14 manieren hoe je met een baalmomentje om kan gaan

regen-tropfen-wallpapers_33351_1920x1200

Gisteren had ik een echte baaldag. Het lot wil ook nog eens dat dat precies op ‘blue monday’ was. Was dit karma? Ik weet het niet. Ik baalde gisteren in ieder geval flink. Toevallig kwam daarmee ineens mijn bloginspiratie voorbij wandelen en bedacht ik 14 manieren hoe je om kunt gaan met een baaldag! Lees je mee?

Ik ben een perfectionist en ik vind het lastig als iets niet gaat zoals het hoort te gaan. Ik kan er echt ontzettend mee zitten als ik niet aan verwachtingen voldoe van anderen. Stom eigenlijk, want waarom trek ik me zoveel aan van wat anderen mensen denken? Ik ben vast niet de enige die wel eens een baaldagje/momentje heeft als iets niet zo goed lukt zoals je had gehoopt. Vandaar vandaag een artikel met 14 manieren hoe je om kan gaan met een baalmomentje.

– Morgen komt er weer een nieuwe dag met nieuwe kansen! Het niet halen van een tentamen is niet het einde van de wereld, net als het aantal bezoekers wat op een dag misschien wat lager is dan je gewend bent.

– Zet een kopje thee voor jezelf en ontspan even zodat je tot rust kan komen. Is het echt zo erg dat iets niet is gegaan zoals je had gehoopt? In de meeste gevallen is hier het antwoord, nee. Heb je nog een kans jezelf te verbeteren? Vaak wel. Ga voor volle 100% voor de andere kans, want waar een wil is is een weg!

image

Bron: Pinterest

– Zorg dat je wat leuks gaat doen zodat je er niet de hele tijd aan hoeft te denken. Zet een echte ‘girly’ film op waarbij je niet na hoeft te denken of misschien kun spontaan een vriendin bellen om wat te doen of onverwachts bij haar op bezoek? Gezellig kletsen over de laatste roddels en je even geen druk maken! Bovendien zijn onverwachte bezoekjes vaak de leukste!

– Ga de buitenlucht in. Het is vaak fijn om eventjes je gedachten op een rijtje te zetten onder het fietsen of wandelen. Even relativeren doet vaak goed.

– Voel je je echt even slecht dan kan het ook helpen om eens goed te huilen. Dan kun je er daarna als alles eruit is er weer goed tegenaan.

– Maak een warm bad klaar of douche eens extra lang, het is het moment voor me-time!

– Laat het los, *let it goooooooooooooooooooo* (sorry haha) het is gebeurt en op dit moment kun je daar niets aan veranderen. Het kan enorm lastig zijn maar vaak lucht het wel op als je het (voor een deel) los kunt laten.

image

Bron: pinterest

– Schrijf er op los. Je gedachten typen of schrijven is vaak erg fijn – guess what I’m doing right now! – Het helpt je relativeren dat er vele ergere dingen zijn op de wereld en dat je je ooit veel drukker maakt dan nodig. Bovendien kun je het doormiddel het van je af te typen/schrijven ook makkelijker loslaten. Win win situatie!

– Het mag ook ooit eens niet lukken. Niet iedereen is altijd perfect en iedereen heeft wel eens een baaldag. Yup ook Beyoncé heeft wel eens struggles, ga daar maar vanuit.

– Luister liedjes die je vrolijk maken! Binnen no-time sta jij weer door de kamer te dansen en kei hard mee te blérren met dat ene nummer. “Oehoehoeeeeee, shut up and dance with me!” Tentamen, huh welk tentamen?!

– Kijk foto’s terug van dat leuke feestje of van die onvergetelijke vakantie! Weet je al waar je volgende reis naar toe gaat? Niets is leuker dan je voorpret vergroten. Dit is het moment om heel google door te spitten naar de leukste hotspots!

– Ga opzoek naar motiverende quotes, op mijn Pinterest en Tumblr vind je er een hele hoop!

image

Bron: pinterest

– Chocolade?! Chocolate is always the answer! Eet iets waar je van kan genieten. Eten = verwerken. Need I say more?

– Weet je nog die goede voornemens om te gaan sporten? Ga een rondje hardlopen of even naar de sportschool. Een goede work-out doet vaak wonderen tegen een baalmomentje! Je voelt je daarna vaak voldaan.

Hoe ga jij om met een baalmomentje?

Liefs, Sophie

25 comments

  1. goede tips heb je geschreven! Wat bij mij ook altijd werkt is gewoon aan de slag gaan. dus gewoon die stomme dingen doen! En als er niets te doen is kijk ik het liefst lekker een serie of iets :)

  2. Ik had vorige week een ontzettense baaldag. Je kan op dat moment nergens anders meer aan denken. Dit Zijn goede tips!! :) ik zal ze gebruiken bij mijn eerst volgende baaldag…

  3. Ik heb net je blog ontdekt, wat is het hier gezellig! Ik ga op verschillende manier om met een baaldag, soms huil ik het liefste en ben ik het liefste alleen. Op andere momenten hebben ik net nood aan iemand die vrolijk tegen me doet en me opbeurt :)

  4. Groot gelijk dat je dan even een me-time inlas. Soms zou je het liefst terug naar bed gaan hihi maar dan is afleiding zeker fijn! Leuk en handig artikel :)

  5. Muziek luisteren en dansen helpt bij mij altijd heel goed. En een paar positieve gedachtes die jij al opschrijft :-) Mijn dochter (3) had vandaag een baaldag en die weet nog echt hoe ze er mee om moet gaan (en ik ook niet haha)… ;-)

  6. Thee, een goed boek of even iets doen waar ik weer een energieboost van krijg: de strijk die al te lang is blijven liggen, of poetsen, of de vaat. En dan languit in de zetel gaan liggen nietsen en genieten van het gevoel dat je werk verzet hebt die dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge