10 dingen die bij kerst horen

P1060587

Ondertussen worden we bijna omvergeblazen door de hoeveelheid kerst DIY op blogs. Ik vind ze trouwens echt geweldig om te bekijken maar aangezien mijn knutseltalent nog ergens in groep 5 is achtergebleven en ik mijn tekenkunsten ben verloren nadat ik stopte met beeldende vormgeving op de middelbare, heb ik besloten dat ik beter iets kan doen waar ik wél goed in ben. Lijstjes maken (en een heel klein beetje overdrijven)! Vandaar vandaag een lijstje met de 10 dingen die (bijna) iedereen doet met kerst! Lees gauw verder!

 

Laten we bij het begin beginnen: de voorpret!

De kerstboom zetten
–   Zodra de ene man met de baard het land heeft verlaten wordt gelijk de kunstboom van de zolder gehaald of wordt er eentje fris en fruitig omgehakt bij de kerstbomenman. Een huis vol dennennaalden (maar een heerlijke geur) of een hele avond puzzelen om je boom in elkaar te zetten (hoe zat dat ook alweeer?). Het is maar wat je leuker vindt!

Tijd om te versieren
– Daarna komt het helse karwei van de lampjes. Het is een heuse ‘work-out’ om de lampjes in de boom te krijgen aangezien het topje vaak net te hoog is -Oef! daar lag je bijna met je lichtjes op de grond- en de boom net even iets te breed. Daarbij is het de bedoeling om de snoer vooral niet in de knoop te laten raken én de lichtjes te testen voordat je ze gelijk weer uit de boom kan halen (wel goed als je graag een dubbele work-out wil doen!). Daarna komt natuurlijk het leukste deel! De ballen en andere kerstdingen erin, het liefst natuurlijk in hetzelfde thema. Kom maar op met deze super matchende kerstboom!

Genietmomentje
– Het bewuste genietmomentje dat je op de bank zit in de kamer met een heerlijk kopje thee en je geniet van het feit dat je kamer nu zo veel gezelliger is met al deze kaarsjes, lichtjes, de kerstboom en de accessoires. Waarom is het niet sociaal geaccepteerd dat je alles mag laten staan tot de donkere dagen voorbij zijn!? (Lees: nooit)

IMG_2180   P1060589

Kerstmuziek
– Hoorde ik daar nu Michael Bublé zingen op de radio? De kerstsongs hoor je nu overal. Het is tijd om de radio hard aan te zetten en mee te zingen met alle oude klassiekers en met de wat modernere varianten. It’s beginning to look a lot like Christmas! (tuuutudututuuu) Op spotify zijn er trouwens ook zoveel afspeellijsten, ik wist niet dat er zoooveel nummers waren. Mijn favoriete nummer is trouwens ‘Shake up the happiness’ van Train. Vooral de clip is zo leuk! Good mood: check!

De kerstoutfit
– Het uren lang online winkelmandjes vullen (wordt het iets met een broek of toch een jurkje?) om uiteindelijk DE kerstoutfit te scoren! Je bent nu ready om alle complimentjes te kunnen ontvangen over je geweldige outfit!

En dan is het eindelijk zo ver: Het is kerst!

Kerst = Eten
– De woorden ‘kerst’ en ‘eten’ kunnen eigenlijk niet los van elkaar worden gezien. Ik bedoel wie snakt er nu niet al een maand lang naar dat heerlijke kerstdiner. Vooral met al die plaatjes van eten in de tijdschriften, de Allerhande, etc. Oh mijn buikje kan niet meer wachten!

P1090469

Lieve en waardevolle mensen
– Kerst is echt iets wat je met de lieve en waardevolle mensen om je heen viert. Vaak met familie, maar met het gezin, je vriendje of de vrienden kan natuurlijk ook! We genieten allemaal met volle teugen van die momenten samen. Koester ze! Want het is echt heel bijzonder dat je kerst met deze mensen mag vieren. Wees je er van bewust dat het for no reason volgend jaar anders kan zijn! Dat het niet vanzelfsprekend is om jaar in jaar uit kerst te vieren met dezelfde mensen. Dat is namelijk heel bijzonder (zoals mijn tante zo mooi schreef op de kerstkaart van vorig jaar). Pssst wel maar heel eventjes in deze gedachten blijven, want je moet natuurlijk wel genieten (en eten en kletsen)!

Op en top er uit zien
– Deze dag begin je veel eerder met klaarmaken dan normaal. Ik bedoel iedereen doet graag een beetje extra met kerst. Glittertje hier, lippenstift daar en vergeet vooral je haren niet! Gaan we voor een ‘classic up-do’, krullen of misschien een keertje steil? Dan natuurlijk de selfies die je nog even MOET maken omdat je er nu ge-wel-dig uitziet. (Sorry, papa, broertje, vriendje, oom en neef dit moment moet nou eenmaal worden vastgelegd.. nog maar 5 minuten..)

IMG_4519

Of ik nog iets te eten wil?
– Het gevoel van je buik, nadat je een 5 gangen diner hebt verorberd en je tante die vraagt of je nog wat te eten lust. Huh wat!? Laat me nog maar even bekomen van alles wat ik zojuist naar binnen heb gewerkt…

Het kerstontbijt
– Het kerstontbijt mag natuurlijk ook niet ontbreken, al zal het bij vele een kerstbrunch worden. Ach het is toch vakantie! Uitslapen is geaccepteerd. Al kom ik graag mijn bed uit om heerlijk te smullen (alweer) van een luxe ontbijtje met wellicht veel lekkers!

Ik kon er nog veel meer bedenken maar ik vond 10 voor nu wel eventjes genoeg voor vandaag!

Hoe vier jij kerstmis? Wat is je favoriete kerstnummer? Waar kijk jij het meeste naar uit en wat ga je eten? Ik ben nieuwschierig! Vertel het in een reactie hier onder!

11 comments

  1. Wat een leuk artikel! Ik kan heerlijk wegdromen bij het ideale kerstplaatje, maar eigenlijk is kerst meer een grote stressboel, bij wie gaan we nou eten? Ik wil graag bij mijn vriendje zijn en zijn ouders verwachten hem thuis, maar ik wil óók thuis zijn… gelukkig hebben we nog even, het is zo jammer als het is geweest en alle gezellige lampjes etc. weer verdwijnen.

  2. Ik hou van Kerstmis! Echt een mooi artikel, vaak vind ik de voorpret al geweldig, en de Kerstmis gaat altijd iets te snel voorbij. Het is altijd een fijn idee dat je weer gezellig met z’n allen kunt eten en op de bank kunt zitten. (:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge