Uitstelkoningin

wpid-2015-07-18-09.35.28-1.jpg.jpeg
Happy Easter! Geniet jij vandaag ook van een fijn paasontbijtje of heb jij andere plannen? Bij mij staan de tentamens staan weer voor de deur. Aanstaande dinsdag is het weer zover en begint voor mij de een naar laatste tentamen week op het HBO (als het goed is ;-)). Nog even doorzetten dus, zou je denken…

Ik ben een hele goede planner maar helaas ben ik niet zo getalenteerd in het uitvoeren daarvan. Ik vind er al gauw niks meer aan zodra ik een boek voor mijn neus heb. Bovendien lijken de tentamens nog ver weg omdat ik nog ‘de hele’ maandag heb om te leren. Maar goed, eigenlijk is vandaag al een dag waarop ik niet zoveel kan doen in verband met pasen. Ik breng deze dag namelijk vooral door met familie, gezellig!

Ik heb gisteren, zaterdag, ook al niet veel gedaan voor school aangezien ik na een ochtend werken in de paasdrukte echt helemaal gesloopt was toen ik thuis kwam. Ik dook na de lunch dan ook even snel mijn bed in voor een powernap van een halfuur. Toen ik wilde snoozen was ik alleen alweer in slaap gevallen met het gevolg dat mijn zusje mij per toeval om 16.00u kwam wakker maken. Oeps! Weg middag!

Gelukkig heb ik de rest van de dag wel nuttig besteed met wat dingen voorbereiden, pakketjes klaarmaken om te retourneren en blogjes schrijven aangezien ik daar door de komende tentamens niet zoveel tijd voor heb. Ik wilde eigenlijk fijn bankhangen vanavond maar dat zit er dus even niet in aangezien ik nog wat vooruit wilde werken voor mijn blog.

Dan zetten we op zondag (vandaag) de wekker maar een uurtje eerder (ondanks dat de klok ook verzet wordt) om nog te leren. Voor nu blijf ik nog even uitstellen… Oeps! Zou het uitstelgedrag me deze keer ook nog besparen van een afgang tijdens mijn tentamens? Ik hoop het!

Liefs, Sophie
Wat ga jij vandaag doen met pasen?  

4 comments

  1. Haha dat klinkt super bekend. Ik was met mijn tentamens ook altijd een ontzettende uitsteller en leerde echt de dag ervoor: zo slecht, maar toen deed ik niet anders dan uitstellen haha.

  2. Dit is heel herkenbaar! Inmiddels ben ik maar gewoon opgehouden met een planning maken, ik kan me daar toch niet aan houden en daar raak ik alleen maar gefrustreerd van. Scheelt dat ik de stof die ik krijg totaal niet moeilijk vind dus met alleen opletten in de les kom ik er vaak ook wel :-). Snap dat dat op het HBO een stuk lastiger ligt. Met opdrachten kom ik vaak ook wel in de problemen haha, daar moet je echt wat voor DOEN. En daar moet ik mezelf toch echt aan zetten. De slaap had je blijkbaar nodig dus dan is het zo erg niet. Succes met (het leren voor) je tentamens en fijne Paasdagen!
    Denise schreef onlangs …9 vragen aan mijn moeder

  3. Heel herkenbaar, tijdens mijn studie had ik dat ook heel veel. Zo lang mogelijk uitstellen totdat het ECHT moest (dat werkte wel het beste trouwens ;p). Succes!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge