Vakantie Mallorca – Een dagje naar Alcúdia en Pollença

wpid-2015-09-26-11.22.54-1.jpg.jpeg

De tweede dag van onze vakantie stond er een dagje weg op het programma. Tijdens vorige vakanties huurde we altijd een auto. Nu was dit even iets anders aangezien papa dan altijd reed. Mam vond het toch wel lastig om nu zelf te rijden in het buitenland. Vandaar dat we de eerste dag met de gewone lijnbus op pad gingen. We bezochten twee stadjes en deden iets bijzonders in een van de stadjes. Kijk je mee?

wpid-2015-09-26-11.22.43-1.jpg.jpeg
We gingen met de lijnbus van Ca’n Picafort naar Alcúdia. Bij de receptie van het hotel hadden ze een blaadje voor ons uitgeprint met alle bus tijden erop. Superhandig dus. De busrit verliep verder erg goed en met de airco zo hard hadden we het eerder koud dan warm.

wpid-2015-09-26-11.22.44-1.jpg.jpeg
Alcúdia heeft een oud en nieuw deel van de stad. Zelf hebben we alleen het oude deel bezocht wat overigens echt prachtig was. Van die typische buitenlandse straatjes, gekleurde huizen en nog veel meer. Hier wordt je toch weer gewoon verliefd op!

wpid-2015-09-26-11.22.47-1.jpg.jpeg
Bij Port de Pollença moesten we overstappen op een andere bus. Die 5 minuutjes wachten hier waren geen straf! Een supermooie haven zorgde voor een heel mooi uitzicht!

wpid-2015-09-26-11.22.52-1.jpg.jpeg
Met de bus gingen we door naar Pollença. Daar besloten we eerst even onszelf op te peppen met Cola, Seven-up en Pringles. Daarna gingen we op pad. Ik dacht grappig te zijn om even aan dit ding te gaan hangen. Nou jongens, ik kan jullie vertellen, dat ding is HEET! Oeps haha!

wpid-2015-07-31-02.41.40-1.jpg.jpeg
Onder andere hiervoor wilde ik graag naar Pollença. In het ANWB-boekje had ik gezien dat dat een hele lange trap was richting een kapelletje. Het waren maar liefst 365 traptreden (voor elke dag één) en enorm zwaar in de brandende zon. We besloten de treden te tellen als afleiding en gingen regelmatig even in de schaduw staan!

wpid-2015-07-29-11.48.16-1.jpg.jpeg
Eenmaal boven was het bloedje heet in de brandende zon. Het uitzicht was wel echt schitterend zo boven op die berg. Je keek uit over het stadje Pollença wat deels in de bergen ligt en zag in de verte zelfs de zee! In de schaduw speelde een man gitaar. Ik maakte een foto van hem en gaf hem daarna wat kleingeld. Mam maakte deze foto en ik vind hem heel erg leuk geworden, mede door de brede glimlach van die man! :)

wpid-2015-09-26-11.22.51-1.jpg.jpeg
Een kaarsje voor papa. Er was nog één kaarsje niet aangestoken. Het moest gewoon zo zijn dat deze voor papa bedoelt was! Het voelde heel speciaal en bijzonder. Elke vakantie steekt mama wel een kaarsje aan in een kerkje wat we tegenkomen. Deze keer was het nog extra bijzonder omdat het de eerste keer was zonder dat papa er bij was en dat hij speciaal voor papa werd aangestoken door mama. Heel zwaar, dubbel maar bijzonder.

wpid-2015-09-26-11.22.55-1.jpg.jpeg
Boven op de berg stond dus een kapelletje, hier staken we een kaarsje aan voor papa en bleven we even zitten. Lieve papa, we zijn je geen moment vergeten op vakantie.

wpid-2015-09-29-06.34.09-1.jpg.jpeg
Na de calvarie berg aten we nog een ijsje in het stadje. Daar waren we wel aan toe! Toen we weer de bus wilden pakken richting Ca’n Picafort kwamen we erachter dat ook de buschauffeurs een siësta houden dus moesten we ons een tijdje vermaken op een pleintje. De muur was dat supertof dus vermaakte mijn zusje en ik ons met het maken van foto’s bij deze vrolijke muur!

Kortom, het is een aanrader om met het openbaar vervoer door Mallorca te reizen. Het is allemaal goed georganiseerd en goed geregeld. Alcúdia is een leuk stadje om een halve dag door heen te wandelen en voor Pollença is dat precies hetzelfde. Een aanrader is het dus om deze te combineren op een dag. Oh én als je van actief bezig zijn houd dan is het beklimmen van die traptreden ook zeker iets voor jou! Of je goed kan shoppen in die stadjes weet ik niet aangezien wij vaak alleen het oude gedeelte van de stad bezoeken als we op vakantie zijn. Shoppen kan thuis namelijk ook ;-)

Liefs, Sophie

Doe jij vaak actieve dingen op vakantie? Steek jij ook ooit een kaarsje aan in een kerk/kapelletje wat je tegen komt op vakantie?

8 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge