#3 Mijn herinnering – “Wat zou je nog graag van me willen?”

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Wat zou je nog graag van mij willen of doen? De vraag die papa me in september 2013 stelde. Tjah, wat antwoord je daarop, ik moest er even over nadenken. Vandaag geef ik antwoord op deze vraag. Ben jij benieuwd, lees dan gauw verder!

Deze week besloot ik zelf een herinnering met jullie te delen, gewoon omdat ik er mijn hele kamer wel mee kan vullen en ik het fijn vind om ze met jullie te delen.

Ik vond het een behoorlijk lastige vraag. Wat wil je nog graag doen of hebben? Ik had werkelijk geen idee, ik vond dat ik alles al had wat mijn hartje begeerde en ik heb er dan ook een poosje over na moeten denken. Het is ook eigenlijk wel een beetje een gekke vraag. Eentje waarbij natuurlijk twee kanten horen. Het is verdrietig dat je deze vraag mag stellen, máár aan de ene kant heb je ook geluk dat je die vraag nog kunt stellen én dat ik hem nog mocht beantwoorden!

Ik heb er even over nagedacht en toen ik eens rondkeek in mijn kamer wist ik het. Ik wilde een foto met papa. Een foto, zul je denken? Ja een foto. Buiten de leuke zonnige vakantie foto’s in een bikini had ik namelijk niet echt een mooie foto met papa.

Pap wist niet zo goed wat hij er mee aan moest en hij zei dat ik misschien beter iets anders kon bedenken. We hadden immers toch veel foto’s van ons samen als gezin enzo? Ik dacht verder en ineens wist ik precies wat ik zou willen hebben van papa. Een ring! Dat kon voor altijd bij mij blijven!

Dat vond papa (gelukkig) wel een heel mooi idee. Zelfs mijn zusje en mama hebben een ring gekregen omdat zij het ook een topidee vonden. Met zijn drieën hebben we ieder een eigen ring uitgezocht. Mam wilde graag een bijzondere, die ze om kon doen bij een feestje als een soort ‘eye-catcher’. Ik en mijn zusje wilde liever een blijvende ring, die we voor altijd om zouden kunnen houden zowel dagelijks als op feestjes. Na een zoektocht langs wat juweliers had ik dan ook mijn ring gevonden en ik vind hem prachtig!

P1130583

Ik ben er nog steeds superblij mee! Ik draag de ring altijd, behalve als ik moet werken of hockeyen. Helaas moet hij dan toch echt af. Deze ring is me echt heilig, het is het ‘laatste’ dingetje wat ik van papa heb gekregen dus ik P1130587vind hem heel bijzonder. Ik baal enorm dat hij nu moet worden opgestuurd omdat er een steentje uit is gegaan. Het valt dan wel niet zoveel op omdat het aan de zijkant is maar nu kan ik hem een dikke week niet dragen! Gelukkig zijn de tentamens voorbij en heb ik hem voor de nieuwe schoolperiode weer terug zodat hij misschien wel voor meer geluk kan zorgen. You never know! Hopelijk heb ik hem gauw weer terug!

Heb jij een sieraad met een speciale herinnering?

47 comments

 1. Wouw wat een mooie ring en de betekenis erachter is nog mooier.. Ik heb een heel speciaal armbandje.. April begon ik met mijn chemokuren net voor de chemo kreeg ik van mensen uit de straat een armbandje met 1 bedeltje eraan.. Voor elke nieuwe kuur kreeg ik een nieuw bedeltje om eraan te doen.. Naar twaalf chemo’s was ik gelukkig klaar en heb ik nu een armbandje vol bedels dit heel speciaal voor mij zijn…
  Liefs Nathalie

 2. Mooi! Sinds mijn moeder er niet meer is draag ik de ring die zij altijd droeg. Ik draag hem echt altijd, al zo’n 15 jaar. Ben hem één keer kwijt geraakt toen ik op bezoek was bij iemand aan de andere kant van Nederland, dat was zo naar.. Alles door gezocht, koffer tien keer leeg gehaald, maar niks te vinden. Toen ik thuis kwam en wat uit mijn koffer haalde hoorde ik *ping* ik meteen kijken en daar lag de ring om de grond, oh wat was ik blij!!

 3. Wauw, zo mooi! Het is een heel fijne gedachte, denk ik, dat je elke dag die ring bij jou hebt, zeker omdat dat het laatste is wat je van je papa hebt gekregen.
  Ik koester ook de cadeautjes die ik van mijn papa kreeg.

  En ja, ik heb ook een juweel dat héél veel voor mij betekent. Ik heb een ring, net als jij, maar deze heb ik niet van mijn papa gekregen. Hij IS eigenlijk een beetje mijn papa. Een klein deeltje van zijn assen, zitten in de ring. Zo is hij altijd bij mij. Ik zou niet weten wat ik zonder die ring zou moeten doen.

  1. Oh ja dat is ook echt prachtig. Op dit moment hebben we nog een vingerafdruk en as waar ik over een paar jaar graag een sieraad van zou willen. Op dit moment is deze nog te dierbaar ;)

 4. Ik vind dit een onwijs mooi artikel, vooral omdat het voor mij zo ontzettend herkenbaar is..Op 19 juli 1979 overleed mijn vader, ik was toen nog een heel jong meisje, 11 jaar…Ik kreeg voor mijn 11e verjaardag van mijn vader een gouden sterrenbeeldje aan een ketting…Na 35 jaar draag ik het niet meer dagelijks, het is echt helemaal versleten ondertussen…. maar ik koester het sieraadje als de grootste diamant…de herinnering is namelijk niet versleten…
  erg mooi en ontroerend artikel..
  groetjes Petra

  1. Wat fijn dat je het een mooi artikel vindt! Oh en wat prachtig dat hij je een dierbaar kettingkje naliet! Ik zou hem ook zeker goed bewaren. Want daar kan bijna geen sierraad tegenop hoe versleten die ook mag zijn!

 5. Wat mooi! Ik draag een halsketting die ik van mijn zus gekregen heb. Toen zij zwaar ziek was, kocht ik een hangertje (geloof, hoop en liefde). Toen ze uit het ziekenhuis kwam, heb ik het aan haar gegeven, waarop zij mij een halsketting met het oneindigheidssymbool kocht. Inmiddels heeft het nog een tweede betekenis, maar het komt er dus op neer dat onze zussenband voor eeuwig is!

 6. Mooie ring, met een prachtige herinnering. Ik begrijp maar al te goed dat deze ring heel waardevol voor je is. Ik heb een bedel voor aan mijn ketting met as van mijn overleden oma. Dit is ook heel belangrijk voor mij.

 7. Wat een ontzettende prachtige ring zeg. Ik begrijp je volkomen dat deze ring jouw heilig is: de herinnering die eraan vastzit is namelijk zo belangrijk. Heel mooi dat je dit hebt durven delen :-) X

 8. Wauw, prachtige gedachte. Begrijpelijk dat je niet zonder kan! Mijn moeder heeft een ring van mijn oma gekregen die ik nu heb gekregen. vind ik ook heel speciaal

 9. Wauw wat een mooie ring met heel bijzondere betekenis, prachtig! Ik heb oorbellen en een kettinkje van mijn vriend en als ik deze niet om heb bij een examen schiet ik helemaal in de stress omdat ik dan bang ben dat het ‘daardoor’ niet gaat lukken. Stom natuurlijk om zo te denken maar ik hecht er ook heel veel waarde aan…

 10. Een heel mooie herinnering heb je gekregen. Zoiets kan je ook altijd bij je dragen. Het is ook eentje die tijdloos is, heerlijk!
  Ik heb wel een aantal sierraden met een speciale betekenis. Twee logische: mijn verlovingsring en mijn trouwring. Veel uitleg is daar niet bij nodig. Dan heb ik nog een halsketting die van mijn oma is geweest, een armband die mijn moeder heeft laten maken toen ik afstudeerde en een halsketting met een kruisje in pareltjes die ik voor mijn vormsel van mijn grootvader kreeg. Dat zijn toch wel speciale dingen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge