Zo maak jij deze heerlijke oreotaart!

P1140675

Een tijdje geleden plaatste ik een foto op instagram van mijn zelfgemaakte oreotaart. Geheel onverwacht kreeg ik zoveel reacties daarop of ik een recept wilde plaatsen. Ik moest hier enorm om lachen net als mijn vriend aangezien ik dus echt een pro-taartenbakker ben *kuch*. Maar goed, ik deel graag met jullie hoe ik dit lekkers heb gemaakt dus bij deze, het recept uhhhh to do list!

Een recept is het niet eens te noemen want makkelijker kan bijna niet! Ik noem het dus maar een to do lijstje! Het spijt me als ik jullie nu teleurstel met mijn bakkunsten haha, ik ben namelijk nogal van de makkelijk (lees: uit een pakje).

Wat heb je nodig?

– Pak Dr. Oetker monchou taart
– 60 gr magarine/boter
– 250ml verse slagroom
– 200g monchou
– 100ml water
– 1 Milka Oreo
– 2 rollen Oreokoekjes (14 stuks per rol)

Wat moet je doen?
Eigenlijk is er niet meer te doen dan de instructies volgen op het pak (saai hé) maar aangezien wij het iets anders hebben aangepakt zal ik het speciaal voor jullie beschrijven. Oh en echt, zorg dat je niet van je stoel valt. Het is namelijk echt té makkelijk. Er kan in principe niets fout gaan.

1. Smelt de boter in een pannetje en doe hierbij de bodem mix.
2. Sla de helft van de chocolade reep in mini stukjes. Dit heb ik gedaan door de chocolade reep in stukjes te breken en deze stukjes in een zakje te doen. Vervolgens ging ik er met een pollepel op los.
3. Kiep de inhoud van het pannetje in je taartvorm en doe hierbij je ieniemienie chocolade stukjes.
4. Verspreid daarna alles gelijkmatig in je taartvorm. Op deze manier heeft je bodem een beetje en chocolade smaakje.
5. Van de andere helft die nog over was van de Milka reep brak ik wat grovere stukken chocolade af. Deze verdeelde ik over de bodem. (zie foto)

P1140687
Zie je het stukje chocolade in de bodem. Een extra verassing als je deze toevallig tegenkomt in je stukje taart!

6. Daarna maakte we de vulling van de taart gewoon volgens het pakje.
7. Ik schepte de helft van het beslag uit de kom en verdeelde dit in de bakvorm zodat alle chocolade stukjes bedekt waren.
8. De overige vulling liet ik even voor wat het was en ik ging weer los met de pollepel op een gevuld plastic zakje. Deze keer met zo’n 7 oreokoekjes. (het is wel verstandig om ze van te voren al te breken zodat je geen mega stukken er tussen krijgt.)
9. Nadat alle stukjes tot een soort stevig poeder overbleven schudde ik het plastic zakje leeg boven de kom (ja, echt waar ;-)). Mixen maar!
10. Ik maakte een tweede laag in de taartvorm en zette hem daarna twee uurtjes in de koelkast.

P1140671
De twee lagen in de taart zorgen voor een fijne verdeling wat betreft smaak en het ziet er ook nog eens fancy uit haha!

11. Met de overige oreo’s versierde ik de taart en klaar!

En nu is het tijd om jullie te gaan verlekkeren met foto’s van deze heerlijke oreotaart!

P1140688
Ik zou zo nog die halve taart willen opeten! *kuch* Een klein stukje bedoelde ik natuurlijk.

P1140669

P1140683

Smakelijk! Als jij hem ook hebt gemaakt ben ik heel benieuwd hoe ie was! Misschien heb jij er wel je eigen draai aan gegeven?

Liefs, Sophie

22 comments

  1. Dit ziet er zo lekker uit, ik krijg er meteen honger van! Wat heb je trouwens een leuke blog, ik ben je meteen gaan volgen via bloglovin. Hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog.
    Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge