VLOG | Liftend een weekendje naar Reykjavik!


Liften in IJsland, dat wilde ik stiekem toch wel eens gedaan hebben nadat Karl vertelde dat dat eigenlijk best normaal is in IJsland. Maar eigenlijk was dat natuurlijk ook gewoon mega spannend! Toen bleek dat Stefan er niet zo enthousiast over was verdween dat idee eigenlijk een beetje naar de achtergrond. Daarnaast bleek het ook moeilijker te zijn dan de meeste dachten omdat het natuurlijk even kan duren voordat er een auto voorbijrijdt. Toch was het na de eerste tentamenweek zover. Tijd om te gaan liften!

Na een drukke tentamenweek, waar ik bijna alleen maar op mijn kamer heb gezeten, was het tijd voor avontuur! Marion en ik gingen op vrijdagmiddag langs de weg staan om liftend naar Reykjavik te gaan. Heel erg spannend en enorm raar de eerste keer. Het voelt gewoon alsof je iets doet wat heel gek is. Maar gelukkig is het hier in IJsland heel normaal. We moeten een hele tijd wachten totdat er uiteindelijk een auto vanuit Bifröst voor ons stopt. De meneer schijnt bij ons op school te zitten en kan ons meenemen tot Borgarnes omdat hij boodschappen gaat doen. Helemaal top! In Borgarnes bedanken we de man vriendelijk en na nog geen twee minuten langs de weg stopt de volgende auto. De auto is enorm hoog en ik val bijna op de achterbank van de man. Deze meneer blijkt te werken bij een architectenbureau in Borgarnes en woont in een wijk in de buurt van Reykjavik. Hij kan ons wel bij Harpa afzetten, helemaal top!

Daarna wacht een weekend in Reykjavik, eindelijk kunnen we eens uiteten en op zaterdag slapen we heerlijk uit. We zien veel van Reykjavik, drinken koffie en thee en genieten van de mooie stad. Op zaterdag komen Gitta, Leonie en Ada ook en slapen we met zijn alle in een hostel. Luxe is wat anders ;-) Gelukkig hoeven we niet veel te slapen want we gaan uit! We ontmoeten Amerikanen en drinken voordat we uitgaan nog een tequila shotje met ze. Het leven als een backpacker kan enorm leuk zijn :D Na een gezellige avond uit gaan we de volgende dag weer op pad net als maandag! Nieuwsgierig hoe dit er allemaal uit zag? Gelukkig heb ik alles vastgelegd en is de vlog af!

Veel kijkplezier!

 

Liefs, Sophie
Zou jij durven te liften?

4 comments

  1. Wat heerlijk om naar te kijken! Ik krijg meteen weer heimwee, het is alweer 2 maanden geleden dat ik in Reykjavik was. Ik heb toen in hetzelfde hostel geslapen, ik vond het wel een fijn hostel, ik had gelukkig wel een kamer met iets minder mensen haha

    Waar in Reykjavik is dat bos, en waar is die plek op het end waar jullie over de stenen lopen? Ik wil daar ook heen!
    & nu weet ik wel zeker dat ik de volgende keer lekker ga liften als ik daar ben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge