Afstuderen bij een super tof bedrijf!

foto van De mooiste ster aan de hemel.
Afstuderen bij een super interessant bedrijf, ik ben een van die gelukkige! Tenminste, dat vind ik! Mijn afstudeerstage is twee weken geleden begonnen en stiekem heb ik nog een hoop weken te gaan. Toch kan ik het niet laten om jullie wat te vertellen over mijn afstudeerstage, nieuwsgierig? Lees dan verder!

Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik Commerciële Economie op het HBO studeer. Inmiddels ben ik alweer begonnen aan de aller laatste loodjes van de studie. (O MIJN GOD) Wat vliegt de tijd! Ik kan me nog zo goed herinneren toen ik aan mijn eerste stage bij de HEMA begon vorig jaar september. Toen heb ik ook echt een geweldige ervaring op mogen doen. Het was ook een hele verandering, op kamers in Amstelveen en dus wonen op randje Amsterdam op een studentencampus. Je begrijpt, het was geweldig. Vooral ook omdat ik zulke lieve huisgenootjes had voor die vijf maanden. Ook had ik leuke collega’s en heb ik me geen moment verveeld. Mijn onderzoek, dat ik naast meewerken deed, was namelijk reuze interessant. Dat ik mijn onderzoek mocht afronden met een negen(!), had ik natuurlijk nooit durven dromen.

En toen kwam het geweldige avontuur in IJsland. Wéér de beste keuze die ik had kunnen maken. Het land was prachtig, de mensen geweldig en de ervaring onvergetelijk. O, en school was ook interessant ;-) Ik dacht toen al regelmatig dat het leven eigenlijk niet beter kon. Wie heeft nou het geluk van twee geweldige ervaringen!?

In IJsland wilde ik eigenlijk niet graag solliciteren, dat is natuurlijk extra moeilijk vanaf zo’n afstand en niet geweldig internet. Maar goed, soms gaan dingen even niet anders. Dat het me uiteindelijk is gelukt om toch zo’n toffe stageplek te krijgen, daar ben ik echt zo blij om!

En nu zit ik dus al twee weken op het hoofdkantoor van Jumbo. Jup die ene supermarkt die vast bij jou in de buurt te vinden is. HOE leuk! (ik ben enthousiast). Ik heb tot nu toe hele leuke en gezellige collega’s en ik weet zeker dat ik hier zoveel mag leren! Ik schrijf mijn scriptie voor Jumbo én werk drie dagen per week mee met de afdeling online (content) marketing. Super interessant, maar wel even pittig. Dit omdat school eigenlijk wil dat we vijf dagen in de week werken aan onze afstudeeropdracht. Het weerhoudt me er in ieder geval niet van om extra mijn best te doen om dit goed af te sluiten. Zoals pap zou zeggen: “uitgaan van je eigen kracht”, en dát ga ik doen! Met crossed fingers natuurlijk dat ik mijn scriptie in één keer mag halen.

Tijd om de laatste periode van school ook af te sluiten met een goed gevoel.

Liefs, Sophie

Heb jij nog tips voor het afstuderen en het schrijven van een scriptie?

7 comments

  1. Wat fijn dat je op je plek zit daar! Ik moet nog steeds heel erg wennen maar ik denk dat ik ook wel op mijn plek zit :) Ik ga er ook nog een artikel over schrijven, want nu kriebelt het bij mij ook wel om er iets over te schrijven. En ik moet trouwens naast het schrijven van mijn scriptie ook meewerken met het bedrijf. Ik merk nu al dat het schrijven van mijn scriptie sneller gaat dan verwacht (het plan van aanpak dan). Maar goed, we shall see!
    Maaike schreef onlangs …Mijn verblijf in hotel Palazzo Violetta

  2. Wat een enthousiasme, heerlijk!! Heel cool dat je stage gaat lopen bij de jumbo. Zal wel even een drukke periode worden met met zulk enthousiasme kom je daar makkelijk doorheen! Geniet ervan, en fijn om deze positiviteit met je te mogen delen:) liefs

  3. Heeeel veel succes Sophie! Ik snap het helemaal: het is zo druk hé! Niet normaal, haha. Maar blij dat je je amuseert, dat is ook bij mij het geval. De tijd gaat zo snel hé, wooow. Ik ben er zelfs nog niet aan toegekomen om weer aan m’n thesis te schrijven, oepsie. Liefs en fijn weekend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge