Wat te doen bij inspiratie te kort?

Door Sabrina werd ik getagd voor de bloginspiratie tag van Patricia. Aangezien ik deze tag reuze leuk en inspirerend vind om bij andere te lezen vul ik hem vandaag ook voor je in! Lees je mee met mijn antwoorden?

Heb je volop inspiratie of loop je wel eens tegen een writersblock aan?
Ik heb reuze veel inspiratie los in mijn hoofd! Helaas heb ik niet altijd zin en tijd om deze dan ook meteen uit te werken naar een goed artikel. Vele inspiratiesprankels gaan dan ook weer snel verloren wanneer ik denk dat ik het wel onthoud. Soms zo zonde! Ik probeer vaak meteen een klad te maken bij mijn concepten of op word op mijn telefoon. Als ik tijd heb om direct een goed artikel te schrijven bedenk ik altijd eerst waar ik zin in heb! Soms heb ik zin om dingen van me af te typen en soms houd ik het liever lekker vrolijk en luchtig! Aan de hand van die keuze vliegen mijn vingers over het toetsenbord om een artikel te schrijven over wat het eerste in me op komt! Een echt writersblock heb ik dus nog niet gekend!

Als de woorden niet uit je vingers vloeien, hoe voel jij je dan?
Ik ben gek op presteren, competitie en alles wat daar mee te maken heeft. Niet dat dat echt iets met bloggen te maken heeft want ik vind dat je met blogs niet echt kunt concurreren. Je bent wie je bent toch? Maar doordat ik zo ben heeft dit wel invloed. Ik ben namelijk ook zo iemand van “het moet en het zal lukken, linksom of rechtsom!” Ik blijf dan ook net zolang typen tot ik tevreden ben met wat er op papier uhhh, de computer staat. Ik geef niet snel op ;)

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een artikel?
Door naar iedereen in huis te roepen dat ze stil moeten zijn omdat ik me eventjes moet concentreren. (sorry mam en zusje) Want hé, ik moet nu echt even in die ‘ik-kan-mijn-gedachtes-bijna-niet-bijhouden-met-typen-vibe’ blijven.

Welke brainstormtechniek zorgt gegarandeerd voor bloginspiratie?
Ik brainstorm echt heel weinig! Alleen als ik denk dat ik heel veel kan schrijven over een onderwerp. Dan inventariseer ik of het een rubriekje met een vaste titel waard is.

Helpt muziek jou ter inspiratie?
Nee volgens mij niet echt, ik kan me niet heugen dat er een liedje tot bloginspiratie heeft geleidt! Ik zing altijd of kei hard mee of er staat muziek op waarvan ik het niet eens in de gaten heb. Typ ik artikelen zoals die over de laatste dag met papa dan zet ik het liefst papa’s crematiemuziek op. Tranen en een treurige mood gegarandeerd waardoor ik ook een sterker stuk kan schrijven.

Waar ontstaan de beste ideeën voor je blog?
Volgens mij echt overal! In de trein, in de bus, tijdens gesprekken met mam en als ik weer eens diep ongelukkig -al huilend dat het leven zo oneerlijk is- op mijn bed lig op een zaterdagavond. Vaak ook op de fiets. In mijn hoofd vertel ik dan al heel het artikel en vaak vergeet ik dan mijn goede tekst als ik eenmaal iets om te noteren heb :(

In welke inspirerende omgeving werk je het liefst?
Een omgeving met mijn laptop of telefoon! Meer heb ik niet nodig! De basis van mijn artikelen typ ik overal en nergens, de echte uitwerking voor het online komt typ ik het liefst achter de computer in de woonkamer. Op deze computer staan namelijk alle foto’s én ik vind een gewoon toetsenbord zoveel handiger typen dan via een laptop!

Heb je ook een blogbijbel op je bureau staan voor als je het even niet meer weet?
Uhm nee! Ik doe alles op gevoel en tot dit moment gaat dat nog heel goed :)

Welke bloggers inspireren jou?
Oh jeetje, heb je even!? Ik zal een rijtje opnoemen met een aantal bloggers die mij inspireren en op welke manier zij mij inspireren!
Life of Lonneke – Haar geweldige foto’s! Wauw, kon ik ook maar zo’n mooie foto’s maken in de ’things that made me happy in…’, By Dagmar Valerie – Omdat ik soms echt even weer positiviteit nodig heb om óók weer positiever te zijn!, Ilumuoti – Haar superleuke outfit foto’s! Ik wil ook zo’n mooie outfit foto’s maken! Younique blog en Pastel by Sabrina –  Ik vind van beide de korte omschrijving van het artikel op twitter altijd zo goed! Ze maken je mega nieuwsgierig naar het artikel! Beauty by Denies – Ze reageert heel persoonlijk op de reacties die ze krijgt op haar blog! Daarvoor zou je alleen al een reactie achterlaten! Verder zijn de reacties van Dina en Deisy echt superlief altijd! Echte inspiratie dus!

Daarbij zijn er natuurlijk nog veel meer blogs die mij inspireren op verschillende vlakken! De kleren die alle fashionable personen onder ons delen vind ik bijna allemaal geweldig en inspirerend, net als de persoonlijke artikelen van andere bloggers. Als ik jou in mijn bloglovin lijstje heb dan vind ik je op wat voor manier dan ook enorm inspirerend!

Heb je nog meer bijzondere inspiratiebronnen?
Om ook antwoord te geven op de vraag in de titel (hihi sorry) Ik heb een hele hoop inspiratie bronnen. Ze komen zomaar spontaan! Denken aan de stomme dingen in het leven, denken aan de leuke dingen in het leven, mensen op straat bekijken, zoektermen bekijken waarmee mensen op jou site komen, gesprekken met anderen en nog ontelbaar veel andere dingen! Ook in de trein valt mijn oog op kleine details. Deze kleine dingen in het leven kunnen mij al enorm veel inspiratie geven. (Oh en nu ontstaat spontaan een ander blogidee nu ik dit wil uitleggen!).

Ik tag Alexa, Denise en Marlies omdat ik heel benieuwd ben waar zij hun inspiratie vandaan halen! Wil je de tag ook heel graag invullen, voel je vrij om de tag over te nemen!

Liefs, Sophie

Welke bloggers inspireren jou en waarom?

18 comments

 1. Super tof om op deze manier nog eens een beetje meer te weten te komen over jou en het bloggen! Lisanne van Lisanneleeft inspireert mij, vooral omdat ik veel dingen in haar herken en ik haar manier van leven enorm bewonder. En Liliane van Your Daily Intake, die mij er via haar blog aan kan herinneren dat je moet genieten van de kleine dingetjes.

  En ik moet zeggen, ik vind jou ook inspirerend. De manier waarop je blogt; eerlijk bent, gevoelens beschrijft en je mooie zelf bent :) Wees er maar heel trots op!

 2. Wat een fijn artikel heb je er van gemaakt: je leest bij jou gewoon dat je alles vanuit jouw gevoel en emotie doet en dat reflecteert dus helemaal met jouw blog. Ik kan niet anders zeggen dat gewoon door blijven gaan, want jij inspireert mij ook iedere dag met jouw open en lieve persoonlijkheid <3 En leuk dat je mijn reacties lief vindt: elk woord is gemeend hoor :-D X

 3. Leuke tag en fijn om ook jouw antwoorden te lezen. Ik kan me voorstellen dat je door de muziek vanop de crematie van je vader op te zetten tijdens het schrijven er nog beter over kan schrijven.

 4. Ahh leuk dat je hem hebt overgenomen!! Haha wat leuk dat je tijdens het schrijven van dit artikel weer inspiratie krijg voor een ander artikel. Ik herken het inderdaad! En het feit dat je moet presteren komt mij ook zo bekend voor, soms is het wel net te hoor bij mij haha. Het moet wel leuk blijven allemaal :) Lief dat je me noemt in het rijtje <3

 5. ah wat een leuke tag! leuk dat je echt overal inspiratie krijgt haha. bij mij is het meestal ’s avonds in bed :p en dan hopen dat ik het de volgende dag niet vergeten ben ^^; ik heb niet echt een specifieke blogger als inspiratie bron.

 6. Leuk om te lezen! Ik herken dat presteren helemaal. Zo plaatst ik eigenlijk om de dag een artikel maar de laatste tijd staat er bijna iedere dag wel een nieuw artikel online. Ik snap dat je de muziek van de crematie op zet, ik vind de artikelen over je vader ook onwijs sterk en mooi geschreven! Die muziek werkt dus!

 7. Wat een mooi artikel Sophie! Goed uitgewerkt en leuk geschreven, maar het zinnetje “Als ik weer eens diep ongelukkig -al huilend dat het leven zo oneerlijk is- op mijn bed lig op een zaterdagavond” blijft me het meeste bij. Zoveel emotie in zo weinig woorden…
  Chris Schoonens schreef onlangs …Ik houd van stilte

 8. Wat een fijne tag om te lezen! De bloggers die je noemt zijn inderdaad heel inspirerend. Ik lees hun blogs ook met veel plezier, net als die van jou <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge