11 feitjes over mij die jij nog niet wist!

Vandaag maar liefst elf feitjes over mij. Het is tijd om jullie wat meer over mij te vertellen. Ben jij benieuwd wat treinen, huisdieren, rozijnen, te veel kletsen en ademhalen over mij vertellen, lees dan gauw verder!

1. Ik en eten horen bij elkaar. Ik en eten horen zo erg bij elkaar dat de mensen om me heen er automatisch vanuit gaan dat ik vast wel een snoepje of iets anders bij me heb. Oeps

2. Ik praat zo ontzettend snel dat mensen me soms maar moeilijk verstaan. Best irritant, want in mijn hoofd klinkt het een stuk slomer! Met name als ik tegen mensen praat die geen Brabants accent hebben ben ik lastig te volgen. Mijn vriend onderbreekt me ook redelijk vaak met de vraag of ik ondertussen al adem heb gehaald als ik een verhaal aan het vertellen ben. Uhm nee, ik was aan het praten, daarna adem ik wel weer haha!

3. Ook ik heb angsten. Ik ben al zolang ik me kan herinneren doodsbang voor treinen. En nee, dat is écht niet handig als je elke dag met de trein moet reizen. Brrrrrrrr, het is soms echt vreselijk!

4. Ik moet en zal gelijk krijgen. Ik moet altijd gelijk hebben en ik kan moeilijk toegeven als iemand anders gelijk heeft, want stiekem heb ik dan tóch een beetje gelijk…

5. Ik ben geen fan van dieren. Ze stinken (vooral als het heeft geregend) en ze zijn irritant als ze tegen je op springen. Ik kan er niks aan doen, maar ik heb het nou gewoon eenmaal niet zo met dieren. Prima dat iemand dieren wil en dat zij in huis zijn, maar ik hoef ze niet op te tillen en plat te knuffelen, dat laat ik liever aan iemand anders over hihi. Op dit moment hebben we dan ook alleen nog maar een vis. Die vind ik dan weer wel leuk (om naar te kijken ;)) Sorry voor alle harten die ik nu heb gebroken.

6. Ik heb dikke haren, enorm dikke. Heel handig in de winter zodat het me op kan warmen, maar in de zomer. Dun haar please!

7. Ik eet sneller koekjes dan ik thee drink. Stiekem heb ik het koekje al op voordat het water van de thee klaar is. Ik kan gewoon niet wachten zodra dat heerlijke koekje binnen handbereik is! Het gevolg, twee koekjes voor moi!

8. Ik moet altijd haasten naar de bus. Ik fiets altijd te laat aan waardoor ik als een gek moet fietsen naar de bus. Yup, het is zelfs zo erg dat ik onder het ontbijt nog check of de bus geen 2 minuten later is zodat ik later aan kan fietsen….

9. Ik ben een voetbalfanaat. Ik moet en zal alle eredivisie wedstrijden bijhouden in het weekend. Daarbij wil ik ook nog alle ins en outs over de spelers weten via social media. PSV wedstrijden zie ik het liefst tenzij het echt niet anders kan. Want ja, ik ben een PSV-fan! Kampioenen!

10. Ik voel me soms veel ouder dan ik ben. Door alles wat ik heb meegemaakt merk ik dat ik soms veel serieuzer in het leven sta dan andere mensen van mijn leeftijd (ik ben 18 jaar). Het is niet altijd makkelijk om wat serieuzer te leven aangezien ik het echt wel ooit mis om ‘ongeremd’ en ‘zonder na te denken over mogen’, door het leven zou willen gaan. Op dit moment mis ik dit alles echt want ik kan nu al die verantwoordelijkheden veel moeilijker loslaten hoe graag ik ook zou willen.

11. Sinds kort heb ik een verslaving aan rozijnen ontwikkelt. Geen idee waar het ineens vandaan komt maar nu snack ik elke dag een (of twee) handje rozijnen naar binnen omdat het voor mijn gevoel veel gezonder is dan chips. Al las ik laatst iets op internet dat er veel calorieën zitten in rozijnen, oeps… Ik heb altijd van die fases waarin ik ineens iets heel vaak eet, heb jij hier ook ooit ‘last’ van?

Welk feitje wist jij nog niet over mij?

Liefs, Sophie

 

65 comments

 1. Heel fijn om je op deze manier toch een beerje te leren kennen! Ik heb sinds kort ook zo’n verslaving: confituur. Ik heb nooit graag confituur gegeten, maar sinds Nieuwjaar eet ik steevast elke dag boterhammen met confituur bij het ontbijt. Zonder confituur is mijn dag niet compleet!

 2. Het enige wat ik wel wist, is je dikke haar, dat zie je al op de foto, maar misschien omdat ik met veel kapsters en kappers in aanraking kom en ben geweest, hahaha

  De rest is nieuw voor mij, en nieuwsgierig als ik ben, je reist elke dag met de trein, maar bent er ook bang voor, waarom is dan mijn vraag, hoe is dit ontstaan…

  X
  Morgaine schreef onlangs …Een middagje werken

  1. Ik stond jaren geleden samen met mijn moeder op een klein station waar een intercity voorbij raasde en sindsdien is de angst eigenlijk gekomen. Daarbij heb ik ook eens op tv gezien dat er mensen een sport van maakte om nét op tijd weg te springen van de trein. BAH, ZO ENG! Daarbij is het natuurlijk bekend dat een machinist vele trauma’s op loopt in zijn carrière, daar heb ik echt wel medelijden mee. Hun kunnen er ook niets aan doen dat zo’n gigantisch ding niet onmiddellijk kan remmen. Maar stel, je zal er maar voor vallen op het perron of je ziet iemand ervoor stappen o.i.d. Ieeeek niet aan denken!

 3. Haha, leuk om te lezen en om je wat beter te leren kennen! Ik wist veel dingen nog niet over jou. Sommige dingen zijn ook herkenbaar. Ik vertrek bijvoorbeeld ook altijd veel te laat waardoor ik m’n trein maar op het nippertje haal, en ik ben niet bang voor treinen maar wel voor duiven, en die zitten helaas ook vaak aan het station :-( Verder voel ik me vaak ook wel volwassener dan mijn vriendinnen, soms wel een beetje vervelend, maar eigenlijk ben ik best wel tevreden dat ik ‘al wat verder sta’.

  1. Ja klopt haha er zijn veel vogels op stations. Ik denk altijd dat dat de mensen zijn die het leven niet meer zagen zitten en nu een vogeltje zijn geworden aangezien het er altijd zoveel zijn op het station. (Stiekem weet ik ook wel dat er veel eetbaars ligt, maar dat terzijde ;))

 4. Leuk dit! Altijd leuk om de blogger achter de blog te leren kennen. Ik moet ook altijd haasten, maar dan voor de trein. ik woon er pratisch naast maar toch krijg ik het voor elkaar om elke keer te moeten rennen :)

  Ik heb een hele gave winactie online staan. Je kan een mooie krultang van Remington winnen. Zou leuk zijn als je meedoet :)

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 5. Ojee: ik denk dat ik nu toch moet afhaken van je blog… ik ben namelijk een Ajax fan en heb (om het op zijn zachtst te zeggen) niet zoveel met PSV. Maar na 6 jaar misschien weer eens kampioen worden is jullie wel gegund hoor. Zei ik nou 6 jaar? ik bedoel natuurlijk 7 jaar ;-) Grapje hoor meis <3

  Wat een leuk artikel heb je er van gemaakt Sophie! En dat je volwassener bent dan een gemiddelde 18 jarige had ik inderdaad al gemerkt ;-) Wat grappig dat je trouwens bang voor treinen bent, waar ben je dan precies bang voor? Of stel ik nu hele rare vraag?

  1. Haha nou gewoon het feit dat je er voor kunt vallen of dat ze je aanrijden of dat er iemand op het station loopt die het niet meer ziet zitten. Bah mega eng! Ik kijk elke keer de andere kant op wanneer een trein het station binnenkomt. Oh en als er een intercity voorbijraast vind ik het helemaal vreselijk. Die dingen rijden vreselijk hard voorbij!

 6. Leuk artikel en een leuke blog! Ik ben je gaan volgen.
  Ik eet koekjes ook sneller dan dat ik mijn thee drink. Knap dat je het bij twee koekjes houdt, ik houd het meestal bij één pak.

  En bang voor treinen lijkt me inderdaad erg vervelend!

 7. Wat grappig, we hebben best veel overeenkomsten! Zo ben ik ook niet echt van de dieren, ben ik momenteel compleet verslaafd aan rozijnen, heb ik soms ook het idee dat ik ‘ouder’ ben dan dat ik werkelijk ben, heb ik dikke haren én kan ik ook niet zonder eten. Heuy, boks!
  Esther schreef onlangs …Paas-recept – Worteltjestaart

 8. Wat grappig dat je zo snel praat! Soms denk ik dat ik heel zachtjes praat en dan schijn ik veel harder te praten dan het in mijn hoofd klinkt, heel raar. Oh rozijntjes zijn echt lekker trouwens, hihi! Leuke post :)

 9. Wat een leuke feitjes, leuk om je zo wat beter te leren kennen. Ik herken me wel in een aantal dingen. Zo vinden mensen dat ik ook vaak te snel praat, haha. Of dat over het eten, gelijk krijgen of dik haar.. Know the feeling!

 10. Leuke feitjes. Mijn god, ik dacht dat ik de enige persoon op aarde was die niet van dieren hield :’) Ik vind ze heel leuk om naar te kijken (in de dierentuin enzo) maar dat drukke en knuffelige dat (huis)dieren hebben vind ik heel irritant haha

 11. Hihi leuk om te lezen! Ik ben ook geen fan van dieren…vind dit soms zo lastig om te zeggen omdat sommige mensen dan al ineens denke dat ik dieren ‘haat’ en dat is niet zo, ik heb het er ook gewoon zo niet mee…
  Anneleen schreef onlangs …YourDailyPhoto maart #1

 12. Ah super leuk die feitjes! Ik heb voor morgen ook een artikel klaarstaan met feitjes! Ik praat soms ook veeel te snel hihi. Heb ik dan zelf natuurlijk niet door. Oops! Ook dat ouder voelen dan je leeftijdsgenoten herken ik, helaas. Scheelt ons weer heel wat lessen later ;-)
  Denise schreef onlangs …Primark shoplog

 13. Wat leuk om te lezen! Toen ik in Nederland woonde vertrok ik altijd te laat voor de trein en daardoor miste ik de trein ook vaak. Hier in Malta is het makkelijk, want de bus komt wanneer hij er zin in heeft, soms moet ik 5 minuten wachten, soms een half uur. En als je daardoor ergens te laat komt, is het geen probleem, haha. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge