenlijk wel erg leuk! Ik kijk terug op een geweldige ervaring en hoop dat ik nog wat ga horen van de bedrijven die ik bezocht heb. Fingers crossed!

Liefs, Sophie

40 comments

 1. Super leuk om te lezen dat je het fijn hebt gehad! Het lijkt me echt spannend om alleen naar een ander land te gaan. Ik vind het dan ook erg knap van je dat je dat durft, haha! Leuk om door middel van een plog te zien wat je allemaal hebt gedaan in Berlijn. :-)

 2. Wat een ontzettend toffe ervaring. Het maakte wel duidelijk dat je heel graag in Berlijn wilt studeren/stage lopen. Er echt naar toe gaan is natuurlijk ook het allerbeste. Een paar dagen alleen op reis gaan lijkt mij ook heel tof! Hopelijk vind je een te gekke stage plek!
  Dionne schreef onlangs …Armcandy | Bohemian wrap bracelet

 3. Wauw, wat tof! Super goed dat je dit helemaal in je eentje gedaan hebt. En ook leuk dat je dat meisje ontmoet hebt. Ziet eruit alsof je het geweldig gehad hebt, die paar dagen daar! Ik kan erover meepraten dat het best gek is om in je eentje van huis te zijn – ikzelf ben nu op exchange in Melbourne en moest er ook best aan wennen in het begin!

 4. Tof dat je deze impulsieve trip hebt gemaakt! Ik denk dat bedrijven het wel waarderen dat je helemaal vanuit Nederland naar Berlijn bent gegaan om bedrijven te bezoeken. Dus hopelijk rolt er iets moois uit. Ik ga voor je duimen!

  Ik zie trouwens dat je een sjaal voor de jas hebt gevonden. Leuk! :)
  Renske schreef onlangs …Sunday Baking Day – Scones

 5. Ahh, zo cool dat je gewoon in je eentje op pad bent gegaan. Grappig dat je dan gelijk iemand ontmoet die ook alleen is. Alsof je elkaar dan aantrekt ofzo. Super leuk om te zien Sophie! nu hopen dat je het volgend half jaar net zo leuk gaat vinden daar <3

 6. Wat een heerlijk overzicht heb je er van gemaakt zeg! Ik word er helemaal vrolijk van! En hoe tof dat je het in je eentje hebt ondernomen en naar een sollicitatie bent geweest: echt helemaal tof! Ik ga voor je duimen dat je goed af gaat lopen, want dat zou echt helemaal te gek zijn! Voor nu wens ik je nog een fijne rustige zondag meis. X

 7. Wat een onwijs leuke plog! :) Wat gaaf dat je alleen bent gegaan! Knap hoor! De schilderijen op de muur zien er prachtig uit! De pasta’s zien er heerlijk uit!

 8. Wow wat gaaf dat je dit hebt gedaan Sophie <3!! In Duitsland verkopen ze inderdaad fanta & cola door elkaar in flessen, mijn familie neemt het altijd mee uit Duitsland voor mij haha. Leuk dat je het zo fijn hebt gehad <3 Ik vroeg me alleen wel af of je al een definitief bedrijf hebt gevonden of nog aan het zoeken bent? Of lees ik niet goed haha. Liefs Sabrina

 9. Wauw, wat leuk dat je dit gedaan hebt! :-) Het leek me een gezellig vakantietje. Ik zou trouwens ook twee dagen na elkaar pasta bestellen, haha! Ik hoop voor jou dat je snel goed nieuws krijgt van de bedrijven in Duitsland! Ik duim mee!

 10. Ik hou van je plog, mooie foto’s en een te leuke schrijfstijl! Ik begrijp heel goed dat je vlogs nog eng vind, vond ik ook hoor en stiekem nog steeds en wat tof dat je het alleen hebt gedaan, wil ik ook eens doen.
  Renee schreef onlangs …IK NEEM JE MEE

 11. Wauw wat knap dat je alleen naar Berlijn bent geweest :) ik zou echt bang zijn om te verdwalen ofzo. Hoe verliepen de contacten met de bedrijven? Mag je er stage gaan doen? Ik ben 3 jaar geleden in Berlijn geweest en was echt onder de indruk, het is er zo sfeervol he :)
  Anneleen schreef onlangs …No Words Tag

 12. Berlijn lijkt mij zo ongelooflijk tof! Mooie foto’s heb je gemaakt trouwens. En wat grappig dat je aan mij moest denken bij het zien van die PRACHTIGE bloesems. <3

 13. Chapeau! Ik zou die stap echt nooit durven zetten. Iedereen die alleen op reis geweest is, is er zo enthousiast over. Maar eerlijk? Ik zou het niet kunnen.. De angst is te groot.

 14. Wat ontzettend gaaf dat je gewoon in je eentje naar Berlijn bent geweest! Ik ben er zelf ook geweest voor mijn studie, echt een prachtige stad met al die graffiti e.d. En het holocaust monument is zo ontzettend mooi en indrukwekkend om te zien! Ik zou zelf ook nog wel eens zo een trip willen doen, maar dan naar Londen, Parijs of Antwerpen :) Je hebt me geinspireerd, haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge