Omdat ik het stiekem niet kan laten

Processed with VSCO with hb2 preset

Actief doen, iets wat ik al doe sinds kleins af aan. Niet dat ik zo’n druktemaker was. Juist integendeel als ik de verhalen moet geloven ;-) Toch kan ik het stiekem niet laten om nu nog steeds actief te zijn, veel te bewegen en buiten tijd door te brengen. Op vakanties wandel en fiets ik graag wat af en in het dagelijks leven ben ik ook altijd vrij actief. Ik kan het nu dus ook weer niet laten…

Het sporten zit er al van jongs af aan in. Mijn vader was een echte sportman en van hem heb ik denk ik toch wel mijn liefde voor de sport te danken. Ik begon natuurlijk al vroeg met zwemles, zoals waarschijnlijk ieder kind. Al snel volgde dansles. Als ik het me nog goed herinner heb ik op streetdance gezeten (achteraf het slechtste idee ooit om mij te laten dansen). Het dansen combineerde ik al snel met atletiek. Al snel bleek dat ik niet echt een dansmeisje was. Ik was niet bepaald lenig en atletiek lag me veel beter! Zo deed ik vaak mee aan wedstrijden en heb ik zelfs een keer meegedaan aan een Nederlands kampioenschap meerkamp. Meerkamp is vaak in de zomer, dan houd je je bezig met sprinten, hoogspringen, kogel stoten, lange afstand en verspringen. In de winter waren de loopwedstrijden en zo liep ik ook elk jaar weer opnieuw de Limbracross, een competitie door Limburg en Brabant.

Mama was altijd mijn trouwe supporter tijdens mijn Atletiek fase. Zij heeft uren langs de kant gestaan om mij aan te moedigen en mij te steunen. In het begin toen ik nog een jaar of acht was, liep ik altijd gemiddeld. Totdat mam voor de grap tegen me zei; Als je op het podium staat dan gaan we naar de Mac Donalds. Sindsdien begon een lange reeks aan prijzen, puur toeval zoals je begrijpt ;-) haha! Ik viel vele seizoenen in de prijzen en heb in de loop der jaren ook vele bekers mogen ontvangen.

Ondertussen was ik natuurlijk al lang gestopt met dansen, not my cup of tea. Ik begon naast atletiek aan een nieuwe sport, volleybal. Van groep vier tot groep zeven heb ik beide sporten met veel plezier gedaan. Toch vond ik het volleybal minder leuk omdat niet iedereen in het team even serieus was. Met volleybal stopte ik dan ook al na vier jaar. Atletiek heb ik volgehouden tot eind groep acht. De sport was alleen een stuk minder gezellig hoe ouder ik werd. Het ging steeds meer om je eigen prestatie aangezien je ’teamleden’ ook een soort van concurrentie voor je zijn.

Aangezien bijna alle nichtjes van mijn vaders kant op hockey zaten, werd er veel gehockeyd bij oma in de tuin. Door mijn tantes had ik toen besloten om ook voor een teamsport te kiezen. In het begin van groep acht begon ik dan ook een nieuw avontuur. Ik ging op hockey. De combinatie van hockey en atletiek hield ik nog één jaar vol en toen ik naar de brugklas ging stopte ik met atletiek.

Op hockey leerde ik weer heel veel nieuwe mensen kennen waarmee ik nu nog steeds graag en veel contact mee heb. Tijdens het hockeyen ging mama altijd met mijn zusje mee en stond papa altijd bij mij langs de kant. Hij gaf me tips en we deelden onze passie om te winnen en nooit op te geven. Hij heeft me nog vaak het veld af moeten dragen vanwege mijn fanatisme (lees: zweepslag, zware kneuzingen en ander leed). Tot afgelopen zomer heb ik gehockeyd. Ik vond het onwijs moeilijk dat papa het laatste jaar niet meer aan de zijlijn heeft kunnen staan. Ik kan me nog zo goed herinneren dat hij voor de laatste keer kwam kijken. Hij was toen al zo ziek en moest veel zitten, maar hij was er toch én dat telt. Onze passie voor sport eindigde met samen voetbal kijken in het weekend. Papa was wat dat betreft echt mijn ideale gezelschap als het om sport ging. We konden er samen zo van genieten. Ik mis het nog steeds enorm als ik weer eens alleen een voetbalwedstrijd kijk op tv. Alleen is toch maar alleen. Vooral als je zo gewend bent om het samen met iemand te kijken.

Helaas kwam er afgelopen zomer dan toch een eind aan mijn tijd met stick en bal. Ik ging verhuizen naar Amsterdam en daardoor zou ik niet meer kunnen trainen door de weeks. Nu ik echter een half jaar stil heb gezeten, op een aantal hopeloze hardlooppogingen na, is het weer tijd om opnieuw mijn stick onder het stof vandaan te halen. Ik ga weer hockeyen voor één seizoen, ik kon het stiekem toch niet laten!

Vandaag is mijn eerste training en ik zal het morgen vast en zeker voelen, toch heb ik er weer zin in. Met sporten heb ik altijd het gevoel dat ik mijn gedachtes kwijt kan en even afleiding heb. Wie weet doet het me goed, ik hoop het.

Liefs, Sophie

Op welke sporten heb jij gezeten?

10 comments

 1. Lekker sporten! Ik was nooit zo van het competitief sporten, überhaupt was sporten nooit helemaal mijn ding. Ik heb zwem diploma A en B gehaald en daarna ben ik gaan paardrijden en ging ik op waterscouting. Scouting is sowieso geen sport. (Al hoewel we vaak aan het roeien kanoeen of zeilen waren) Paardrijden wel maar niet vergelijkbaar met hockey oid. Inmiddels rijd ik nog steeds paard en doe ik aan yoga. 😊 Ik deed trouwens wel vaak mee aan school sport wedstrijden. Voetbal, softbal, badminton en zeilen.
  Lilian (ikwordvrolijkvan) schreef onlangs …Oeps…

 2. Leuk geschreven en leuk om zo te lezen! Ik heb ook een hele lijst aan sporten geprobeerd maar niet omdat ik alles leuk vond, juist omdat ik iets moest kiezen en overal snel weer op afknapte, haha.

 3. Ah, wat goed dat je zo van sporten kan genieten! Voor mij blijft het juist echt iets waar ik me toe moet blijven zetten, ik ben meer een muziekmeisje denk ik dan maar;) Heel fijn dat je weer lekker bezig gaat in een team, alvast heel veel plezier! XX

 4. Toen ik 2 was zat ik op ouder-en-kind gym. Toen ik 4 was, kwam ik op gym terecht en dit heb ik tot mijn 14e gedaan. Daarna heb ik eigenlijk niet echt meer gesport. Elk jaar staat er weer op mijn lijstje om meer te gaan sporten, maar ik moet mijn favoriete sport nog gaan vinden volgens mij.
  Marieke schreef onlangs …To-read in februari

 5. Ahhh dit verhaal komt me heel bekend in de oren haha, zo was ik namelijk ook! Stiekem mis ik het hockeyen ook. Ik heb na dat ik was gestopt ook echt nog heel vaak gehockeyd. Invallen en stiekem een wedstrijdje meedoen, haha!

 6. Ik heb 14 jaar aan volleybal gedaan en door mijn studies en doordat mijn interesse verminderde in de sport + irritante trainer, was het de druppel om te stoppen. Momenteel ga ik fitnessen maar heb hier ook niet altijd tijd voor :D. Doen wat je hartje zegt! Je hoeft natuurlijk niet elke week te gaan trainen. Je kan het ook een beetje recreatief doen!

 7. Leuk om te lezen! Ik heb heel vroeger op de zwemclub gezeten en ook nog een tijdje op gym, ik denk tot ik een jaar of 9 was. Daarna ben ik nergens meer lid van geweest, tot ik uit huis ging, toen werd ik lid van de sportschool. Daarna tot vorig jaar weer een paar jaar nergens lid van geweest.
  Jenn schreef onlangs …Waarom het van mij wel lente mag worden

 8. Oeeh succes met je eerste training weer vandaag, spannend! Ik heb vroeger op handbal gezeten en ben daarna gaan volleyballen en heb volgens mij ook ergens nog getennist. Op dit moment doe ik nog wat wanhopige pogingen om te fitnessen, al moet ik mijzelf echt wel onder mij kont schoppen om daadwerkelijk te gaan.

 9. Wat tof dat je weer begonnen bent! Ik voel mij ook altijd heel onrustig als ik niet gesport heb. Ik heb een dikke 20 jaar aan ritmische gymnastiek gedaan en ik stijldans ook al jaren. Tussendoor heb ik ook nog even aan kickboksen gedaan (tja, waarom niet ;p)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge