Plog | Het journaal presenteren, HEMA en uiteten!

Processed with VSCO with b1 preset

Wat gaan we doen in de vakantie? Was de vraag die ons bezig heeft gehouden in Januari. Vorig jaar gingen we een aantal dagen weg naar Bergen en dat was erg goed bevallen. Dit jaar voelde een minivakantie echter als een blok aan het been en waren we allemaal toe aan orde en rust. Bovendien was ik nog maar één week thuis van Amsterdam als de carnvalsvakantie zou beginnen. Toch wilde we wel graag er op uit. Uiteindelijk kwam het idee in mij op om naar het beeld en geluid museum te gaan. Daar wilde ik stiekem al heel lang naar toe! Benieuwd wat we daar hebben gedaan én wat ik er van vond? Kijk mee naar mijn PLOG.

Processed with VSCO with a5 preset

Op woensdag besloten we een dagje weg te gaan en op het station haalde we een heerlijke lunch, natuurlijk van HEMA, haha! Sinds ik daar stage heb gelopen is HEMA langzaam echt in mijn hart gaan zitten. Vooral toen ik ontdekte dat de broodjes daar echt totaal niet duur zijn vergeleken een andere broodzaak op het station! Echt mega toevallig kwam ik ook een andere stagiaire tegen in de HEMA die ik bij de HEMA heb leren kennen. Zo leuk én hoe toevallig en grappig dat we elkaar ín een HEMA weer eens ontmoeten haha!

Processed with VSCO with a5 preset

Het Beeld en geluid museum is in Hilversum op het Mediapark. Alleen al van deze omgeving ging mijn hartje sneller kloppen. Ik vind de tv en radio stiekem allemaal zo interessant! Ook wandelde Geraldine van BNN zo eventjes voorbij. Ohja, die mensen werken hier natuurlijk! ;-) Blijft stiekem toch wel tof.

Processed with VSCO with a5 preset

Bij de ingang krijgt iedere bezoeker een persoonlijke ring. Ik had hem voor deze middag (hééél fancy) vernoemd tot duim ring. (iets met dunne vingers). Oh die ring was trouwens wel écht heel tof aangezien je je eigen presentator kan kiezen voor de informatieschermen (ik koos natuurlijk voor Art ;-)) en zo dingen te zien en horen kreeg die bij jouw leeftijd passen.

Processed with VSCO

Zo hoorde ik dat, toen ik 16 was, de ultieme hit ‘Let her go’ van Passenger was. Time flies! Met mijn ring kon ik ook mijn eigen kamer te zien krijgen als 16 jarige. Dat paarse kleurtje op de muur is misschien niet mijn ding maar ik zou een concert van deze drie topartiesten zeker niet afslaan! (Daar ging het natuurlijk stiekem ook om).

In het gedeelte van het klokhuis kon je je eigen bord samen stellen met eten wat jij graag zou willen eten in de toekomst. Bereid je voor op de meest toffe dingen hoor haha!
mijn_Klokhuis+Eten_2016_02_10

Zo koos ik ten eerste voor paarse rijst. (rechts achterin) Hoe leuk is het als ons eten in de toekomst een ander kleurtje krijgt!? Ziet er gelijk een stuk gezelliger uit op je bord haha! Ook leek mij een taartje met allemaal groente erin wel lekker, ben ik nu al fan van aardbeispaghetti, zou ik zo een paprika ijsje nemen of een hap zetten in mijn “sinaas-appel”. Vergeet bovendien niet de verstopte vruchtjes die allemaal aan één takje groeien. Handig! Net als een vierkante watermeloen. Zo veel makkelijker snijden, eten en meenemen.

vliegding

Daarnaast ontwikkelde ik mijn eigen vervoersmiddel voor de toekomst. Zie je mij al gaan met mijn bureau (INCLUSIEF: stuur, windaandrijving van een föhn, een ballon, zwaailicht (voor het geval ik haast heb) en een Nederlandse vlag en hartjes. Ik vlieg namelijk met liefde over alle files heen. Hemelsbreed zijn sommige plaatsen veel aantrekkelijker om te bereiken haha!) Mij leek het in ieder geval wel handig zo’n zwevend bureau. Altijd plek om dingen neer te leggen of last minute nog iets te doen ;-)

Processed with VSCO with a4 preset

Ook was ik eventjes VJ, al bleek dat niet helemaal mijn roeping te zijn, clipjes mixen. (WAAR MOET IK OP DRUKKEN!?)

Processed with VSCO with a5 preset

Zo licht als een veertje kon ik aan dit schilderij hangen, Net als dat mijn zusje op twee vingers een soort handstand kon doen op de bank. Zo knap van ons hahaha ;-)

Processed with VSCO with a5 preset

Ook kropen mijn zusje en ik op een plekje waar je muziek kon luisteren. Even genieten van ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij.

Processed with VSCO with a5 preset

Ook presenteerde ik het journaal wat eigenlijk nog best wel lastig is, maar wat ik ontzettend leuk vond om te doen. Wat blijft die nieuwsredactie mij prikkelen! Zou ik dan echt ooit mijn droom gaan verwezenlijken? Het ging overigens nog best lastig want wat gaat die tekst toch snel op de autocue. Ik heb in ieder geval enorm veel respect voor die nieuwslezers gekregen hoe zij zo rustig kunnen praten haha!

Processed with VSCO with a5 preset

We sloten deze superleuke dag af in Utrecht bij Toque Toque, een restaurant wat Dionne had aanbevolen. Zoals je kan zien was het inderdaad om te smullen!

Uiteindelijk hebben we allemaal een superleuke dag gehad in het Beeld en geluid museum. Als je denkt dat je te oud bent voor dat soort dingen, echt niet! Zelfs mam vond het ontzettend leuk! Ik vind het altijd superleuk als je zelf wat kan doen in een museum en dat was bij Beeld en geluid zeker het geval. Gelukkig had het noorden geen vakantie en was het dus niet superdruk in het museum. Zo hoefde we ook niet lang te wachten om gebruik te maken van alle dingen. Al met al kan ik jullie een bezoekje dus echt van harte aanraden, wij zijn er in totaal bijna vijf uur geweest!

Ohja, de resultaten van die dag krijg je direct toegestuurd naar het opgegeven e-mailadres, leuk!

Misschien ga ik na dit dagje toch maar eens kijken naar een vervolgstudie of een interessante minor/stage. Ik blijf toch kriebels krijgen van deze omgeving!

Liefs, Sophie

Ben jij ooit bij het Beeld en geluid museum geweest?

13 comments

  1. Super tof! Ben ook heel wat jaar terug in het beeld en geluid museum geweest, zo leuk!
    2 jaar terug ging ik naar de opnames van lingo, ook op het mediaterrein in Hilversum. En jeetje het is inderdaad wel erg gaaf te bedenken dat al die bekende mensen daar werken haha.
    Rosanne schreef onlangs …Je weet dat je student bent als..

  2. Wat gaaf! Ik was helemaal niet bekend met dit museum maar ik ga dit zeker onthouden. Wat een super toffe dingen kan je daar doen. En ga je droom achterna, als het blijft kriebelen moet je er zeker iets mee!

  3. Wauw wat een tof museum, ik kende dit eigenlijk helemaal niet echt! Misschien toch eens leuk om ook naartoe te gaan. Inderdaad leuk als je zoveel zelf kan doen in een museum. En ik zou ook weleens willen proberen om het journaal te presenteren, haha! En ja, als je dat zo blij maakt zou ik zeker op zoek gaan naar iets dat in dit straatje past:) Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge