10x écht zomer!

wpid-2015-08-22-08.07.01-2.jpg.jpeg
Als dit geen zomer is, dan weet ik het niet meer. Nu heel Nederland in tropische hitte verkeerd ga ik mijn gat verbranden aan de achtbanen van Walibi. Niet helemaal de eerste keuze maar het weer kun je niet voorspellen wanneer je zo’n dagje op de planning hebt staan. Dus gewapend met handdoeken, veel water en mijn bikini vind je mij vandaag in Biddinghuizen. Deze zomerhitte, daar houd ik stiekem wel van en vandaag deel ik met jullie nog 10 dingen die voor mij écht dat zomergevoel geven! Nieuwsgierig of dat voor jou ook zo is?
De zomer is stiekem mijn favoriete seizoen. Normaal gesproken houd ik ook van de lente, maar aangezien we die dit jaar amper gezien hebben denk ik dat het bij de zomer blijft. Helemaal niet erg want deze tien dingen vertellen mij dat het zomer is:

Het klinken van glazen
Wat een zomers geluid is dat! Het klinken van glazen. In gedachte is deze al gevuld met een heerlijke Aperol Spirtz, Rosé of wat anders lekkers. Echt genieten!

☼ Op vakantie gaan
Elke zomer ben ik nog op vakantie geweest. Ik kan me dan ook geen zomer zonder vakantie voorstellen. Eindelijk een weekje even helemaal niks en vooral genieten van het hier en nu. Dat doet een stresskip als mij altijd wel goed ;-)

☼ Lekker niks doen
Gewoon de hele dag een beetje hangen, buiten zijn en leuke dingen doen. Niks geen vervelende verplichtingen, dat voelt pas als echt zomer! Eerst was de zomer echt hét seizoen waarin ik heel veel boeken las. Nu is dat alleen maar op vakantie maar dat maakt het niet minder leuk. Het is in de zomer juist heerlijk om luchtige zomerse verhalen te lezen, kom maar door met jullie aanraders!?

☼ Een mooi kleurtje krijgen
De zomer staat voor mij ook gelijk aan een mooi kleurtje krijgen. Je vindt mij maar al te graag in de zon en gelukkig wordt ik redelijk snel bruin. Doordat ik verkleur ga ik ook steeds minder make-up dragen en vind ik blote benen steeds leuker! Dit brengt mij meteen naar het volgende:

2016-07-19-09.26.08-1.jpg.jpeg

☼ Jurkjes en rokjes dragen
Hoewel ik normaal gesproken toch echt graag broeken draag is dat in de zomer vaak anders. Jurkjes en rokjes vind ik dan heerlijk om te dragen en dat is dan ook de tijd dat deze eindelijk uit de kast worden gehaald. Geen gedoe met panty’s maar gewoon blote benen kunnen scheelt zoveel.

☼ Dingen ondernemen
De zomer geeft je tijd om meer leuke dingen te doen met de mensen om je heen. Iedereen heeft zin om er op uit te gaan en zo rol je van het ene uitje naar het andere! Met Martijn op pad, lekker eten met vriendinnen, feestjes, etc.

☼ Jarig zijn
De zomer staat voor mij gelijk aan jarig zijn. Ik ben dan ook nog nóóit onder schooltijd jarig geweest. Stiekem raak je er aan gewend dat je kinderfeestjes maanden van te voren geeft óf er na, en dat vele mensen op vakantie zijn op jouw verjaardag. Toch hebben we het nog elk jaar gevierd van vlaggetjes aan de veranda van de stacaravan tot mijn verjaardag alleen thuis waarop zelfs oma een uitje van de bejaardenbond had. Gelukkig kunnen er dit jaar wel weer een hoop, dat is wel fijn aangezien ik ook dan mijn afscheidsfeestje vier!

☼ Buiten eten
Niks laat een boterham lekkerder smaken dan het buiten op te eten. Net als gewoon avondeten óf natuurlijk bbq en bakplaat. Ik krijg er nu al zin in, wat een geluk dat er morgen een bbq in de agenda staat! :D

wpid-2015-07-31-02.41.27-1.jpg.jpeg

☼ IJsjes eten
Yay, ijsjes eten. Overdag ben ik fan van waterijsjes en voor ’s avonds bewaar ik graag de Magnums. Op vakantie kies ik altijd voor schepijs, echt hét ultieme vakantie gevoel. Vooral als er dan ook nog meloen en after eight op mijn hoorntje zit. Dan is het helemaal compleet haha :)

☼ Smeren, smeren, smeren
Na het zonnen blijf ik aan het smeren met bodylotion en after sun. Aangezien ik een redelijk droge huid heb blijf ik vaak de hele zomer smeren nadat de eerste echte zonnestralen zijn doorgebroken. In de winter doe ik dat écht nooit dus het is en blijft voor mij een écht zomerdingetje!

Deze dingen maken voor mij echt de zomer, samen met eigenlijk nog zoveel meer zoals de geur van zonnebrand, met blote voeten in het gras en het ruiken van de zee.

Liefs, Sophie
Wat is voor jou écht zomer?

11 comments

  1. Wat heerlijk voor jullie dat het nu eindelijk zomer is! Hier is het net als altijd: geen rokjes-weer, geen ijs-weer en ook geen kleurtjes-weer ;) Komend weekend gaan we naar Cartagena waar het 35 graden is, dus dan heb ik toch nog een beetje zomer. Alleen maar 3 dagen, maar dat vind ik stiekem helemaal niet erg. 30 graden vind ik veel te warm, dus ben eigenlijk toch wel blij met de Bogotaanse 18 graden het hele jaar door :D

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge