6x rust in je hoofd

Processed with VSCO with hb1 preset

Schrijf ik woensdag nog een artikel dat mijn hoofd zo druk is, ga ik nu meteen over het tegenovergestelde schrijven, jup! Ik ben hard op weg om van mijn volle hoofd een leeg hoofd te maken en help jullie daar ook graag een handje bij. Vandaag deel ik zes tips voor rust in je hoofd!

Wandelen
Als er iets is wat ik graag doe dan is het een wandeling maken. Ik vind het dan ook totaal geen straf om in de winter naar buiten te gaan voor een wandeling. Even een frisse neus halen en je gedachten op een rijtje zetten. Zelf wandel ik elke dag naar de metro en van het pontje naar mijn stage. Dit vind ik echt heerlijk aangezien je dan zo’n momentje hebt dat je in je eigen gedachten kunt verzinken. Vaak bedenk ik dingen onder het wandelen die er voor zorgen dat mijn hoofd een stukje meer geordend (en dus minder druk) aanvoelt. Mocht je nou niet zo’n wandelaar zijn dan helpt gewoon sporten bij mij ook heel erg om mijn hoofd leeg te maken!

Praat erover
Zegt de mevrouw die het haat om over gevoelens te praten van haarzelf. Maar als ik eerlijk moet zijn lucht het vaak op om over dingen die in je hoofd zitten te praten. Vaak levert het goede adviezen of begrip op en soms zijn het minder leuke dingen en is er een huilbui voor nodig maar dan heb je ook wat! Rust in je hoofd!

Schrijf het van je af
Daar was ik al mee bezig afgelopen woensdag. Van je afschrijven werkt voor mij verhelderend en het lucht op. Aangezien ik niet zo’n prater ben over mijn eigen gevoelens vind ik het des te fijner om het gewoon van me af te schrijven. Mocht jij dit nou ook fijner vinden dan is dit een ideale tip om overzicht en rust te creëren in je hoofd.

Maak een to-do list
Mijn hoofd is vaak druk als ik het zelf druk heb. Vaak stroomt mijn hoofd over met de dingen die ik nog moet onthouden en dit stopt pas als ik alles op papier heb gezet. Meestal plan ik het dan direct in zodat je je niet meer hoeft in te spannen om alles te onthouden wat je nog moet doen.

Yoga
Het is alweer een hele poos geleden dat ik door Dagmar deel mocht nemen aan een yoga workshop. Op dat moment zat ik toen ook zo vol in mijn hoofd. Ik kon het verlies van papa nauwelijks verwerken en mijn hoofd zat vol tranen. Na de yogasessie voelde ik me onwijs ontspannen! Bovendien heb ik het weekend na de yoga workshop voor het eerst weer lekker in mijn vel gezeten. Het helpt echt!

Op dit moment zit ik midden in het afronden van mijn stage en heb ik ook enorm veel aan mijn hoofd. De gehele dag door bedenk ik wat ik ook alweer allemaal in moet leveren en probeer ik dingen te onthouden die ik nog moet aanpassen. Zoals je begrijpt raakt je hoofd dan op een gegeven moment erg vol. Gelukkig wordt het steeds beter doordat ik verschillende dingen van dit lijstje al heb toegepast! Dit weekend nog een goede wandeling en ik kan er weer tegenaan volgende week!

Liefs, Sophie

Wat doe jij om te zorgen dat er meer rust komt in je hoofd?

15 comments

  1. Ik werk af en toe bij in de horeca en daar word ik echt heel ontspannen van. Is hard werken, maar mijn hoofd wordt er helemaal leeg van. Ik denk vooral omdat je je dan concentreert op wat je aan het doen bent en geen tijd hebt om aan andere dingen te denken.
    Falderie schreef onlangs …Aanrader: Thermen Dilbeek

  2. Mooie post. Ik wil me de komende tijd meer verdiepen in mindfulness en daar ook echt iets mee gaan doen. Hoop dat dat mij zal helpen om mijn hoofd een beetje “leeg” te krijgen.
    Fijn weekend alvast! Liefs

  3. Wat goed dat je er meteen mee aan de slag gaat! De meeste tips herken ik wel, hoewel “erover praten” iets is wat ik geloof ik toch nog steeds te weinig doe.. Ik trek me dan liever terug, hoewel praten juist ook heel belangrijk is inderdaad. Veel succes met de rust in je hoofd terugvinden! Liefs

  4. Mooie tips! Ik vind wandelen en van mij afschrijven nog altijd het beste werken. Tijdens het leren of andere drukke momenten zet ik ook rustige instrumentale (film)muziek aan, dat helpt ook heel erg.

  5. Dat wandelen wil ik vaker gaan proberen. Op dit moment werk ik elke werkdag van 8.30 tot 17.30 vaak, en het enige wat ik heb is een half uurtje pauze in de kantine. De rokers onder ons komen natuurlijk wat vaker buiten wanneer ze roken, maar ik wil mezelf echt aanleren om ook wat vaker naar buiten te gaan, dat lijkt me echt heel fijn om inderdaad even je hoofd leeg te maken

  6. Zo herkenbaar; het rondje wandelen, lijstjes maken en van me afschrijven. Yoga doe ik niet aan maar de rest is zo herkenbaar. Wat ik ook vaak doe is rustige muziek luisteren en bij m’n enoooooorm rustige vriendje zijn! (:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge