Vandaag ben ik mezelf

Processed with VSCOcam with t1 preset
Ben ik vandaag mezelf? Is een vraag die er sinds 6 maart vorig jaar is ingeslopen. Op een doodgewone maar toch hele gekke manier. Oeps!

Vorig jaar op 6 maart was het precies één jaar geleden dat ik mijn vader ben verloren. Ik was die dag vrij door wat verschuivingen met lessen. In de ochtend besloot ik dan ook om na de bakker nog even naar de drogist te gaan.
Vorig jaar op 6 maart ging ik namelijk, alsof het een normale dag is, naar de drogist. Er was korting en ik had nieuwe parfum nodig. Zo kwam ik thuis met twee soorten parfum. Eentje van Naomi Campbell en eentje van Christina Aguilera. Beide perfect voor alledag!

Al gauw kwam ik erachter welke geur meer bij mij past. Want ook al ruiken ze beide nog zo lekker, je krijgt toch altijd een voorkeur voor de een. Dat bleek voor mij die van Naomi Campbell te zijn.

Op dit moment gebruik ik nog steeds beide parfums. Ze staan beide in Amstelveen in mijn badkamer en elke keer voor ik de deur uit vlieg naar school/stage/werk/etc. stel ik mezelf de vraag:

Ben ik vandaag mezelf?

Ik ben nogal een twijfelgeval als het over mezelf gaat. Ben ik wel leuk genoeg? Vinden mensen mij wel aardig? Zie ik er oké uit? Zijn onzekerheden waar denk ik iedereen wel een beetje mee zit. Toch laat ik me heel erg beïnvloeden door de mening van iemand anders. Gelukkig is dit niet elke dag, want er zijn ook dagen waarop ik écht oprecht trots ben op mezelf en dat ik vind dat mijn haar goed zit, mijn make-up mooi zit of dat ik leuke kleren aan heb.

Zit ik goed in mijn vel vandaag? Vind ik mijn kleren heel leuk die ik aan heb? Heb ik vertrouwen in mezelf? Ben ik trots op mezelf? Ben ik op deze manier mezelf? Ga ik vandaag iets doen wat bij mij past? Iets waar ik volledig achtersta? Of juist iets omdat andere het ook doen? Aan de hand van die vragen bepaal ik per dag mijn parfumkeuze en stiekem ook hoe ik me voel die dag.

Vandaag draag ik Naomi, ik ben mezelf vandaag, nu ik dit schrijf. Ik draag kleren die ik fijn vind zitten, mijn haar zat uitstekend (vanochtend dan) en ik heb leuke dingen op het programma die ik heel graag wilde doen. Kortom ik stond 100% achter mezelf vandaag.

Het is waarschijnlijk een hele gekke tik maar wat wel grappig is om te zien, is dat de parfums nog ongeveer evenveel inhoud hebben! Zo blijkt dus maar dat ik bijna evenveel 100% mezelf dagen heb als niet 100% mezelf dagen.

En zo suist die vraag elke ochtend weer voorbij en beslis ik in een nanoseconde of dit mijn dag gaat worden. Gek eigenlijk, dat ik het daar vanaf laat hangen.

Liefs, Sophie

Hebben jullie ook een gekke tik?

6 comments

  1. Ik draag bepaalde parfums ook op bepaalde dagen en sommige parfums hebben een emotionele waarde. Grappig dat jouw flessen na een jaar bijna dezelfde inhoud nog hebben@)!

  2. Wat een mooie manier om zo je dag te beginnen en even stil te staan! Ik bepaal mijn parfum zo: wil ik een beetje glam aan de dag toevoegen, of wil ik gewoon een beetje parfum op? :-D

  3. Ik doe dat ook! Ik heb één parfum staan waar ik soms heel sentimenteel naar grijp als ik besluit dat dit echt míjn dag moet worden omdat ik die droeg toen ik mn ex ontmoette. Sinds toen dus. Ik ben er ondertussen ook al twee keer mee gezakt voor mn rijbewijs en in gedumpt dus… Nee het werkt niet, haha.

  4. Wat grappig dat je je parfum laat afhangen van hoe je je voelt. Ik heb eigenlijk meestal maar één parfum die ik vaak draag, dus dat heeft niet echt met mijn stemming te maken. Wel goed dat je iedere ochtend even stilstaat bij hoe je je voelt. Ik besef dat meestal door de dag heen, dat ik me niet zo lekker voel in de kleding die ik graag of hoe m’n haar ligt. Dan weet ik ook meteen dat ik die combinatie niet meer moet dragen!

  5. Ik moet zeggen dat dit mij heel bekend voor komt. Iedere ochtend vraag ik mij ook af welke parfum op doe. Als ik blij ben met mezelf kies ik voor Lady Million en op de andere dagen ga ik snel voor een ander luchtje. Dan lijkt het alsof Lady Million net dat beetje extra geeft waardoor mijn dag nog beter zal zijn!

  6. Ahhh, heel herkenbaar! En weet je wat het grappige is? Ik heb dat ‘mezelf voelen’ juist met de parfum van Christina Aguilera, haha. Dat is echt mijn favoriete parfum en met de juiste kleding en make-up voel ik me dan inderdaad 100% Nienke.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge