Alle ins en outs van mijn blog – Waar blog ik eigenlijk over?

Waar blog ik eigenlijk over, de titel van dit blogje. Gek eigenlijk want normaal begin ik nooit met de titel. Toch is dat een vraag waar ik vaak geen antwoord op weet. Om het voor jou, mij en iedereen duidelijk te maken heb ik besloten vandaag een artikel te schrijven over mijn blog. Want help? Waar blog ik nu eigenlijk over!? Ik vertel je vandaag waar ik nu eigenlijk over blog!

Oke, die intro is tot nu toe nog even niet helemaal waar. Want hé, ik heb zelf echt geen flauw idee hoe ik in een zin (of een paar) kan omschrijven waar ik over blog. Elke spam je blog moet er weer een hoop creativiteit naar boven komen borrelen om mijn blog zo goed mogelijk te beschrijven. Ook laatst op het event vroeg iemand waar ik over blog, uhhhhhhh. Dit wordt steeds lastiger naarmate de artikelen breder en breder worden. Ik hoop dat ik aan het einde van dit artikel dan éindelijk geen struggles meer heb om in een paar zinnen te zeggen waar ik over blog.

Mijn doel
Ik blog voor twee doelen. Ten eerste blog ik voor de herkenning zoals ik al aangaf in het artikel van vorige week.  Ik hoop dat ik het zoekresultaat kan zijn waarop ik maandenlang heb gegoogled. Ik wil er zijn voor de mensen die herkenning zoeken. Ten tweede wil ik de grote andere groep iets bijbrengen, inspireren en leren. Ik wil door middel van mijn openheid proberen een indruk te geven van wat er om kan gaan in iemand die een dierbare is verloren, wat voor gevolgen dit heeft en hoe zo iemand er mee om gaat. Ik hoop dat jullie hierdoor kunnen reageren op zo’n situatie in je eigen persoonlijke omgeving! Dit zijn de twee doelen waarvoor ik blog en ik doe hard mijn best om deze beide te verwezenlijken! Daarnaast vind ik het natuurlijk ook superleuk om ook eens wat andere artikelen te plaatsen over waar ik me mee bezig houd in mijn leven.

Mijn thema’s
Zoals jullie weten blog ik niet alleen maar over mijn vader. Ik blog ook over heel veel andere zaken die zich afspelen in mijn leven. Bijvoorbeeld neem ik jullie graag mee op reisjes zoals naar Bergen en Berlijn! Ik schrijf artikelen over het studentenleven/school en dingen die spontaan in me op komen zoals het artikel ‘Ben jij wel leuk genoeg online’ en vele lijstjes!

Mijn motto
Ik leef nog steeds met het motto: Leef, leer, lach en heb lief. Daarbij ga ik mijn dromen achterna en stel ik niet veel meer uit! Ik wil leven in het nu want niemand heeft je een morgen gegeven. Ik hoop dan ook dat ik jullie daarmee kan inspireren! Zo ga ik vrijdag iets doen wat ik al heel lang wil, ben ik spontaan naar Berlijn gegaan, ben ik deze blog begonnen en nog veel meer! Ik ga voortaan niet uitstellen, maar doen!

Ik blog over…
En dan blijft het stil, ik weet het gewoon niet. Ik kan mijn blog nog niet in een paar zinnen omschrijven. Wellicht kun jij mijn blog kort en krachtig beschrijven met een paar woorden, misschien wel zinnen? Ik ben benieuwd! Laat het even weten in de reactie. Wie weet inspireer jij mij weer!

Doelen niet bereiken
Hoe graag ik ook hoopte dat ik aan het eind van dit artikel kort en krachtig kon omschrijven waar ik nu over blog. Ik weet het gewoon niet aangezien ik mijzelf niet zie als een gewone persoonlijke blog. Je doelen niet bereiken, hoe ga ik daar mee om? Soms is het zo dat iets tegenvalt. Ik kan daar echt heel moeilijk mee om gaan maar gelukkig helpt mam me daar vaak mee! Als iets minder goed uitpakt dan de bedoeling dan blijf ik herhalen dat het gaat om de ervaring. Net zoals het tripje naar Berlijn wat tot nu toe nog niet echt iets heeft opgeleverd. Ik kijk wat ik er van heb geleerd en steek de bult ervaring in mijn zak. Ik ben in mijn eentje naar een vreemde stad gegaan en heb het daar ontzettend naar mijn zin gehad. Zo, die ervaring pakt niemand mij meer af! Ook nu ben ik weer wijzer geworden via dit artikel. Ik had helemaal niet in de gaten hoe breed mijn artikelen eigenlijk wel niet zijn! Wat vinden jullie daar nu eigenlijk van. Moet ik weer meer terug naar de kern, of vinden jullie het juist fijn zo breed?

Liefs, Sophie

Met welke woorden zou jij mijn blog beschrijven? Wat zou je graag (meer) willen zien op mijn blog?

17 comments

 1. Mooi geschreven! Tot nog toe vind ik het vrij duidelijk waar je over blogt. Je blogt over jouw leven, hoe het is om een ouder te verliezen maar ook hoe je door moet gaan met je leven. Een blog met persoonlijke verhalen, afgewisseld met lifestyle artikelen :) ik vind je blog in erg geval erg leuk. Maakt toch niet uit dat je nog niet je ‘niche’ hebt gevonden? Gaat erom dat jij er plezier in hebt en er voldoening uit haalt!

 2. Ik vind jouw blog dus ook vrij duidelijk hoor. Je blogt inderdaad gewoon over jouw leven (en alles wat jou bezighoudt) en daar speelt je het overlijden van je vader een grote rol in. Ik vind het dan ook mooi als je hierover schrijft: dat laat echt zien hoe sterk je bent en hoe wijs je al bent voor jouw leeftijd <3 Ik ben dus echt dol op jouw blog en op jouw persoonlijkheid! Big yeah voor jou ;-) X

 3. Ik vind je blog onwijs fijn om te lezen. Ik zou zeggen dat jouw blog gaat over alles wat jou interesseert en alles wat jij meemaakt in je leven. Daar speelt het overlijden van je vader een grote rol in.
  Ik vind dat je prachtig schrijft!
  Veel liefs, Kim

 4. Ik sluit mij aan bij Justine en ik vind dat je zo door moet gaan want je maakt gewoon prachtige verhalen die jij hebt meegemaakt . Of ja prachtige verhalen, je schrijft heel mooi, sommige verhalen zijn natuurlijk wat minder, maar wel goed om te lezen
  Manon schreef onlangs …El.F. Brushes

 5. Ik vind het zelf ook heel moeilijk om te omschrijven waar ik over blog. Ik vind dat jouw blog erg positief is. Je hebt zoiets heftigs meegemaakt en je weet het iedere keer weer prachtig te schrijven. Je blogt over jouw leven en ik vind de artikelen over je vader altijd ijzersterk. Niet alleen sterk maar ook inspirerend. Ik lees je blog dus ook met veel plezier!

 6. Ik ben het helemaal eens met Justine en Léonie. Je schrijft verhalen waarin je jezelf kwijt kan, waar anderen wat van kunnen opsteken of waarin ze zich kunnen herkennen. Dat je (nog) niet echt een niche hebt gevonden, betekent niet dat dit de toekomst van je blog in gevaar brengt. Je blog is namelijk al speciaal genoeg, ook zonder deze niche.
  Chris Schoonens schreef onlangs …Ik zie er eng uit

 7. Een niche vind ik eigenlijk maar lastig, ik lees het liefst persoonlijke verhalen met een beetje afwisseling. Wanneer je nu zou bloggen over een lippenstift zou ik het alsnog leuk vinden omdat jij gewoon leuk schrijft etc. Een niche kan zelfs een beetje saai worden…haha. Gewoon lekker doen wat jij wilt en waar jij je goed bij voelt <3

 8. Je hoeft geen doel voor ogen te hebben, zoiets komt geleidelijk, je doet gewoon je ding en gaandeweg komt er een bepaald patroon in, je ontdekt wat de kern is en waar je graag over schrijft/wat je graag van je af schrijft.

 9. Ik ben van mening dat het vrij duidelijk is waarover je blogt en je onderwerpen zijn misschien wel breed maar sluiten wel mooi bij elkaar aan. Eigenlijk geef je je lezers een kijkje in je leven en gedachten :-)
  Ik ben persoonlijk niet echt voor een niche te vinden… Dan vindt ik het al gauw gaan vervelen. Ik vindt dat je goed bezig bent : je schrijft heel sterk,bje artikelen zijn goed en duidelijk … Meer moet dat toch niet zijn ? Wat maakt het uit wat je erop plakt van onderwerp? Zolang jij het artikel graag en met voldoening schrijft en het voor jou en ons duidelijk is is dat volgens mij meer dan voldoende!

  You go girl !

  Liefs
  Eline wijns schreef onlangs …10 dingen die me blij maken

 10. Ik denk je andersom ‘moet’ denken, ben jij tevreden over je blog!? Wil jij het anders doen of ben je er op deze manier blij mee. Ik vind je blog top. Mooie, soms treurige artikelen afgewisseld met wat meer luchtige blogs. Blijf lekker zoals jij bent, doe je goed! :)
  Miriam schreef onlangs …Hoera, 1 jaar!

 11. Pff hier denk ik ook zo vaak over na, en eigenlijk weet ik het grotendeels ook wel. Maar het is niet dat het mijn doel is om op deze manier te blijven bloggen.

  Nu zeg ik nog dat ikzelf een creatief chaotisch geordend jongedame ben maar ik blog bijv nog niet heel creatief. Ben wel (ooit) zo begonnen, maar momenteel is het super persoonlijk. Ik kan me dan ook erg vinden in jouw doel. Bij jou gaat het over herkenning en begrip voor mensen die een dierbare hebben verloren en bij mij over mijn persoonlijke groei en dan de struggles die ik tegenkom.
  Ik denk dat ik de opbouw van jouw blogpost wel goed kan gebruiken want ik ben super goed in alles door elkaar te vertellen :D *als je het goed vind tenminste en zo ja, dan mail ik je als het online staat*
  emily schreef onlangs …Een tussenstand

  1. PS. Ik ken je blog nog niet zo lang, en reageer niet zo vaak op blogs, maar ik vind dat je wel mooi en duidelijk schrijft! Blijf lekker schrijven waar jij je goed bij voelt, dat is het allerbelangrijkste!
   emily schreef onlangs …Een tussenstand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge