Wanneer fotograferen je hobby is

2016-05-12-10.47.05-1.jpg.jpeg
Fotograferen, iets wat ik heel graag doe. Al sinds ik op de middelbare school zit houd ik me al bezig met foto’s maken. Het begon allemaal met de ‘fotoshoots’ die je toen met je vriendin(nen) deed en nu ben ik er bijna wekelijks mee bezig voor mijn blog of gewoon omdat ik iets moois zie. Vandaag deel ik dan ook 11 feitjes voor als fotograferen je hobby is, herken jij ze?

1. Je kan echt genieten van een mooie foto
Soms dan kloppen foto’s gewoon precies zoals jij het voor ogen had of soms is de foto onverwachts mooier dan je vooraf in gedachten had. Wanneer je dan zo’n foto ziet ben je meteen trots en kun je echt genieten van die ene foto.

2. Je moet overal foto’s van maken als je ergens anders bent dan ’thuis’
Elk detail, alles lijkt net iets meer bijzonder dan thuis/ je eigen omgeving. Je ziet dan ook ineens zoveel meer mooie plekjes.

3. Je ergeren als een onbekend persoon een foto maakt van jou of van een groep en diegene maakt maar één foto
Vaak hebben ze de telefoon of camera wel een halve minuut vast en terwijl jij al een halve minuut die lach op je gezicht hebt zitten heeft diegene maar één foto gemaakt. Is het net het moment dat je even moest knipperen… Waarom snappen mensen niet dat je er gewoon 10 kan maken zodat er altijd een goede bijzit? grrrrrr ;-)

4. Mensen uit je omgeving vragen vaak of jij foto’s wil maken van speciale gebeurtenissen
Maar dan wel gratis, want hé ze kennen je.

5. Dat jij altijd de foto moet maken als je in gezelschap bent, “want jij kan dat zoooo goed”
Hallo! Wij willen ook wel eens op de foto staan. Soms lijkt het net alsof je er helemaal niet bij bent geweest omdat je alle foto’s hebt gemaakt.

2016-04-26-08.17.06-1.jpg.jpeg

6. Wanneer iemand een nieuwe profielfoto of portret nodig heeft weten ze je meteen te vinden
Wel voor niks natuurlijk, want ze willen ook best een foto van jou maken.

7. Mensen die mee op reis zijn kunnen niet begrijpen dat je zoveel mogelijk vast wil leggen tijdens je reis
Zonder fototoestel op vakantie lijkt mij echt onwijs gek. Al moet ik toegeven dat ik het heel vervelend ben als ik hiermee mensen tot last ben dus moet ik het van mezelf proberen te beperken.

8. Expres geen camera meenemen wanneer je een uitstapje hebt
Zodat jij eens echt aandacht hebt voor de mensen om je heen én dat je een keer niet de fotograaf hoeft te zijn.

9. Niemand vindt het leuk als je foto’s van ze maakt, maar ze vragen de dag er na wel continu of je die foto’s online kunt zetten/kunt sturen
Waarom heb je gisteren dan zo hysterisch lopen doen dat je het echt niet leuk vindt dat er foto’s gemaakt worden?

10. Dat je  niet kunt begrijpen hoe andere mensen een foto zo kunnen nemen
Lees: scheve horizon, totaal niet scherp, dat hetgeen waar om gaat er niet duidelijk op staat (ooit zelfs maar half), etc. Hoezo zie je dit niet!?

11. Je kunt je de hele dag vermaken achter de computer er is namelijk altijd wel wat te doen met de foto’s die je hebt genomen
Vervelen? Nee hoor, er is altijd wel iets te doen.

En natuurlijk dit alles met een dikke knipoog, want stiekem is die hobby zo erg nog niet ;-)

Liefs, Sophie
Heb jij nog iets toe te voegen aan dit lijstje?

9 comments

  1. Whaha leuk stuk! En ja heel herkenbaar! Ik probeer ook altijd instructies te geven als iemand een foto van mij gaat maken. Ik heb dan precies in mijn hoofd hoe het moet worden, maar de meeste mensen richten gewoon die camera, klik en klaar :P

  2. Ik herken heel veel punten. Punt 9 vind ‘k echt verschrikkelijk! Men beseft niet hoeveel tijd je, na ’t nemen van die foto, er nog aan moet besteden. Want voor hen is ’t màar op een knopje drukken :/ In Punt 8 kan ‘k mij ook wel vinden, alhoewel ‘k ’t achteraf toch wel soms spijtig vind dat ‘k hem niet bij had..
    Evelyne schreef onlangs …ღFotografie mijn levenღ #24

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge