#4 Mijn vrijdag – Eilanden, lang winkelbezoek en de mol

image

Afgelopen vrijdag heb ik voor jullie geplogt! Ik neem jullie mee naar een drukke maar fijne vrije dag. Kijk je mee?

Tot mijn grote teleurstelling had ik vorige week twee hertentamens in de agenda staan. Deze gingen (helaas) niet beide geheel vlekkeloos. De uitslag laat nog even op zich wachten maar ik verwacht niet dat ik ze beide heb gehaald. Vrijdag had ik dan eindelijk vrij, niks geen school of iets anders. Want vandaag begint de nieuwe periode pas weer.

image

Ik stond op rond 10 uur na het lezen van alle blogs in mijn bloglovinfeed. Dit is zowaar uitgegroeid tot een gewoonte. Ik ontbeet met hagelslag (zoals bijna altijd) en ik had deze keer enorm veel geluk met de verstopte chocolaatjes. Jammie!

image

Nu kon ik het pakketje van Dagmar een stuk beter bekijken nu het licht was! Er zaten ook nog eens hele leuke kaartjes bij + een lief kaartje van Dagmar zelf! Ik was echt heel even weer het onbezorgde gelukkige meisje toen ik het pakketje mocht ontvangen. Ik kan er nog steeds van glimlachen als ik de boeken zie liggen. Het wordt tijd dat ik er in ga lezen!

image

Al gauw ging ik samen met mam op weg naar het reisbureau. Het was tijd om een reis te boeken voor de zomervakantie. Na lang twijfelen tussen wat kleine griekse eilanden, Malta en Mallorca was onze reis een feit. Het was een lastige keuze aangezien dit de eerste keer wordt dat we zonder papa op vakantie gaan. Normaal gesproken huurden we een auto en gingen we daarmee het hele eiland verkennen. Dit feestje zat er helaas niet meer in en dus was een redelijk geregeld openbaar vervoer wel prettig om toch wat van het eiland te kunnen ontdekken.

In de zomer gaan we dus naar Mallorca, het plaatsje Ca’n Picafort! Ik heb er nu al onwijs veel zin in. Kom maar op met een flinke dosis zonneschijn, cultuur en een overvolle fotocamera! Ik ben er nu al klaarvoor ;) Nu nog wachten of dat alles ook echt zo leuk wordt als we hopen. Het zal ongetwijfeld een enorm gemis zijn zonder papa. Nu ben ik nog maar de enige snoei hete zonliefhebber :(

image

’s Middags at ik een boterham met gesmolten kaas. Dat vind ik echt heerlijk!

image

Na de lunch was het tijd om mijn kasten op te meten. Deze middag gingen we namelijk naar de Ikea! Mijn kamer was nog steeds een bende sinds de komst van de nieuwe vloerbedekking. Ik had gewoon niet de tijd gehad om alles op te ruimen. Naja, die had ik wel, maar ik wilde gewoon ook gelijk grondig opruimen en nieuwe kastinrichtingen! Dus zo gezegd zo gedaan. Meten maar!

image

Ook snoepjes stopte ik in mijn zak ter voorbereiding op een lang lang winkelbezoek haha, ze kwamen trouwens goed van pas ;)

image

Alle kasten netjes uitgewerkt op paint met alle maten er bij. Hoezo goed voorbereid?! Natuurlijk mocht ik de toffe zonnebril niet vergeten omdat het zonnetje de heenweg goed scheen!

image

Eerst eventjes wat ruilen en daarna konden we gaan shoppen! Ik was niet de enige in de Ikea die kwam voor opbergers! De hele Ikea was er op ingericht, handig! Het zal wel een dingetje zijn waar iedereen mee bezig is de laatste tijd. (Dat verzacht de schaamte dat er al twee maanden lang dozen in mijn kamer staan, klaar om uitgepakt te worden…)

image

Maar liefst drie(!) uur later hadden we dan alles wat we (dachten) nodig te hebben. Ik was alleen nog op zoek naar een bakje, die ze volgens een werknemer alleen in de showroom hadden staan….. Mijn benen konden niet meer aangezien ik laarzen aan had met een hak. Maar goed, ik wilde het bakje toch echt hebben dus ging ik vanuit het magazijn de hele tocht naar boven door de showroom maar weer af.

image

Tadaaa, eindelijk het bakje gevonden. Toen snel weer naar het magazijn om alles af te rekenen. Ik had enorme honger gekregen omdat het inmiddels al half 7 was dus ik wilde naar huis!

image

Liep ik richting de kassa, staat daar van die enorme torens met allemaal bakjes. MEEN JE DIT! Dacht ik bij mezelf. Nu was ik dus in principe voor niks helemaal naar boven gegaan. En bedankt Ikea mevrouw… Achja, ik heb nu wel een leuk kleurtje binnenin.

image

En weer op weg naar huis, de eerste keer op de snelweg was me goed bevallen. Jeej! Gelukkig was het niet superdruk en viel het mee met de slechte weersvoorspellingen.

image

Om 20:00 uur konden we dan eindelijk eten. Mama had frietjes gebakken en ik had reuze honger dus het was tijd voor een kroket, kipnuggets en een bami. Moet ik me nu schamen om de hoeveelheid?  Zelf houd ik niet zo van friet maar vind ik de snacks echt heel lekker. Vandaar dat ik die dan ook al te graag eet :)

image

Na deze intensieve dag kon ik lekker uitbuiken met Wie is de mol? Ik vond het weer een hele leuke aflevering al vond ik Rik wel weer heel erg verdacht deze keer. Gaat de productie hier nog wat aan veranderen dat er misschien andere ‘mollen’ aan het licht komen of weten we nu al wie de mol is? ;) Ik zal voor degene die het nog niet gezien hebben niet zeggen wie er uit is maar ik vind het nu wel spannend worden wie er de volgende keer uit moet!

En nu is het tijd voor een nieuwe periode op school. Hopelijk verloopt deze beter dan de vorige. Het begint in ieder geval al meteen met een toets. Heeel prettig, not.

Liefs, Sophie

Wat lunch jij graag? Wie is jou mol? Heb jij ook het opruimvirus te pakken?

Volg je me al op Instagram?

31 comments

 1. Jij gaat echt ongelofelijk goed voorbereid naar Ikea zeg! Meestal zijn dat bij mij zo een paar schetsen met maten erbij… Mijn man is daarin even zorgvuldig als jij. Die meet op, tekent op de computer etc.

  Ik ben zelf gek op friet. Als vegetariër is dat best handig als je dan naar het frietkot gaat. Als ze niet veel snacks zonder vlees hebben dan is een bak friet meer als voldoende voor mij!

 2. Wat een leuke diary, oh ik heb dat ook altijd dag ik mijn blogfeed helemaal doorkijk haha. Soms lukt dat alleen niet omdat ik ook moet werken

 3. Oh wat leuk dat je komende zomer naar Mallorca gaat, al kan ik me wel voorstellen dat het ‘anders’ zal zijn zonder je vader erbij… Maar ik denk stiekem dat hij lekker met jullie mee gaat genieten van de zon hoor ;) ik ben vorige week voor een studiereis van school naar Mallorca geweest. Ik schrijf er binnenkort een artikeltje over op men blog! :) het is daar echt prachtig!

 4. Ik vind wie is de mol erg spannend! :D heel soms vind ik toch ook Carolina verdacht maar ik weet het allemaal niet zo goed. Ik vind het gewoon erg erg erg spannend!

 5. Leuke plog! En leuk dat jullie je zomerbestemming hebben gevonden, zal zeker niet gemakkelijk worden, zo’n eerste vakantie zonder je vader maar wel goed dat jullie er samen op uit trekken! Mijn mol is trouwens Carolina!

 6. Wat een leuke plog! En heerlijk dat je je zomervakantie hebt geboekt.
  En ik heb précies hetzelfde bij Wie is de mol? ben ook zo benieuwd wie er donderdag uit gaat, spannend…

 7. Wat leuk dat je die dingen hebt gewonnen! Margriet is mijn mol en ik zit middenin de tunnelvisie, maar ik weet het gewoon zeker! Hahaha ik ben echt zo’n persoon die er uren over kan praten (: #molloot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge